Imprezowy ch³opak, alkohol - przesadzam? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-02-01, 14:57   #31
zlotniczanka
plum plum

Wiadomo¶ci: 4 392
Dot.: Imprezowy ch³opak, alkohol - przesadzam?

Cytat:
Napisane przez Motylekk9 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak czy inaczej alkoholizm to dla mnie g³ówna dyskwalifikacja ch³opaka na partnera ¿yciowego. Gdybym mia³a pewno¶æ, ¿e ma problemy z alkoholem i pije czê¶ciej ni¿ deklaruje urwa³abym znajomo¶æ od razu. Ale nie wiem tego i jedyne co mi pozostaje to obserwowaæ. Lubienie siê napiæ nie jest jeszcze alkoholizmem ale gdzie le¿y ta magiczna granica tego nie wiem. Bojê siê tylko, ¿e ani siê zorientujê a bêdê w nim zakochana.
Imprezowicze czêsto przechodz± w alkoholików. Gdzie jest granica? U Ciebie. Skoro ju¿ siê k³ócicie o jego picie, to znaczy, ¿e j± przekroczy³a¶.
Ja wyja¶niê mo¿e jak to jest u mnie - nie mog³abym byæ z alkoholikiem, podobnie jak Nadis. Ale mój aktualny facet jest fanem piw craftowych i jara siê piwowarstwem. Ja jednak nie mam z tym ¿adnego problemu, bo nie widzê ¿adnych negatywnych sygna³ów:
- nie ci±gnie go do picia, jak nie ma okazji,
- sam tych okazji nie prowokuje i ich nie szuka,
- nie zawala niczego z powodu kaca (nie pije nawet tyle, by go mieæ)
- nie pije, bo ma z³y humor, bo co¶ posz³o nie tak, albo "musi" siê rozweseliæ.
Je¶li Ty czujesz, ¿e co¶ jest nie tak, to znaczy, ¿e to najwy¿szy czas ewakuacji.

zlotniczanka jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-01, 15:01   #32
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Poka¿ wiadomo¶æ
Imprezowicze czêsto przechodz± w alkoholików. Gdzie jest granica? U Ciebie. Skoro ju¿ siê k³ócicie o jego picie, to znaczy, ¿e j± przekroczy³a¶.
Ja wyja¶niê mo¿e jak to jest u mnie - nie mog³abym byæ z alkoholikiem, podobnie jak Nadis. Ale mój aktualny facet jest fanem piw craftowych i jara siê piwowarstwem. Ja jednak nie mam z tym ¿adnego problemu, bo nie widzê ¿adnych negatywnych sygna³ów:
- nie ci±gnie go do picia, jak nie ma okazji,
- sam tych okazji nie prowokuje i ich nie szuka,
- nie zawala niczego z powodu kaca (nie pije nawet tyle, by go mieæ)
- nie pije, bo ma z³y humor, bo co¶ posz³o nie tak, albo "musi" siê rozweseliæ.

Je¶li Ty czujesz, ¿e co¶ jest nie tak, to znaczy, ¿e to najwy¿szy czas ewakuacji.
Do-k³a-dnie.
201803290936 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-01, 15:33   #33
zlotniczanka
plum plum

Wiadomo¶ci: 4 392

Cytat:
Napisane przez balletoevs Poka¿ wiadomo¶æ
mia³am te¿ znajomych, np. w politechniki, którzy a to piwko do meczu, a to piwko na pla¿y, a to domówka, a to wpad³a kuzynka z winem w odwiedziny, a to urodziny itp. Wyro¶li na porz±dnych ludzi.
Ile maj± obecnie lat? 26? 30? To nadal nie oznacza, ¿e alkoholizm, taki tru tru, siê nie objawi z czasem. Alkoholizm w fazie sprawiaj±cej wra¿enie kontrolowanego picia mo¿na uprawiaæ nawet i 30 lat. Jak cz³owiek jest inteligentny i sobie znajdzie partnerów, podatnych na wspó³uzale¿nienie, to hulaj dusza. Kacyk w pracy ¿ona wyt³umaczy nie¿ytem ¿o³±dka. Mama przepit± kasê po¿yczy. Piwko wypije siê po kryjomu, w pracy w kiblu, a zapach zatuszuje ¿ut± zielon± pietruszk±. Byle siê ludzie nie dowiedzieli. Byle nie wysz³o do ludzi.
Ja mam znajomych, których mogê wytypowaæ jako gwarantowanych ludzi z problemami, nie wiem tylko, kiedy to siê objawi. A te¿ s± ogarniêci, maj± rodziny, dobre prace i generalnie ok ¿ycie. Tylko wiecznie krêc±ce siê wokó³ alkoholu jako¶.

zlotniczanka jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-01, 15:50   #34
balletoevs
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 130

Jasne ja to wszystko rozumiem. Chodzi mi o to, ¿e nie ka¿dy kto prowadzi bujne ¿ycie studenckie to od razu alkoholik. Co chyba usilnie próbujecie udowodniæ podaj±c liczne przyk³ady. Nie wszystko jest w ¿yciu czarne albo bia³e.

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2016-02-01 o 15:54
balletoevs jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-01, 15:55   #35
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Jasne ja to wszystko rozumiem. Chodzi mi o to, ¿e nie ka¿dy kto prowadzi bujne ¿ycie studenckie to od razu alkoholik. Co chyba usilnie próbujecie udowodniæ podaj±c liczne przyk³ady. Nie wszystko jest w ¿yciu czarne albo bia³e.
Tylko, ¿e wiesz: nie ka¿dy rozumie "bujne ¿ycie studenckie" jako picie alkoholu parê razy w tygodniu. Ludzie chodz± na spotkania, wystawy, koncerty, to równie¿ jest bujne studenckie ¿ycie, jednocze¶nie nie krêc±ce siê wokó³ alko.
201803290936 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-01, 16:03   #36
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 093

Cytat:
A czy Autorka napisa³a, ¿e jej facet schlewa siê jak ¶winia

Kortowiada to owszem kumulacja, ale Kortowo w ci±gu roku wcale nie ¶wieci przyk³adem. "Okazja" jest zawsze.
pliz, mieszka³am 4 lata na kortowie. tam siê przewijaj± takie t³umy studentów, ¿e nie da siê powiedzieæ, ¿e oni imprezuj± i chlej± kilka razy w tygodniu. ile siê prze¿y³o imprez, ¿e ca³e grupy siê tam zbiera³y, ¿eby siê napiæ? a ile to razy zdarzy³o siê, ¿e moja grupa sz³a na jedno piwo i rozchodzi³a siê do domu... jak kto¶ chce znale¼æ okazjê to wcale nie musi mieszkaæ na kortowie. ja siê nie rozpi³am, gdy tam mieszka³am. cuda nad cudami.

skazana_na_bluesa jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-01, 16:06   #37
balletoevs
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 130

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Tylko, ¿e wiesz: nie ka¿dy rozumie "bujne ¿ycie studenckie" jako picie alkoholu parê razy w tygodniu. Ludzie chodz± na spotkania, wystawy, koncerty, to równie¿ jest bujne studenckie ¿ycie, jednocze¶nie nie krêc±ce siê wokó³ alko.
Owszem. Ale Ci, którzy zamiast wystawy i teatru wybior± domówkê i wyj¶cie do pubu to ju¿ skazani na alkoholizm.
W ¿aden sposób nie staram siê umniejszaæ problemu uzale¿nieñ, ale podej¶cie, o którym tutaj czytam k³óci siê z rzeczywisto¶ci±, w której siê obraca³am. Niczym m³odzi, kulturalni wybieraj± wystawy w muzeum i wernisa¿e miêdzy najlepiej jeszcze miedzy jedn± prac± a drug± a Ci imprezowicze to alkoholicy i patologia.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
pliz, mieszka³am 4 lata na kortowie. tam siê przewijaj± takie t³umy studentów, ¿e nie da siê powiedzieæ, ¿e oni imprezuj± i chlej± kilka razy w tygodniu. ile siê prze¿y³o imprez, ¿e ca³e grupy siê tam zbiera³y, ¿eby siê napiæ? a ile to razy zdarzy³o siê, ¿e moja grupa sz³a na jedno piwo i rozchodzi³a siê do domu... jak kto¶ chce znale¼æ okazjê to wcale nie musi mieszkaæ na kortowie. ja siê nie rozpi³am, gdy tam mieszka³am. cuda nad cudami.
¯adne cuda. Ale nie wmówisz mi, ¿e nie by³o tam osób, które intensywnie imprezuj± - a je¶li by³y to pewnie teraz czynni alkoholicy.
balletoevs jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-01, 16:07   #38
201607110949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 804

Cytat:
Owszem. Ale Ci, którzy zamiast wystawy i teatru wybior± domówkê i wyj¶cie do pubu to ju¿ skazani na alkoholizm.
W ¿aden sposób nie staram siê umniejszaæ problemu uzale¿nieñ, ale podej¶cie, o którym tutaj czytam k³óci siê z rzeczywisto¶ci±, w której siê obraca³am. Niczym m³odzi, kulturalni wybieraj± wystawy w muzeum i wernisa¿e miêdzy najlepiej jeszcze miedzy jedn± prac± a drug± a Ci imprezowicze to alkoholicy i patologia.
Nie, nie s± skazani. Ale s± na krótszej drodze do niego ni¿ ci, którzy parê razy w tygodniu nie wychylaj± kilku piw Autork niby taka wyczulona, a chyba sobie pod¶wiadomie szuka problemu, który zna z domu.
201607110949 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-02-01 17:07:06

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.