![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bycie ignorowanym przez dziewczynę
Cześć,
Zgłaszam się po pomoc do tej piękniejszej płci ![]() Widujemy się w zasadzie codziennie, bo mieszkamy na tym samym osiedlu i korzystamy z tego samego autobusu a nie chciałbym ciagle tak napiętej atmosfery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bycie ignorowanym przez dziewczynę
Może zorientowała się, że jest Twoim 10/10, ale sama nie jest do końca zainteresowana Tobą. Jako kobieta do pewnego stopnia rozumiem ją, też czułabym się trochę osaczona widując regularnie sąsiada z osiedla, o którym wiem, że mocno mu się podobam. Możesz po prostu odezwać się do niej luźno, po kumpelsku, bo może Twoje zauroczenie ona odbiera jako niekomfortowe. Uspokoisz ją, że nie jesteś jakimś stalkerem, a jak będzie się Wam dobrze rozmawiać i polubicie się może znajomość rozwinie się.
Jeśli zauważysz, że nie chce z Tobą rozmawiać, odpuść. Serio to uciążliwe i niefajne uczucie gdy ktoś Cię zaczepia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ona się chyba bardzo zraziła po tej próbie kontaktu, coś musiało pójść mocno nie tak. Możesz do niej neutralnie zagadać, ale jeśli cię zignoruje to odpuść, wyjdziesz tylko na stalkera i jeszcze bardziej ją zniechęcisz. Możesz rozważyć jazdę innym autobusem żeby jej za często nie widywać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Poprostu usawaj tez ze jej nie widzisz,korzystaj z autobusu o innej godzinie noz ona itp
W zadnym razie noe probuj juz z noa nawiazywac rozmowy skoro nawet nie odpowiada na zwykle Cześć to juz jasniej nie moze co dac do zrozumienia ze nie chce miec z toba nic do czynienia Daj jej spokoj poszukaj innego przystanku a najlepiej zmien godziny brania busa jak ci zalezy najej komforcie Nie masz u niej zadnych szans nawet na kolezenstwo
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-03-10 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autobus ma co najmniej 3 wejścia. Po prostu nie wchodź tym, co ona. Idź na sam przód lub tył, podróżuj odwrócony plecami. Albo, jak radziła Xfrida, zmień godzinę podróży, przynajmniej na jakiś czas.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
W ogóle nie do niej nie odzywaj. Skoro jesteś jej sąsiadem a ona po krótkiej rozmowie z tobą nie odpowiada na zwykłe cześć, to nie inicjuj żadnego kontaktu. Myślę , że masz inne wnioski z waszej rozmowy niż ona, bo nie odpowiadanie na przywitanie to zupełny brak kultury. W ogóle miałabym gdzieś którym ona autobusem jeździ - jak jeździsz o określonej godzinie nie ma sensu utrudniania sobie życia i czekania na kolejny, jeżeli jest to problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Unikać będę, przesiadam się na auto co było już długo odwlekaną decyzją. Po prostu chciałem wyprostować sytuację. Nie jestem potencjalnym gwałcicielem a zwykłym chłopakiem, nieprzyzwyczajonym do ignorowania. Jeśli było coś creepy z mojej strony, ok rozumiem - jak człowiekowi zależy to i różne głupoty mogą wyjść, ale mówi się wtedy „spadaj” albo „nie mam czasu” i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdzenie, że nie jesteś przyzwyczajony do ignorowania brzmi... interesująco. Większość ludzi ktoś w jakiejś sytuacji zignorował, chociażby obsługa w sklepie. Zwykły człowiek jest czasami ignorowany. Życie.
![]() |
![]() |
#10 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale fakt, mimo wszystko zachowuje się niekulturalnie. Nie jest raczej dobrze wychowana po prostu. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
To absurd, ze on ma dla niej coś robić, przesiadać się itp. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Też nie trolluj. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Niekoniecznie jest niekulturalna ani źle wychowana, może facet jej się wydał mega creepy i nie ma ochoty z nim nawiązywać ponownie rozmowy, też ma do tego prawo. Niestety parę razy sama zauważyłam, że czasem lepiej nie odpowiadać i nie nawiązywać kontaktów wzrokowego, bo niektórzy faceci potrafią się zrobić namolni i nie chcą się odczepić. Dziewczyna ma pełne prawo nie chcieć nawiązywać znajomości ani prowadzić w danej chwili rozmowy. Nie ma tu sensu niczego "naprostować" ani wyjeżdżać z tekstami o nie byciu gwałcicielem :/ Po prostu daj jej spokój, ignoruj ją albo faktycznie zacznij dojeżdżać czymś innym, skoro wydaje ci się, że atmosfera na przystanku jest "napięta".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nigdy nie zamierzałem wyjeżdzać do Niej z tekstem o gwałcicielu XD oczywiste, że to może jedynie pogorszyć. Tak czy inaczej od paru dni dojeżdżam autem dlatego, że szanuję jej przestrzeń. Można takie sprawy załatwić bardziej po ludzku, ale to i tak teraz nie ma żadnego znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Przesadzasz z tym potencjalnym gwałcicielem.W ten sposób słuchasz wszystkich do jednego worka z napisem zagrożenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Nie spodobałeś jej się i tyle, nie ma ochoty na nawiązywanie jakiegokolwiek kontaktu i trzeba to uszanować. Być może takich osób jak ty zagadujących do niej ma kilka tygodniowo, może ma chłopaka a może po prostu nie chce nawiązywać takich przypadkowych znajomości. Jej sprawa, trzeba ją ignorować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
To jest normalna porada, aby zmienić autobus, jeżeli go ta sytuacja tak męczy. Sam zresztą stwierdził, że chyba w ogóle zrezygnuje z tego środka komunikacji. On również w tym momencie trolluje?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak cos sprawia ci dyskomfort to po co tam sie pchasz ? Zmien godzine odjazdu 10 min wczesniej czy pozniej problem solved najprostsze rozwiazanie
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
No pod warunkiem, że nie mieszka w miejscowości gdzie kursuje 1 autobus na godzinę tylko te 10 min nie zrobi żadnej różnicy , bo w tym czasie przyjedzie kolejny autobus, albo i 2. Co do wątku, ciągle widzę jaka różnica jest w odbiorze posta w zależności od tego ile istotnych info na jego temat udzieli nam autor. Tutaj, co od razu rzuca się w oczy jest to, że ona opowiadała o sobie. A ty byłeś biernym słuchaczem zadającym jej tylko pytania. Czy ona tobie jakiekolwiek pytanie zadała, nic nie ma na ten temat. Jeżeli było tak jak opisałam, to sam wyciągnij wnioski. Dobrze, że na auto się przesiadłeś. Jeden problem z głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja porada aby unikac brania tego samego busa oczywiscie dotyczy sytuacji kiedy jest taka mozliwosc ,jesli mieszka na wsi i autobus jest co godzina to wiadomo ze nie ma takiej mozliwosci ale jesli jest to jest to najprostsze rozwiazanie i ja bym tak wlasnie zrobila jesli nie moze brac innego busa radze aby trzymal sie od niej z daleka stawal czy siadal na drugim koncu i nie probowal nawiazywac kontaktu wzrokowego jej zachowanie jasno wskazuje ze nie jest zainteresowana dalsza znajomoscia i nie ma mozliwosci ani potrzeby zmieniac jej nastawienia ma do tego prawo .autor powinien sie z tym pogodzic i zostawic to tak jak jest a nie oczekiwac ze ma mu powiedziec w twarz np "spadaj" albo "nie mam czasu" ,ona nie jest mu winna zadnego tlumaczenia ,zreszta osoba inteligentna domysli sie jesli ktos nie odpowiada ci na czesc i unika rowniez kontaktu wzrokowego to NIE MA OCHOTY na kontakt z toba ,to sie nazywa pozawerbalne sygnaly ,nie zawsze cos musi byc powiedziane glosno w twarz zeby domyslic sie co zachowanie znaczy
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2025-03-11 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dlatego też przesiadłem sie na auto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Nie rozumiesz słowa ignorancja. Ignorancja to niewiedza, a nie ignorowanie kogoś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ignorancja to tez wykazywanie obojetnosci wobec pewnych wydarzen ale faktycznie mozna tez to inaczej ujac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu w każdym praktycznie wpisie podkreślasz fakt nie bycia zboczeńcem, czy gwałcicielem? Zaczyna to brzmieć dziwnie. W rozmowie z nią również plotłeś takie rzeczy?
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2025-03-11 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Oczywiscie że nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przesadzajmy w drugą stronę, że chłop raz zagadał i już pojawiają się słowa o gwałcicielach, a dziewczyna ma palpitacje serca ze strachu. Jednocześnie dziewczyny potrafią być takie ostrożne, że wsiadają do samochodu nowopoznanym gościom albo idą do nich na chatę i jakoś nie boją się, więc nie wyolbrzymiałabym faktu, że raz zagadałeś do niej. Skoro Cię unika nie zagaduj więcej, to trochę jej problem że robi komedię i boi się własnego cienia. Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2025-03-11 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Trudno ci Aleora nie przyznać racji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Bruma_w_Hogsmeade Czas edycji: 2025-03-11 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Przez jakiś czas jeździłem autem ale przerzuciłem się znowu na busa i wyszło tak, że się spotkaliśmy. Zgodnie z Waszymi radami „uciekłem” na drugi koniec autobusu jednak spotkaliśmy się znowu przy wyjściu bez słowa. Nie byłoby w tym nic dziwnego, jednak dziewczyna widziała mnie że wsiadłem bo już była w tym autobusie i spoglądała przez okno. Specjalnie wybrała te samo wyjście żeby się spotkać, mimo że inne miała znacznie bliżej. Totalnie dziwna sytuacja. Nie wiem jak to rozumieć będąc szczerym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.