Proszę o interpretacje mojego wyniku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Medycyna i dermatologia estetyczna

Notka

Medycyna i dermatologia estetyczna Chciałabyś poprawić wygląd Twojej skóry bez ingerencji chirurga? Masz pytania z dziedziny medycyny estetycznej i dermatologii? Nasz ekspert odpowie na Twoje pytania!

 
 
Narzędzia
Stary 2013-01-11, 20:42   #1
arek1405197
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-09
Wiadomości: 6

Proszę o interpretacje mojego wyniku


Witam.Leczę się na tarczyce od około 2 lat.Dziś odebrałem wyniki: tsh 4,68 zakres(0,27-4,20),ft4 1,33 zakres( 0,93-1.7).Biorę codziennie rano euthyrox 1 tab-50 mg.Od 2 lat się czuje okropnie,leki,nerwy,rozdr ażnienie itd.W dodatku zaczęły mi włosy na czubku głowy wychodzić( robi się łysy widać to mocno).Mam kilka pytanie otóż, wyczytałem na forum ze można do leczenia dołączyć lek o nazwie Novothyrol.Czy on tu się w mojej sytuacji sprawdzi?Podobno żeby ten lek włączyć powinno być zrobione ft3,no ale nie zrobiłem tego badania niestety.Podobno norma tsh powinna być jak najbliżej niżej granicy,czy to prawda?Czy te włosy wypadające na środku głowy to od niedoczynności tarczycy? Proszę o odpowiedz.Pozdarwiam
arek1405197 jest offline  
Stary 2013-01-12, 08:58   #2
arek1405197
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-09
Wiadomości: 6
Dot.: Proszę o interpretacje mojego wyniku

Witam.Odpisze mi ktoś.Pozdrawiam
arek1405197 jest offline  
Stary 2013-01-13, 21:39   #3
Majka1503
EDUkator
 
Avatar Majka1503
 
Zarejestrowany: 2007-05
Lokalizacja: śląskie/Kraków
Wiadomości: 6 999
Dot.: Proszę o interpretacje mojego wyniku

A nie lepiej z tym iść do lekarza ?
__________________

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.


Majka1503 jest offline  
Stary 2013-01-13, 21:45   #4
cLEvER
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2009-01
Lokalizacja: śląsk
Wiadomości: 8
Dot.: Proszę o interpretacje mojego wyniku

Co do TSH mogę Ci powiedzieć, że w młodym wieku najlepiej jest jeżeli jest ono jak najbliżej dolnej granicy. Wypadanie włosów jest jednym z objawów choroby a bierzesz jakieś witaminy ??
cLEvER jest offline  
Stary 2013-01-14, 09:35   #5
arek1405197
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-09
Wiadomości: 6
Dot.: Proszę o interpretacje mojego wyniku

Nie ,nie biore żadnych witamin.A może mi coś polecicie?Czyli te fatalne samopoczucie może byc od tego wysokiego tsha,nerwy,rozdraznienie itd?
arek1405197 jest offline  
Stary 2013-01-14, 09:53   #6
arek1405197
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-09
Wiadomości: 6
Dot.: Proszę o interpretacje mojego wyniku

A co sadzicie o włączeniu novothyralu do leczenia.Jakie musi byc te ft3,zakres?
arek1405197 jest offline  
Stary 2013-01-14, 14:07   #7
rousse
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2009-10
Lokalizacja: Polska/Szwecja
Wiadomości: 6 498
Dot.: Proszę o interpretacje mojego wyniku

Cytat:
Napisane przez arek1405197 Pokaż wiadomość
A co sadzicie o włączeniu novothyralu do leczenia.Jakie musi byc te ft3,zakres?
Moze idź do lekarza? Po co chcesz właczyć novothyral? bo tak słyszałeś ze coś takiego istnieje? ft3 musiałoby być niskie. Po novothyralu będziesz jeszcze bardziej rozdrażniony.
rousse jest offline  
Stary 2013-01-14, 20:13   #8
arek1405197
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-09
Wiadomości: 6
Dot.: Proszę o interpretacje mojego wyniku

No coś tam wyczytałem na forach ze novothyrol to dobry lek,tylko nie wiadomo jakie mam te ft3.Po to chce włączyć bo wydaje mi się że ten euthyrox jest słaby
arek1405197 jest offline  
Stary 2013-01-14, 20:26   #9
rousse
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2009-10
Lokalizacja: Polska/Szwecja
Wiadomości: 6 498
Dot.: Proszę o interpretacje mojego wyniku

Cytat:
Napisane przez arek1405197 Pokaż wiadomość
No coś tam wyczytałem na forach ze novothyrol to dobry lek,tylko nie wiadomo jakie mam te ft3.Po to chce włączyć bo wydaje mi się że ten euthyrox jest słaby
ale ty masz malutką dawkę no i chyba dobre ft4
rousse jest offline  
Stary 2013-01-14, 20:42   #10
arek1405197
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-09
Wiadomości: 6
Dot.: Proszę o interpretacje mojego wyniku

Wiec jakie te ft3 i ft4 musi byc zeby włączyc novothyrol
arek1405197 jest offline  
 

Nowe wątki na forum Medycyna i dermatologia estetyczna


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.