|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
MOD
|
Zatrzymanie laktacji - sposoby, metody
Hej!
Przychodzę do was z pytaniem. Jakie znacie najlepsze metody na zatrzymanie laktacji? Karmiłam ponad 2 lata i jestem właśnie w trakcie odstawiania. Dziecko od 2 dni nie jest karmione piersią. Odstawione z dnia na dzień, bo stopniowo się nie udawało. I teraz mam problem ze zbierającym się w piersiach pokarmem, bólem i tkliwością piersi. Laktacja już była ustabilizowana, a teraz czuję się jak na początku drogi mlecznej. Piersi pełne, przepełnione mlekiem. Odciągam 2 razy dziennie laktatorem do uczucia ulgi, ale zbiera się tego około 90-120 ml. Dopiero po odciągnięciu takiej ilości odczuwam ulgę. Tylko czuję, że jest to błędne koło. Odciągam, więc piersi wciąż dostają sygnał, że muszą dalej produkować. Piję szałwię i miętę, biorę ibuprom, jednak zastanawiam się czy najlepszym wyjściem nie będzie pójście do lekarza po receptę na leki hamujące laktację. Waham się, bo czytałam, że mają one mnóstwo skutków ubocznych. Macie jakieś sprawdzone sposoby, rady dla mnie? ![]()
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." ![]() ![]() ![]() Warto byś tu zajrzał(a), zanim założysz nowy wątek. Dlaczego wątki nie pojawiają się od razu po założeniu? Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2022-09-10 o 09:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zatrzymanie laktacji - sposoby, metody
Ginekolog może zapisać Ci tabletki na zatrzymanie laktacji. Ja je brałam i nie miałam żadnych skutków ubocznych.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tez tak miałam niestety.. jakoś się przemęczyłam i po około 2 tygodniach wszystko wróciło do normy. Ale nic nie odciągałam, czasem coś wyciekło.. Niestety nie mogłam nic brać na zahamowanie z powodu ciąży. Jeśli nie masz przeciwwskazań to może lekarz by Ci coś przepisał? Bo to strasznie uciążliwe, wiem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4 |
MOD
|
Temat już nieaktualny.
![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.