|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV
Doskonale Ciebie rozumiem bo sama to samo przeżywam. Porobiłam masę badań, wydałam na to dużo pieniędzy.
Kupuję przeróżne wcierki, witaminy , wszystko też bardzo drogie. Nie szkoda by było tych pieniędzy gdybym widziała jakiś pozytywny skutek....a jest dokładnie tak jakbym nic nie robiła. Czuję się tak jakbym te pieniądze wyrzucała w błoto. Życzę Ci aby zabieg który chcesz wykonać przyniósł Ci oczekiwany efekt. Bardzo proszę abyś opisała czy warto było i czy osiągnęłaś to o czym myślisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Ja miałam ostrzykiwanie osoczem, ale ciężko mi się
wypowiedzieć na temat rezultatów, bo zaraz potem zaszłam w ciążę, a wtedy wiadomo, włosy są piękne, nawet przerzedzone ![]() Piszą mezoterapia miałam na myśli wszelkie kosmetyczne ostrzykiwania witaminowe. Dzięki za szampon, na pewno kupię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
X_ana_X nie brzmisz jak psychopatka, też to przeżywałam, na samą myśl o rozpuszczonych włosach miałam ciarki, na myśl, że muszę wstać rano i umyć włosy, chciało mi się płakać i nawet nie chciało mi się wstać do pracy..
Rodzina nie zachowuje się w porządku śmiejąc się z ciebie.. Włosy są ważne dla każdej kobiety, to jest bardzo stresujący problem, który jednak jest bagatelizowany przez osoby, które nigdy tego nie przechodziły. Dlatego masz nas, byś mogą z siebie wszystko wyrzucić, w gorszych chwilach ![]() ![]() Także nie przekreślajcie niczego, próbujcie różnych produktów! Mi się udało to i wam się uda A powiedzcie dziewczyny, wypadają wam one w jakimś konkretnym rejonie? Bo np mi wypadają równomierne, ale przez długi czas byłam przekonana, że jednak cofa mi się czoło i robią mi się zakola. Byłam wtedy przekonana, że to androgenowe wypadanie włosów, jednak później zrozumiałam, że włosy w tych rejonach są ogólnie cieńsze i z racji tego, że wypadaly na całej głowie, tam było to najbardziej widać. Pooglądajcie bez stresu czachę :p Zewnętrznie: Radical ampułki, WAX maska do włosów, Pantostin Wewnętrznie: b12,D3, pokrzywa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Dews za pociezzenie, ale jesli przez tyle lat nie zatrzymalam lysienia to i teraz slabo to widze... jak Ci udalo sie zatrzymac ten horror?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny,
mogę powiedzieć że wypadanie bardzo mocno mi się zmniejszyło. Dwa tygodnie temu jak rozwiązywalam włosy to na gumce potrafiłam znaleźć ich na raz kilkanaście, ostatnio może jeden lub wcale. Podczas mycia wypada kilka włosów. Myślę, że to mocno zasługa Solgaru, bo alopexy - loxon oraz wcierke z apteki stosuję dość krótko. Tabletki jakieś trzy tygodnie. Dużo małych włosków zaczyna wychodzić, ale no - skoro wypada ich tyle to w końcu coś tam musi rosnąć nie? ![]() No i co najważniejsze - staram sie nie denerwować i mam dietę bezcukrową. Chociaż teraz wakacje to trochę mi się nie udaje jej do końca przestrzegać. Chyba że po prostu nie mogę mieszkać w domu - automatycznie jak do niego wracam wszystko mi się zaczyna psuć (mam skomplikowaną sytuację rodzinną i dużo stresu). Teraz wyjechałam i od razu wszystko jakieś inne jest ![]() Pozdrawiam Was i trzymam kciuki. ![]()
Wewnętrznie włosy i twarz: solgar - włosy, skóra i paznokcie, witamina B kompleks z biotyną, herbata z pokrzywy. Zewnętrznie włosy: alopexy, roztwór mieszany w aptece, emolium - emulsja do suchej skóry głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
X_ana_X tak jak wspominałam wcześniej, ogarnęłam skórę głowy poprzez używanie szamponu Vichy i wcierek Radical. Istnieje możliwość, że zadziałała też mezoterapia, jednak osobiście wydaje mi się że to w większości dobra pielęgnacja, bo już nie swedzi mnie głowa. Przyjęłam do wiadomości też to, co wszyscy starali mi się powiedzieć - wypadanie włosów jest pogarszane przez stres. Zaczęłam więc chodzić na siłownię, ćwiczyć jogę itp. Skończyło się płakanie do lustra, które tak btw zostało usunięte z łazienkami przez mojego chłopaka, który miał dość że wychodzę spod prysznica zapłakana :p
Stres ma ogromne znaczenie, musisz zrobić coś, by nie myśleć o tym 24/7 Vulturex gratuluję! Ile męczyłaś się z problemem? Jakie wypadanie miałaś stwierdzone? Powiedz coś więcej, co by trochę zmotywować dziewczyny Zewnętrznie: Radical ampułki, WAX maska do włosów, Pantostin Wewnętrznie: b12,D3, pokrzywa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wróciłam do domu, zaczęły się studia i problem powrócił jak to mówią - jak z bicza strzelił ![]() O tyle ciekawie że moja ginekolog ma ten sam problem lub bardzo podobny. Upiera się, że nie jest to łysienie androgenowe typowo, chociaż wspomniała że mogłabym wziąć Diane - antykoncepcje hormalną żeby to zahamować, jednak odradzała. To nie jest rozwiązanie na dłuższą metę. W każdym razie powiedziała, że to są hormony i stres, przy czym głównie to drugie. Dermatolog powtórzyła to niezależnie. No i teraz stosuję to co obecnie w opisie. Czekam aż mi się zakryje łysina. Też mam super wsparcie od chłopaka, chociaż jest ze mną szczery. Na co dzień nie widać tego bardzo, ale ostatnio jak byłam na basenie i wyszłam z mokrymi włosami to masakra. No ale ogólnie powtarzam również mnieeeeeeej stresu, sport, medytacja, hobby. Serio trzeba sie skupić na czymś innym. Ja nawet stwierdziłam, że cholerne głupie włosy nie mogą mi życia rujnować. Najwyżej będę łysa to sobie kupie jakąś odjechaną perukę. Wiadomo, trzeba zrobić wszystko co w naszej mocy żeby z tym skończyć. Ja uważam, że jeszcze za wcześnie żeby mówić o sukcesie, zapewne jak oddstawie leki to mi to wróci. Ale co mogę robić. Sama już mam dosyć swojego narzekania. ![]()
Wewnętrznie włosy i twarz: solgar - włosy, skóra i paznokcie, witamina B kompleks z biotyną, herbata z pokrzywy. Zewnętrznie włosy: alopexy, roztwór mieszany w aptece, emolium - emulsja do suchej skóry głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!
A może ktoras z Was jest z Warszawy i może polecic jakiegos dobrego dermatologa? Byłam juz u kilku i mam poczucie, że moj problem jest lekcewazony... Albo dostaje porade, zeby nosic wlosy rozpuszczone, albo torebke probek, albo inne tego typu rzeczy ktore kniec koncow nic nie daja, a ja wychodze z poczuciem kasy wywalnej w bloto... ![]() Przez ostatnie 2 lata straciłam 1/3 albo i wiecej wlosow, niestety nie jestem juz w stanie sie uczesac, czasami wyczesuje sobie cale pasemka po kilka/nascie wlosow. Straciłam juz poczucie kobiecosci, za kazdym razem jak patrze w lustro to czuje sie jak pasztet... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
Edytowane przez jakamilka Czas edycji: 2017-07-26 o 00:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do tych które stosują Alopexy 5%.
Czy po nim też włosy muszą być myte bo się sklejają jak po Loxonie %5. ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
A tak a propos-rozpisalam sie jak glupia a czy ja sie w ogole przywitalam? Witam wszystkich ktorzy tez walcza. Dzieki za wszystkie porady, z niektorych na pewno skorzystam Edytowane przez jakamilka Czas edycji: 2017-07-26 o 10:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na szczęście jest lato i można na czubku nosić okulary przeciwsłoneczne ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
jakamilka wiesz może, czy ferrytyne leczy się tylko poprzez podanie żelaza?
Zewnętrznie: Radical ampułki, WAX maska do włosów, Pantostin Wewnętrznie: b12,D3, pokrzywa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Slyszalam gdzies ze najlepiej jak ferrytyna jest w srodku normy laboratoryjnej. Normy podaja rozne, raz ze 20-150, raz 20-306, zalezy gdzie robisz badanie. Powodzenia! ![]() Edytowane przez jakamilka Czas edycji: 2017-07-26 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a czy któraś z Was myślała o przeszczepie włosów? U mnie taki zabieg wyceniono na 20 tys.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
A myslalas kiedys o IMD2G. Wygoogluj i poczytaj. Moim zdaniem metoda o niebo lepsza i tansza niz przeszczep. Po co inwestowac 20 tys w cos co moze sie nie przyjac? Mam nadzieje ze nikt mi tu nie zarzuci reklamowania czegokolwiek, sama zbieram na to kase
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kojarzy mi się to, co wyczytałam na str. z tzw. siateczką. Kupiłam ją 5 lat temu za 5 tys., odsprzedałam rok temu za tysiąc. Nie polecam. Efekt fajny, ale w lecie gorąco, nie mówiąc już o tym, żeby potem to zdjąć np. przy chłopaku ![]() ![]() Planuję mieć jeszcze jedno dziecko, więc wszelkie decyzje i tak podejmę za x lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, powiedzcie mi jak z farbowaniem włosów u was? Moje wypadanie w sumie zauważyłam po pofarbowaniu włosów na ciemny brąz prawie 2 lata temu, ale nie wiem tak naprawdę czy to miało związek z moim łojotokowym lysieniem, czy był to zbieg okoliczności. W każdym razie od tamtej pory na wszelki wypadek włosów nie farbowałam, ale teraz chciałabym je przyciemnić, bo mam bardzo mysi kolor, a wypadanie zahamowałam.
Chciałabym jednak spróbować jakiejś naturalnej farby, może jakaś z apteki? Macie coś do polecenia? Zewnętrznie: Radical ampułki, WAX maska do włosów, Pantostin Wewnętrznie: b12,D3, pokrzywa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Drogie dziewczyny,
czy mogę się do Was przyłączyć i opowiedzieć swoją historię? Od pięciu lat zmagam się z przewlekłym wypadaniem włosów. Są dni że wypada mi ich mniej, ale przeważnie jest to wzmożone wypadanie. Widzę z dnia na dzień jak włosy mi się przerzedzają i załamuję ręce. Również odkąd zaczęły wypadać, zauważyłam że zmieniły swoją strukturę, niektóre z nich są takie jakby poskręcane, drutowate. Byłam u wielu dermatologów, endokrynologów, ginekologów i nikt nie potrafi mi pomóc. Z wyników nie wychodzi nic co wskazywałoby na takie problemy, lekarze twierdzą, że taka już moja uroda a ja łysieję. Nowe włosy mi nie odrastają niestety. Do tego zmagam się z trądzikiem od momentu dojrzewania, zmiany na twarzy zostawiają po sobie ciemne przebarwienia, na brodzie wyrastają twarde czarne włoski. Miesiączki mam regularne. Dodatkowo na czole wciąż mam taką drobną kaszkę, której w żaden sposób nie potrafię się pozbyć. Lekarze proponują mi antykoncepcję albo retinoidy. Boje się przyjmować takie leki i ciężko jest mi się na nie zdecydować. Proszę Cię o poradę jak uporać się z takimi problemami? Co stosować na przebarwienia po trądziku? Czy tylko zabiegi u dermatologa, czy może jednak sprobować działać na własną ręke? Jedynie co używam na te przebarwienia to acne derm, ale niestety nie daje on większych rezultatów... Dodatkowo czy możliwe jest to, że mam łysienie androgenowe i nic na to nie poradzę że tak się dzieje? Nie wiem już co robić, obecnie mam tylko 23 lata i jestem przerażona co będzie za kilka lat. Błagam o radę. Szukać pomocy może w diecie? Może mam jakąś alergię? Czy to też może mieć wpływ? Z badania biorezonansem wyszło mi że mam uczulenie na gluten i laktozę, jednak nie do końca ufam tej metodzie. Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
WItam. W ostatnią sobotę robiłam mezo osoczem. Zapłaciłam 500 zł. Wiem, że zabrzmi to jak efekt placebo, ale wypadanie włosów zmniejszyło się o jakieś 80-90%. zauważyłam to już w dniu zabiegu. Nie chcę zapeszać, ale naprawdę póki co jestem zadowolona. Wcześniej przy każdym czesaniu wypadała mi garść włosów, teraz-dosłownie kilka. Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam takie coś. Ostatnie lata to była trauma. Każde przejechanie grzebieniem= grzebień napchany włosami. Samo przeczesanie grzywki oznaczało 10 wypadniętych włosów. Teraz czeszę i prawie nic nie wypada. Moim największym problemem jest to, ze wypadające włosy są nowe, krótkie. Włosy 1-5 cm stanowiły 90% tego co wypadło. Teraz włosów wypada dużo mniej, ale nadal jest domieszka krótkich włosów. Od mezo minęło jednak dopuiero kilka dni. Będę obserwować co dzieje się dalej. Najbardziej zależy mi na tym, żeby nie wypadały krótkie włoski, bo to jest dla mnie głownie oznaka tego, że coś jest nie halo. No ale wiadomo, na efekty potrzeba trochę czasu.
Podejrzewam, że moje łysienie jest na tle hormonalnym-pcos, hahimoto, nadwyżka androgenów. Od dwóch miesięcy regulowałam tarczycę letroxem, androgeny zbijam spironolem. Pomimo to włosy i tak wypadały. Dopiero mezoterapia dała im tak jakby kopa. Przez lata włosy były tak osłabione, że nawet regulowanie hormonów niewiele dawało, a mezo osoczem była dla nich jak kop. Dlatego dziewczyny- regulujcie niedobory oraz nierównowagę hormonalną i wtedy mezo. Będę cały czas dawać znać jak wygląda sytuacja. Na chwilę obecną uważam, że to bardzo dobrze zainwestowana kasa. Wydałam i tak zapewne tysiące na pseudo cudowne odżywki,wcierki i suplementy, które nic nie dały. Przede mną jeszcze dwa zabiegi i potem ewnetualnie podtrzymujące. Kilka dni po mezo mogę powiedzieć jedno-liczba wypadających włosów zmniejszyła się o jakieś 80-90% (wypadały setki, 300 dziennie na pewno, w gorszych okresach więcej). Tutaj jestem bardzo usatysfakcjonowania. Marzę, aby przestały wypadać krótkie włoski. Mam nadzieję, że to też nastąpi. Pozdrawiam i zachęcam do mezoterapi, ale najpierw zbadajcie niedobory i hormony. WYrównując to udajcie się na mezoterapię. trzymam kciuki za Was wszystkie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Fakt jest taki, że trzeba najpierw sprawdzić hormony itp. Ja mam 33 lata i wszelkie badania już przeszłam. Pamiętam, gdy miałam 20+ lat i pojechałam z mamą do super lekarki, która badała włosy. Wyrwała mi pęsetą kilka włosów i postawiła diagnozę: wypadają
![]() ![]() Ja obecnie staram się lepiej odżywiać, myśleć pozytywnie, wizualizować burzę włosów, którą kiedyś miałam ![]() Na pocieszenie dodam Wam młódki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Ja mam idealne wyniki, więc łysienie anangenowe występuje u mnie na podłożu typowo genetycznym.
Co do mezoterapii osoczem, fakt, pomaga. U mnie w prawdzie nie zahamowała wypadania, ale za to widzę odrastające włoski i generalnie czupryna jest jakby "mocniejsza". Poza tym nigdy nie robiłam tego zabiegu tak jak mi zalecano, czyli co dwa miesiące. Dopiero teraz wzięłam się za to porządnie i zobaczymy, może efekty będą jeszcze lepsze. Ze swojej strony mogę jeszcze polecić ampułki do wcierania BIOKAP. Są drogie, ale po nich widzę, że wypadanie trochę się uspokoiło, są też nowe włosy nad czołem. Moim zdaniem dobrze zainwestowana kasa. Radical, Seboradin, Placenta - zero wyników. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
X_ana_X powiem Ci ze miałam identyczny rezultat, po każdym zabiegu. Pamiętam, że nawet konsultowałam się z trychologiem pytając czy możliwe jest, że włosy przestały wypadac dzień po, ale powiedziała że to niemożliwe. Ja polepszenie widziałam jednak po każdym zabiegu i utrzymywało się ono do około tygodnia.
Ja ostatnio pisałam, że u mnie już ok, ale teraz sama już nie wiem. Niby obserwuje włosy i przy myciu u czesaniu i np dziś po wysuszeniu włosów wyczesałam ich może z 5 ale znowu parę godzin później przejechałam ręką po głowie i na ręce zostało mi garść, a nie darłam ich jakoś bardzo. Do tego mam wrażenie, że włosy zrobiły się duzo cieńsze przez ostatnie 2 tygodnie, więc już sama nie wiem co myśleć. Planuje pojechać na kolejny zabieg Mezo, żeby pobudzić włosy do wzrostu, boję zakola i skronie to jakas masakra. Niby mam taki meszek na nich, ale włosami bym tego nie nazwała. Gdzie robiłaś zabieg? Chyba czas zbadać krew po raz kolejny. Kasiateacher właśnie też tak mam. Jak ktoś by po kolei przeczytał moje posty to mógłby pomyśleć, że mam jakieś rozdwojenie jaźni bo raz jestem super szczęśliwa i chce wszystkich pocieszyć że będzie ok, a są dni takie jak dziś że po prostu od rana płacze. Remedioa_Buendia a skąd wiesz ze to androgenowe? Zabieg powinno się robić co 3-4 tyg a nie co 2 miesiące, i powtórzyć go ok 4 razy, a później robić zabieg przypominający mniej więcej co pół roku. Przynajmniej tak czytałam w internecie i tak powiedziała mi trycholog. Spróbuję te biokap, może razem z Radical dadzą radę. Zewnętrznie: Radical ampułki, WAX maska do włosów, Pantostin Wewnętrznie: b12,D3, pokrzywa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mezo robiłam w klinice u mnie w miescie, gabinet medycyny estetycznej ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- A po tygodniu co? Znowu włosy wypadały jak szalone? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.