|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
|
Narzędzia |
2016-08-10, 01:37 | #361 |
Raczkowanie
|
Dot.: sklepy z torebkami DKNY, FURLA, Michael Kors, etc.
|
2016-08-10, 08:01 | #362 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sklepy online - jakie polecacie? sprawdzone sklepy - nie reklamujemy własnych!!
U mnie zaszła zmiana. Nie polecam sklepu vubu.pl. Obsługa ma w nosie klienta, masa dziewczyn czeka na swoje zamówienie od dawna. Nie można się dodzwonić, nie odpisują na maile. Ciuchów nie mają na stanie - prawdopodobnie kupują wszystko na aliexpress i trzeba czekać nie wiadomo ile na dostawę, pomimo że jest na stronie okres oczekiwania 2 dni. prawda jest taka że nie dają rady z realizacją zamówień i zamiast o tym poinformować czy przeprosić - olewają, a potem blokują konta. na ich fb nie ma żadnego negatywnego komentarza bo na bieżąco usuwają. zapraszam na klientkivubu,blogspot,com zbieramy się i opisujemy sytuacje bez moderacji
Blog dzieciowo wnętrzarski Edytowane przez barwinka_ Czas edycji: 2016-08-11 o 14:04 Powód: błąd |
2016-08-10, 09:07 | #363 |
BAN stały
|
Dot.: Sklepy online - jakie polecacie? sprawdzone sklepy - nie reklamujemy własnych!!
o tak vubu masakra miałam taką samą sytuację..
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- nie chodź w ubraniach z chińskiego plastiku znalazłam Ci jedną za 50 zł może być na wesele do klubu na pewno założysz nie raz i na pewno nie jest to chiński plastik xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-12 o 20:48 Powód: Link. |
2016-08-10, 10:47 | #364 |
Zakorzenienie
|
Tylko raz zamówiłam na vubu, sukienka przyszła mi z niedoróbkami i fatalnie wykończona. Zamiast z części koła była wycięta z nie wiadomo czego i jeden bok zbiegał się w trójkąt... Sukienka była i tak do lekkiego skrócenia (bo jestem bardzo niska), więc jakoś to przebolałam, zwłaszcza że była z promocji - zapłaciłam 30 zł. Nie bawiłam się w zwroty/wymiany, bo moja sukienka była ostatnią sztuką.
Napisałam komentarz do tej sukienki, w której wytknęłam jakość jej uszycia. Sprawdzałam później przez miesiąc - komentarz oczywiście nigdy się nie pojawił. Ja akurat dostałam sukienkę w tempie ekspresowym i poza jakością wykonania nie mam jej więcej nic do zarzucenia, bo ma ładny fason (pomijając ten dół w trójkąt, za to w okolicy biustu leży idealnie, co mi się rzadko zdarza), dobry materiał i zapłaciłam grosze, ale to bzdura, żeby wysłać niedorobioną sukienkę (ogromne naddatki materiały przy szwach, dziurka na plecach - źle złapana zakładka, no i ten dół w trójkąt...) |
2016-08-10, 18:51 | #365 |
Konto usunięte
|
Dot.: Eobuwie opinie!
|
2016-08-11, 14:09 | #366 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a polecacie Mosquito? bardzo fajnie te rzeczy wyglądają
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Ja lubię czasnabuty.pl tania wysyłka, fajne buty, podane dokładne wymiary
2016-08-11, 14:15 | #367 |
Raczkowanie
|
a ja słyszałam same dobre opinie o eobuwie, choć sama jeszcze u nich nie zamawiałam. moja koleżanka kupuje tam namiętnie i nigdy się nie skarżyła na nic
|
2016-08-13, 13:37 | #368 | |
Przyczajenie
|
Dot.: sklep internetowy noshame.pl opinie
Cytat:
Rzeczywiście te rozmiary wyglądają na nietrafione, ale wydaje mi się, że może to wynikać z błędu, który jest często popełniany przy zakupach przez internet "kupiłam S, bo noszę S". Ja w zasadzie od lat wszystko kupuję przez internet, przedtem na Allegro, ale później za dużo tam było chińszczyzny. Przerzuciłam się do sklepów internetowych, raczej unikam wielkich masówek, gdzie też nie znajdę informacji o producencie i nie sprawdzę skąd to pochodzi. Wracając natomiast do rozmiaru to w 99% moje zakupy dotąd były udane. Nigdy nie patrzę na oznaczenia S,M, chociaż przeważnie noszę XS, to często kupuję S, a nawet M kierując się wyłącznie tabelami w centymetrach - każdy producent ma inne wymiary - to jest kwestia, która w tej dziedzinie mnie od lat irytuje, że nie ma ogólnie obowiązujących norm jednakowych wymiarów dla danego rozmiaru, ale cóż, trzeba w tej sytuacji po prostu dokładnie centymetrom spojrzeć w oczy |
|
2016-08-14, 09:27 | #369 |
Zakorzenienie
|
ekstremalnie krótkie sukienki.
zamówiłam kiedyś dresówke i pomijając gola pupę (179 wzrostu) była okropnie gruba i sztywna. miała byc "po domu", ale mimo to odesłałam.
2016-08-17, 19:42 | #370 |
BAN stały
|
Dot.: Ubrania z denley opinie o sklepie?
kupuję nie wiem czy jeszcze jestes zainteresowana odpowiedzia, bo jednak w czasie wyprzedazy ubrania rozchodza sie jak swieze bułeczki ale na denley zamawialam juz kilka ubran i wszystko ladnie pieknie wysylka ekspres i z ubran jestem mega zadowolona
|
2016-08-20, 10:36 | #371 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Outletforyou? Oryginalność? Jakość? Czy warto?
Cytat:
|
|
2016-08-20, 11:36 | #372 |
Przyczajenie
|
pomoc w wyborze odpowiedniego sklepu
Witam,
Na początku się przedstawię jako iż jest to mój pierwszy post. Nazywam się Michał (zastanawiam się co ja robię na tym forum w ogóle ). Mam prośbę do Was, drogie koleżanki (koledzy też mogą się wypowiedzieć). Planuję zakup karty upominkowej/podarunkowej dla kobiety w wieku 31 lat. Nie chodzi tu o podryw. Bardzo, tę osobę sobie cenię i nie wydaruję sobie jakiejś wpadki . Kwota doładowania karty nie jest aktualnie istotna. Miasto w którym została by wykorzystana karta to Skarżysko-Kamienna (preferowane miejsce), ale nie wykluczam że mogą być to Kielce. Rozważam sklepy typu H&M, Reserved, Solar - są one w Skarżysku. Naczytałem się różnych opinii i powiem szczerze - ZGŁUPIAŁEM. W Kielcach oprócz powyższych jest jeszcze Mango i Monnari. Jeśli jest coś jeszcze wartego polecenia to proszę o podanie nazwy. Chciałbym aby w którymś z tych sklepów były dobre jakościowo ubrania, mogą być także torebki itp. Pytam głównie którą sieć sklepów najbardziej polecacie w stosunku cena/jakość, styl ubrań, oryginalność kompozycji. Ceny aktualnie nie grają roli ale, też fajne nie jest wydać masę pieniędzy za marnej jakości szmatkę. Bardzo bym prosił o obiektywne opinie. Nie ukrywam iż jest to dla mnie bardzo ważne. Na dokonanie wyboru mam około dwóch tygodni. Fizycznie nie mogę sprawdzić co jest w tych sklepach ponieważ mieszkam za granicą. Generalnie, w którym sklepie można przyjść, kupić coś co się podoba (wiem, kwestia gustu) i jest ta rzecz dobrej jakości? Pozdrawiam Edytowane przez gustllik Czas edycji: 2016-08-20 o 11:43 |
2016-08-20, 12:00 | #373 |
Konto usunięte
|
Dot.: pomoc w wyborze odpowiedniego sklepu
Zalando.
|
2016-08-20, 12:33 | #374 | |
BAN stały
|
Dot.: Ubrania z denley opinie o sklepie?
Cytat:
racja, mi wykupili bluzę na denley wiec lepiej sie sprężyć z zakupami niz odwlekac |
|
2016-08-20, 14:16 | #375 |
Przyczajenie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;64368901]Zalando.[/QUOTE]
Dziękuję za odpowiedź. Z tego co widzę jest to sklep internetowy online. Zależało by mi aby był to sklep stacjonarny. Przepraszam ale nie dopisałem tego w poprzednim moim poście. Kartę chciałbym nabyć w sklepie w Lublinie, z tym że karta będzie używana w Skarżysku lub Kielcach. |
2016-08-20, 14:34 | #376 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli nie znasz ulubionych sklepów lub nie znasz się na stylu/upodobaniach, to nie polecam karty upominkowej do danej sieciówki. Do tego niektóre mają głupie zasady np. kartę Mango możesz użyć tylko w sklepie, w którym ją kupiłeś. |
|
2016-08-20, 18:38 | #377 |
Przyczajenie
|
Hmm... kiedyś się mi obiło o uszy że dla Niej H&M jest spoko itp. Ale może faktycznie jest to kiepski pomysł.
A teraz mały off topic A co myślicie dziewczyny o perfumerii "Douglas"? |
2016-08-20, 19:29 | #378 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie miałam Ci zaproponować we wcześniejszym poście jakąś drogerię lub perfumerię. Sephora, Douglas albo MAC. |
|
2016-08-20, 20:33 | #379 |
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że karta podarunkowa do np. Douglasa będzie lepsza niż do sieciówki z ubraniami. Zawsze to okazja kupić sobie jakiś droższy kosmetyk, na który może być normalnie szkoda pieniędzy. Tylko weź pod uwagę ceny, dobierając kwotę na tę kartę.
|
2016-08-20, 23:24 | #380 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie korzystałyście kiedyś ze sklepów z zagranicy?
Znalazłam ten: aliexpress.com i upatrzyłam sobie kilka rzeczy, ale nie jestem pewna co do jakości i zaufania. Wiecie coś? |
2016-08-20, 23:26 | #381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
2016-08-21, 03:08 | #382 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Outletforyou? Oryginalność? Jakość? Czy warto?
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
2016-08-22, 19:32 | #383 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio trafiłam na dość ciekawy sklep www.mojstyl24.pl.
Naprawdę fajne i modne ciuszki myślę, że każda kobieta czy to 19 czy 30 lat znajdzie coś dla siebie. Co mnie bardzo zaskoczyło to to, że następnego dnia miałam już bluzkę w domu. Naprawdę działają bardzo sprawnie i często aktualizują produkty |
2016-08-22, 21:15 | #384 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Druga sprawa - trochę poczekasz na towar, jeśli chcesz zamówić z bezpłatną wysyłką. Trzecia rzecz - mnóstwo ubrań, również tych z sieciówek, pochodzi z Chin, nie ma co się tak obawiać tego rynku. Oczywiście jest sporo tandety ale też fajnych, całkiem niezłych ciuchów czy gadżetów.
2016-08-25, 07:36 | #385 |
Wtajemniczenie
|
Melduje, że w NoShame zrobili zwrot błyskawicznie, ale nie wiedziałabym o tym, gdybym sama nie zapytała. Nie zauważyłam go na koncie, więc napisałam z pytaniem. Dopiero dostałam info z numerem wpłaty.
Zero wiadomości, że zwrot dotarł, że jest realizowany czy zamknięty. Podsumowując: Jakość produktów: bardzo niska (4/4 odesłane) Czas wysyłki: po upewnieniu się, że wszystko co chcę mają w magazynie-bardzo szybki. Ale jak czegoś nie będzie to do 15dni. Procedura zwrotu: szybka, ale nieprofesjonalna Ogólna ocena sklepu: 4/10 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2016-08-25, 09:20 | #386 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego "nieprofesjonalna" procedura zwrotu?
Bo nie zauważyłaś, że zrobili przelew? Nie rozumiem do czego masz zastrzeżenia. (We wszystkich sklepach online z których korzystam dostaje co najwyżej informacje o tym, że zwracany towar i ze zwrotu środków należy sie spodziewać w terminie x dni. Ze względu na procedury bankowe, przelew moze byc rożnie księgowany, wiec sklep musiałby sie bawić we wróżkę próbując oszacować czy kasa dojdzie w pt czy w pn...)
2016-08-28, 19:39 | #387 |
Raczkowanie
|
Kupiłam ostatnio dwie pary butów (nie mogłam się zdecydować jaki rozmiar ) i nie było żadnego problemu z wysyłką ani zwrotem towaru (paczkomat). Za to na zwrot pieniędzy musiałam czekać około 3 tygodni...
2016-08-29, 12:50 | #388 |
Raczkowanie
|
Hah, to ja miałam taką samą sytuację, ale trochę więcej szczęścia - pieniążki po niecałym tygodniu były u mnie na koncie.
|
2016-08-30, 21:18 | #389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego, bo zgodnie z ich własnym regulaminem, mają obowiązek poinformowania klienta, że zwrot dotarł. To jeden z przykładów. Sam fakt szybkiego zwrotu oceniłam in plus. Być może jestem zbyt rozpieszczona przez takie sklepy jak Zalando czy Answear, które bardzo mocno trzymają się swoich zasad i od których zawsze mam informację, że zwrot dotarł i w ciągu 14 dni dostanę zwrot gotówki na konto. Też nie lubię bawić się we wróżkę i zastanawiać, czy moja przesyłka do nich w ogóle dotarła. To moja subiektywna ocena, którą, jako konsument, mogę mieć, i mam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2016-08-30, 22:57 | #390 |
Zadomowienie
|
Pytanie odnośnie sklepu areatrend
Dziewczyny, przeszukałam wizaż i nie znalazłam odpowiedzi, dlatego zakładam wątek i nie ukrywam, że zależy mi dość szybkich odpowiedziach.
W sklepie https://www.areatrend.com/ znalazłam zegarek, na który jakiś czas temu się napaliłam. Jest teraz na niego promocja i cena jest mega atrakcyjna, dlatego bardzo mnie kusi, ale mam pewne obawy. Czy sklep sprzedaje oryginalne rzeczy i czy ogólnie jest godny polecenia? Z tego co wyczytałam moim pokaleczonym angielskim to wysyłka jest z USA i czy w związku z tym mogą mi naliczyć cło lub jakieś dodatkowe opłaty? Ostatnie pytanie jest w zasadzie prośbą i nie wiem nawet czy tak można na wizażu ale nigdy nie robiłam zakupów w zagranicznych sklepach, chyba nawet moja karta nie ma takiej opcji w związku z tym, czy jest możliwość, że któraś z organizatorek mogłaby zamówić ten zegarek? Oczywiście pokrywam koszty z góry, bo po prostu boję się, że coś źle poklikam i zapłacę 5 razy więcej Promocja na zegarek kończy się jutro dlatego liczę na pomoc EDIT: mój zapał nieco ostygł, bo wysyłka do PL kosztuje 29,99 $ i cena przestaje być okazyjna Jedynym wyjściem byłoby chyba zbiorowe zamówienie, ale nawet się nie łudzę Edytowane przez sylwia989 Czas edycji: 2016-08-30 o 23:15 |
Nowe wątki na forum Moda |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.