![]() |
#901 |
Przyczajenie
|
Dot.: Invisalign
A dostales tez skaner do domu? Bo znajoma ma teraz takie leczenie ze sama skanuje i podsyla do lekarza.
Dlaczego musisz nosic gumki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Kici kici miau miau
|
tez mam juz plan leczenia. Moje nakladki wyszly 17 tys plus zabieg kortykotomii.
Niestety ja mam dosc spora wage, zeby sa stloczone, dodatkowo malo miejsca. Ale jestem dobrej mysli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Przyczajenie
|
Tak, za 3 tyg będe miał skaner. Teraz nie brałem bo wyjeżdzałem na miesiąc, po powrocie zaczynam ze skanerem i gumkami. Gumki mają za zadanie skorygować wysunięcie szczęki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu nowa.
Wczoraj zalozyli mi nakladki. Mam spoto attachmentow. Przy pierwszym zdejmowaniu dwa odpadly. Ale nie tym sie martwie. Przyjrzalam sie attachmentom i niektore poza wystajaca czescia pokrywaja caly zab ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Przyczajenie
|
Hej, w tym tygodniu dostalam wreszcie swoje nakladki
![]() Na szczescie obylo sie bez tabletek przeciwbolowych, musze przyznac, ze po tych 3 dniach noszenia juz sie do nich przyzwyczailam. Mam pytanie, czy dostaliscie od swoich ortodontow wizualizacje postepow leczenia, na ktorej widac jak beda sie przesuwaly Wasze zeby w trakcie leczenia? Ja nic takiego od mojego nie otrzymalam, nawet nie pokazal tego u siebie na ekranie, czy to normalne? Podczas pierwszych dwoch konsultacji byla rowniez mowa o tym, ze bede nosic w sumie 14 nakladek. Kiedy wrocilam do domu, na opakowaniach z nakladkami mialam je ponumerowane 1/11, 2/11, czy to znaczy ze bede miala tych nakladek tylko 11? Szkoda ze zauwazylam to dopiero teraz, musze zadzwonic zaraz w poniedzialek do gabinetu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Przyczajenie
|
Kasia - Attachmenty maja taka jakby otoczke ale u mnie nie jest to rozlane az na caly zab. To raczej taka otoczka wiec jakis 1mm ale nie wiecej.
Plantlove - Co do ilosci nakladek , to ze dostalas 11 a nie 14 jest ok bo zwykle nie produkuja calosci nakladek bo czesto plany leczenia nie ida w parze z przesuwaniem zebow w realu i wtedy po prostu na kontroli robi sie kolejny skan zebow i wtedy potrzebny jest nowy set nakladek. Fajnie ze masz tak krotki czas leczenia - 14 tygodni. Super! Edytowane przez menelik7 Czas edycji: 2023-01-07 o 20:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie do nakładek doszły jeszcze gumki które mają regulować wade zgryzu. Do tego dostałem skaner, gdzie przy każdej zmianie nakładki wysyłam skany. Wizyty kontrolne co ok 2 miesiące, a co 6-7 miesięcy zalecono mi higienizacje. Dodatkowo Doktor poleciła mi paste GCToothMouse którą stosuje 2x w tyg, aby pozbyć się przebarwień na niektórych zębach. Póki co wygląda to dobrze - w sensie kontakt z lekarzem i wsparcie (gdy coś się dzieje wizyta jest umawiana praktycznie z dnia na dzień - przykład miałem gdy odpadł mi jeden zaczep + higienizacja). Zobaczymy czy efekt leczenia będzie taki jak przewidujemy, choć tutaj pierwsze zmiany już widać w okolicach szóstki i siódemki (6 z 54) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, czy Wy też mieliście na początku taki problem ze zdejmowaniem nakładek? Nosze od wczoraj i zdejmowanie to dla mnie jakis koszmar
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMG_2277.jpg Ja nigdy nie mogłam tak bez niczego zdjąć zwłaszcza z attachments. Używałam coś takiego.
![]() |
![]() |
#910 |
Przyczajenie
|
Kwestia wprawy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Kici kici miau miau
|
ja dostalam taki haczyk ale poki co nie mam attachmentow tylko same nakladki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Zaczęłam przeglądać wątek, bo mam za sobą pierwszą wizytę u ortodonty, który polecił mi właśnie ten system nakładek na zęby. Z tego co czytałam zarówno tutaj na forum jak i na innych stronach w internecie, otrzymuje się kilka bądź kilkanaście nakładek. Z kolei mój ortodonta powiedział mi, że otrzymam 3 nakładki a za każde kolejne będę musiała dopłacać 300 zł. Też musiałyście dopłacać czy ktoś mnie tu ewidentnie robi w balona? 🤨
|
![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Przyczajenie
|
Tylko 3 nakladki???? A jaka masz wade? Moze to tylko kosmetyka?
U mnie leczenie milo trwac 9 mcy a juz minely 2 lata i wciaz prostjemy zeby. Placilam od razu za cale leczenie z gory i teraz kazda nowa nakladka jest juz w tej cenie wiec kazda zmiana planu leczenia i nowy set nakladek jest juz za free, lacznie z wizytami. Jesli masz mala kosmetyke do zrobienia to moze i ten system placenia po 300zl wyjdzie korzystniej. Ale znajac historie ludzi na forum czy znajomych, w wielu przypadkach leczenie znaczaco sie wydluza i w takim systemie jak twoj ciezko bedzie przewidziec finalny koszt leczenia. Edytowane przez menelik7 Czas edycji: 2023-03-23 o 04:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.