![]() |
#691 |
Konto usunięte
|
Dot.: Fale -wątek zbiorczy
To i ja poproszę o pomoc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Ciężko stwierdzić, bo są zaniedbane. Szczotka przy suszeniu to kiler dla ewentualnych loków. Na pewno przydałaby się im solidna porcja nawilżenia i delikatniejsze traktowanie. Poczytaj sobie podwieszone wątki - pigułkę i FAQ. Na pewno może być lepiej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Konto usunięte
|
Rilla: zdjecie jest z sierpnia, w lutym je scielam do brodu i od tamtego czasu dbam - maski, oleje, mycie omo, bardzo odzyly
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-05-31 o 10:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Konto usunięte
|
Po myciu ugniatane rękami z odrobiną gumy. Zostawione samym sobie do wyschnięcia. Przeżywam szok widząc jak beznadziejny mają skręt
![]() Zdjęcia z pierwszego etapu po ścięciu i jak już trochę odrosły. Boże, one chyba serio nie leżały nawet koło kręconych ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-14 o 23:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, widać, że będzie lepiej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Konto usunięte
|
Myślę, że one są przeciwieństwem teorii, że im krótsze tym skręt mocniejszy. Im dłuższe rosną, tym ładniej im ten skręt chwyta.
Widzę, że się znasz więc zapytam: czy to podchodzi pod kręcone włosy, czy raczej proste ze skłonnością do puszenia? Czy to w ogóle jakiś typ falek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Konto usunięte
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Rozeznanie
|
Cześć! Ostatnio zauważyłam że moje włosy są coraz mniej proste, ba! Nie tylko puszenie jak wcześniej ale zauważyłam regularne falki ale tylko na spodniej warstwie włosów, myślicie że da się coś zrobić żeby i wierzchnia warstwa się sfalowała?
Raz próbowałam ugniatania z żelem ale nic ładnego mi nie wyszło, chcę jeszcze popróbować bo wolałabym falki od niby prostych ale wywijających się i puszących. Dodaje zdjęcia, schły naturalnie.
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprobuj po myciu nalozyc odzywke bez splukiwania, lekko przeczesac wlosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi zebami i tak zostawic do wyschniecia. Czasem luzne fale nie potrzebuja stylizatora, a dobry leave-in. Ewentualnie jaka lekka pianka moglaby sie sprawdzic. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem te proste są ładniejsze przy tej długości, mam podobną. Wydobywanie falek niezbyt mi się tu podoba, ale co kto lubi
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() |
![]() |
![]() |
#706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#707 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny, jestem nowa i trafiłam tu przypadkiem, szukając czegoś na puszące się włosy. Im dłużej czytam tym bardziej otwierają mi się oczy i zastanawiam się czy ja przypadkiem na siłę nie prostuję włosów, które nie mają na to ochoty? Do grzechów głównych mogę zaliczyć czesanie na sucho kilka razy dziennie i silikony, zastanawiałam się też nad ścięciem ich do brody - wtedy z reguły nie sprawiają kłopotu... Mogę prosić o pomoc?
włosy.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z takiego ABC - zadbaj o dobre nawilżenie, grzebień nie będzie Ci tak często potrzebny. Możesz spróbować na początek Garniera avocado, to łatwo dostępna, bardzo porządna odżywka. Możesz też zdecydować się na cieniowanie u fryzjera, skręt powinien się ładnie uwypuklić. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
Ślicznie dziękuję za odpowiedzi, spróbuję rozczesywać włosy bez Tangle Teezer"a i spróbuję myć je odżywką. Zdjęcia które wklejacie są naprawdę motywujące a jutro biegnę po Garniera z avokado
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a co powiecie na moje włosy? Też zawsze myślałam, że jestem posiadaczką prostych, ale kilka tygodni temu mnie oswieciło - włosy, które się puszyły po myciu, ujarzmione tylko przez prostownice, zwyczajnie chciały sobie trochę pofalować . W ruch poszły oleje, szampony bez SLS i maski. Zrobiłam żel z siemienia i zauważyłam, że fajnie ten skręt podkreśla. Długa droga przede mną jeszcze, ale chyba te nijakie moje włosy da się polubić - a naturę zwyczajnie oswoić
![]() Co myślicie? To fala? Edytowane przez olivetshka Czas edycji: 2014-09-26 o 00:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Przyczajenie
|
Jejku, super
![]() Musze poczytać więcej o pielęgnacji fal, bo ciągle mam problem z nieczesaniem ich na drugi dzień. Przyzwyczajenia ![]() kupiłam jakiś czas temu szczotkę z włosia dzika, ale chyba nie użyje, no bo jak teraz? Raz kiedyś przeczesalam i jak piorun w miotłe - puch niesamowity. Fajnie tak odkrywać siebie na nowo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lokówka i zdrowie włosów nie idą w parze Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2019-04-28 o 20:54 Powód: Reklama w cytacie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
Jeśli mogę to chętnie do Was dołączę, bo mam włosy falowane typ 2a. Ciężko je pielęgnować i stylizować, bo bardzo trzeba uważać, żeby nie obciążyć. Cały czas się uczę jak o nie dbać.Zauważyłam, że źle wyglądają po wszelakich oblepiaczach i przeszłam na metodę CG tyle, że nie myję skalpu odżywkami, bo mi to nie służy. Stosuję odzywki myjące od długości lub delikatne szampony, niedawno też lekko je wycieniowałam i rzeczywiście falują lepiej, ale niestety lubią się kołtunić i puszyć. Także podczytuję Was, będe się udzielać i ciągle się uczę jak o te moje włosiska dbać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
Falowane, jak reanimujecie włosy na drugi dzień po umyciu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.