|
Notka |
|
Na ślubnym kobiercu, przygotowania do ślubu Forum ślubne, zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki, jaką dobrać orkiestrę, wymienić się pomysłami na zabawy oczepinowe, itp.... |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wrocławskie Panny Młode :D
Oj
![]() ![]() Mam pytanie, gdzie zamawiacie wiązanki ślubne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wrocław
ja bralam slub w sierpniu 2005 roku-przygotowywalismy sie od stycznia-wyrobilismy sie ze wszystkim i jeszcze nam czasu duzo zostalo
polecam targi slubne-tam wiele mozna znalezc jesliby ktoras chciala namiar na super fotografa to prosze pisac-sluze swoimi fotkami do wgladu-jest troche drogi, ale warty |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Hej! Duze targi są 14 styczniaw Hali Ludowej !!! Sama sie na nie wybieram
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
![]()
Czesc. Ja pochodze z Wroclawia ale becnie mieszkam w Anglii. Wesele robimy niedaleko Wroclawia w miejscowowsci mojego przyszlego meza. Slub juz za 3 miesiace!
![]() Wszystko praktycznie zalatwiamy (lub zamierzamy zalatwic) we Wroclawiu. Narazie nie jest tego duzo ale na poczatku lutego jade do Polski i musze wszystko zalatwic w tydzien! Nie wiem jak tego dokonam! Ale nie mam wyjscia.... Suknie bede szyla we Wroclawiu, w wiekszosci salonow szyja suknie nawet wedlug wlasnego projektu (tak jak moja ![]() Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Ja właśnie w sobotę zamówiłam sukienkę ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek
![]() ![]() Prawdopodobnie pod koniec tego tygodnia zaczniemy chodzić po salonach z sukniami ślubnymi, już nie mogę się doczekać jak się w którejś zakocham ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
HHmm ja mieszkam teraz we Wrocławiu, chociaż ślub i wesele będzie w moim rodzinnym mieście. Sukienkę zamówiłam tutaj, w Anabel koło Belissimy. Generalnie tak: Bellissima ok, byłam tam 2 razy i raz ubierała mnie siostra bo już nerwy mi puściły w oczekiwaniu na swoją kolej. Zamówiłam sukienkę w Anabel bo sukienka, którą wybrałam była tam 200zł tańsza (szyta na miejscu a nie sprowadzana, ale ponoć kontrakt mają z producentem), przymiarka na koniec lutego więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Przynajmniej 2 salony na Sokolniczej porażka: 1 Bella (widać od razu jakaś despotka, poza tym jak weszła dziewczyna i powiedziała, że ona chciała jeszcze raz przymierzyć suknię i chyba dzisiaj zamówi pani straciła zupełnie zaineresowanie mną i kazała czekać mimo, iz byłam pierwsza), drugi nazwy nie pamiętam (Pani mówi, odsuń się Pani, idź mi stąd pani, nie dotykaj itp. do osób towarzyszących..). Agora - ja nie mam zastrzeżeń oprócz tempa zakładania i zdejmowania sukien. Może dlatego, że byłam tam z mamą - ponoć wtedy poważniej traktują klientki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w Lubinie...slub biore w Karczowiskach....jak się jedzie na Legnice...ale suknie i dodatki kupuje we Wroclawiu w salonie Lisa Ferrera
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Wrocławskie Panny Młode :D
Witam wszystkie Panienki z sierpnia 2008.
![]() Nie mogę się już doczekać ślubu, ale jednocześnie przeraża mnie myśl o przygotowaniach. Doszłam jednak do wniosku, że pora zacząć coś robić. Może ktoś tez zaczyna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My praktycznie już mamy prawie wszystko pozałatwiane tylko jest mały dylemat w wyborze fotografa (albo to będzie znajomy, który robi profesjonalne zdjęcia-tylko jest kwestia czy będzie dostępny w kraju w terminie naszego ślubu, albo fotograf, którego ewentualnie możemy wybrać z przyszłych targów ślubnych). Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie coś o salonie Lisa Ferrera na ul. Sienkiewicza 29a we Wrocławiu ?? Jaka obsługa itp. ?
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
wpisuję się
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja tez wlasnie mam zamiar przyjechac na targi
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Drogie panie, czy macie godnego polecenia fotografa?
Wroclaw, okolice ja mam slub niedaleko Kepna. dziekuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Był to pierwszy salon jaki odwiedziłam i bardzo się z tego ciszę bo obsługa bardzo miła i profesjonalna. Mierzyłam każdą suknie którą chciałam a oprócz tego panie tam pokazały mi coś od siebie - w tym właśnie model 933 w którym się zakochałam. Przypodpisaniu umowy nawet poszły mi na rękę zeby rozbić zaliczkę bo przed świetami trochę sie spłukałam na prezenty ![]() W Flossmanie też byłam ale jak dla mnie obsługa za bardzo natrętna - wszystkie te och i achy jak to wspaniale wygladam to mnie tylko zawstydzaly, a przeciez mam oczy i tez widze jak wygladam - tak jakby chciały na siłę cos mi wcisnąc i przekonac ze to własnie u nich mam wziasc suknie. Chociaz moja kolezanka tam własnie kupiła swoja suknie i bardzo polecała mi ten salon. Także zalezy co kto lubi. Skolei odradzam salon Agora bo niby wielki i taki ekskluzywny to obsługa godna pożałowania - musiałam się prosić żeby coś przymierzyc, zero pomocy i doradzenia, a na koniec to Pani wogóle znikła i nawet dowidzenia ani pocałuj mnie w ... Nigdy wiecej tam moja noga nie postanie choć suknie maja ładne. Alem sie rozpisała, ale moze komus sie przyda Cytat:
Juz widziałam kilka takich sesji zrobionych przez znajomych i za każdym razem para załowała. A przecież zdjęcia to jedna z nielicznychj pamiątek które ci zostaną do końca życia i moim zdaniem tu akurat nie powinno się oszczedzac na kosztach. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-04 o 22:21 Powód: post pod postem |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak bedziesz miala fotki z przymiarki to wklejaj ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
jak bedziesz miala fotki z przymiarki to wklejaj
![]() No teraz to dopiero w kwietniu jak przyjedzie moja suknia juz uszyta ![]() A tak wogóle to moze któraś mogłaby mi polecić jakąs szkołe tańca we Wrocławiu albo nauczyciela, który moze dać lekcje indywidualnie? Zależy mi na czasie bo to już tylko 130 dni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Wrocławskie Panny Młode :D
na forum kiedys polecali tych
tutaj link http://www.szkolatanca.wroclaw.pl/dla-nowozencow.html i jak tam bylo na targach slubnych?
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-01-24 o 20:38 Powód: post pod postem |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś orientuje się z jakim wyprzedzeniem należy we Wrocławiu rezerwować salę? Bo nie mam zielonego pojecia kiedy zacząć się za nią rozglądać
![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
To ja napisalam wcześniejszą wiadomość z loginu siostry, ale postanowiłam że teraz to juz czas najwyższy się zarejestrować
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ok poltora roku wczesniej to max...pozniej moze byc gorzej
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Czyli po sesji poszukiwania czas zacząć
![]() Tylko że dalej nie mam pomysłu na salę ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-25 o 22:19 Powód: post pod postem' |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o sale to polecam sale w okoicach wroclawia. Świetna sala jest w Kątach wrocławskich Azyl
![]() W samym wroclawiu to raczej nie wiem gdzie sa fajne sale. jesli chodzi o fotografa to z czystym sumieniem moge polecic najlepszego jakiego znam ![]() ![]() To tyle ode mnie ![]() Pozdrawiam wszystkie Wrocławianki |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Tak, dojezdza na terenie calej Polski. A jesli chodzi o koszty to ciezko powiedziec. Wszystko zalezy od tego co bys chciala... jesli to ma byc reportaz, czyli od przygotowan az do odczepin to na pewno sporo. To praktycznie kolo 12-15 h pracy no i dojazd. Mysle ze to koszt rzedu 2000-3000zl. Musisz sie jednak z nim skontaktowac. Ale mysle ze ten fotogrf wart jest tej ceny ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się dopiszę do tego wątku, nie jestem z Wrocławia, ale za to blisko bo z Legnicy
![]() Ślub biorę w przyszłym roku sierpień-wrzesień ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie jakieś namiary na sklepy z garniturami, smokingami, frakami itp. ślubnymi
![]() ![]() ![]() I gdzie można wypozyczać najlepiej |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
My kupiliśmy w Modzie Polskiej w Rynku. Nie wiem czy jeszcze są, ale jakieś 2 tygodnie temu to przecenione były Pierre Cardin. Zależało nam na czarnym, gładkim i bez ponoć modnych obecnie mdfów (czy jakoś tak, chodzi o takie szycie co wygląda jak fastryga) i dopiero tam udało nam się znaleść. Jest jeszcze sklep Stefan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny,
Dopisuje sie do watku bo jestem z Wrocławia i w tym roku we wrzesniu biore slub ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.