|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ryż, płatki róż, groszówki?
Dziewczyny co najlepsze do posypania młodych przed kościołem? Jeśli płatki to czy sztuczne tuby z allegro to kicz? jak myślicie?
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ryż, płatki róż, groszówki?
Ryż odradzam - wszędzie włazi i jeszcze pewnie kilka dni po ślubie obsypani będą mogli je znaleźć gdzie nie gdzie. Tuby (tzn. to, co z nich wystrzeliwuje) dobrze wygląda na zdjęciach. Zaletami groszówek jest to, że łatwo je posprzątać.
Pytanie tylko, czy kościół na pewno zgadza się na obsypywanie i np. nie liczą sobie ekstra za kogoś, kto potem posprząta? Co do kiczu - chyba w kategoriach weselno-ślubnych połowę rzeczy trzeba byłoby wpisać na listę "kiczu", więc nie warto się tym przejmować ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Groszówki są fajne i łatwo się zbiera, na wielu ślubach widziałam też cukierki, ale jeśli byś je wybrała to polecam te "mini", bo czasem jak rzucali większymi to tylko było słychać huk jak uderzają o młodych, tuby jak najbardziej tylko trzeba je dać facetom bo ja próbowałam i zrobiłam w niej dziurę a nie przekręciłam tak to ciężko chodziło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ż o n a i d e a l n a
|
W naszym kościele nie można rzucać konfetti czyli wszystkie tuby odpadają, nie można też ryżu, tylko groszówki ewentualnie... ale my będziemy mieli bańki właśnie
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
U mnie w kościele za możliwość rzucania ryżem lub konfetti jest dodatkowa opłata 50 zł za sprzątanie.
Ale bańki! Że też wcześniej nie wpadłam na ten pomysł. Zatem będą u mnie bańki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
tak, bańki to chyba najpiękniejsza niebrudząca alternatywa
![]() ja lubię na ślubach także te tuby - nie wydają mi się kiczowate ponadto pięknie prezentują się na filmach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Bańki to świetny pomysł! Przy pierwszym tańcu bym nie zaryzykowała baniek (mokra, śliska podłoga), ale przed kościołem? Dlaczego nie?
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
My z Tż zaopatrzyliśmy świadków w dwie tuby z płatkami, jedna biała, druga różowa. Rodzice dokupili kolejne dwie (czerwone). Kiczu nie było, wyglądało naturalnie. Co do sprzątania: miotła i po sprawie
![]() Dzieciakom daliśmy bańki, coś tam puszczały ![]() Goście obsypali nas groszówkami i ryżem, na szczęście w małych ilościach. Co do zbierania groszy: w długich pazurach można mieć z tym problem ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mi najbardziej podobają się płatki...
Szczerze powiedziawszy nie chciałabym u siebie groszówek ani ryżu. Ciekawa jestem ile było takich uroczystości, kiedy panna młoda dostała takim gadżetem w oko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
- ryż odradzam tak po prostu :P
- konfetti, papierowe serdszka etc - ok, ale tylko białe (inne puszczą farbę = koszula/suknia brudna) - groszówek nie chciałoby mi się zbierać - bańki mydlane to chyba optymalna opcja |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
sypanie to w sumie tradycja... dawniej sypano zbożem. Na zdjęciach ślubnych ryż czy konfetti wygląda dość zajawiskowo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
tuby wyglądają świetnie, ryż odradzam ze względów etycznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Konfetti często jest nieporządane - ryż tak jak koleżanki wspominały, nieetyczny, czy ktos chce dostawać grosikami XD?
Najlepsze są bańki mydlane - jak będziecie szukać tutaj można wynająć xxx
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-03-04 o 08:23 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.