Wyjazd matki za granicę bez dziecka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-08-26, 20:58   #1
stokropek
Przyczajenie

Wyjazd matki za granicę bez dziecka

Dziewczyny mam 7 letnią córkę (jedynaczkę) ponad 10 lat nie mogę znaleźć stałej pracy ani w swojej miejscowości ani w większym mieście gdzie już nie opłaca mi się jeździć z racji długich dojazdów i drogiego paliwa, łapie tylko prace dorywcze na góra rok a potem znowu muszę czegoś szukać i tak w kółko, jestem tą sytuacją załamana. Mój mąż pracę ma ale nie jest ona na tyle dobrze płatna żebyśmy mogli się bez problemu utrzymać. Mieszkamy z moimi rodzicami i to oni też wspierają nas finansowo. Chciałabym wyjechać do pracy do Niemiec (chciałbym żebyśmy się tam przenieśli) ale bardzo się boję zostawić córkę w Polsce. Nie wiem czy uda mi się na tyle szybko wynająć tam mieszkanie i załatwić szkołę żeby nasza rozłąka nie była długa. Bardzo się boję że skrzywdzę tym wyjazdem swoje dziecko, niby jest mąż i moi rodzice ale to ja wszystko przy córce robię z racji tego że ciągle nie pracuję. Doradźcie coś, może ktoś znajomy był w podobnej sytuacji i wie jak dzieci sobie radzą z takimi sytuacjami. Jak córkę przygotować? A może zrezygnować i wcale nie jechać? Sama nie wiem co mam zrobić, z jednej strony bardzo się boję ale z drugiej jestem załamana swoją sytuacją i brakiem perspektyw na jakąkolwiek poprawę.
stokropek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-28, 21:15   #2
lulka19
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd matki za granicę bez dziecka

Moja teściowa zaczęła wyjeżdżać tak gdy jej dzieci miały kilka miesięcy. Niestety. Mieli bardzo ciężką sytuację finansową. Nikomu z tego powodu nic się nie stało. Nadal mieli bliską więź. Jej praca polegała na opiece nad starszą osoba. Jeździła co 6 tyg, i potem tyle samo była w domu. Nie miała możliwości by znaleźć pracę tu na miejscu.
Jeśli to na" chwilę " pojechałabym. Ale żyć tak przez x lat nie ma mowy. Cenię bliskość rodziny nad pieniądz, chyba, że nie miałabym za co żyć , wtedy tak.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 17:13   #3
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd matki za granicę bez dziecka

mamprzyjaciolke ktorej mama jezdzila do Wloch. Dzieciaki mialy wiele zalu o to, w koncu matka zostala na stale we Wloszech.

Mysle ze jak chceciesie przeniesc to cala rodzina. Maz i dziecko cie potrzebuja.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości