|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Krztuszenie się niemowlaka podczas snu
Hej dziewczyny. Czy ktoras z mam miała taka sytuacje? Moja córcia ma prawie 3 miesiące. Czasami podczas snu po prostu się krztusi, że muszę szybko pobiegać i przekręcić ja na brzuszek bo by się udusila:-( czy ktoras z was miała podobny problem ze swoim malenstwem?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krztuszenie się niemowlaka podczas snu
Krztusi się mlekiem? Może powinnaś jej podwyższyć łóżeczko po tej stronie, gdzie ma główkę, np. podkładając pod nóżki książki?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się że slinka zawsze jest brana do odbicia po jedzonku. Próbowałam i nic nie dało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pyskatka
|
Cytat:
A moze mala ulewa i tym sie krztusi, tresc wraca do żołądka bo lezy na plasko?
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziecko się krztusi i śpi samo w łóżeczku?
Kładziesz je na brzuszku żeby sobie ćwiczyła mięśnie? To bardzo pomaga przy zachłystywaniach/ ulewaniu. Może weź skierowanie na usg przełyku (i brzuszka)
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mala już sama się kładzie na brzuszek i leży na nim praktycznie cały czas bo odkryła coś nowego więc przekreca się non stop. Próbowałam już ręczników książek klinow
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym jednak usg zrobiła, skoro problemy z krztuszeniem występują już tak długo ( a nie piszesz że to ulewanie) Na pewno to rozjaśni sprawę.
Napiszę tylko że moje dzieci ulewały b.dużo i obficie i usg w przypadku synka bardzo mnie uspokoiło (ale szczerze pisząc przez ten okres spał ze mną i zawsze go miałam na oku, nie wyobrażam sobie że w tamtym okresie miałby spać sam) ale wszystkie problemy rozwiązały się do 1,5 miesiąca dziecka.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Usg brzuszka nie pokazało nic niepokojącego. Lekarz powiedział że to poprzez ulewa nie i że nawet jeśli tego nie widzę organizm malucha i układ małej się nadal kształtuje i tak może być. Kazał się nie obawiać, mówi że mała napewno sama się obroni przed krztuszenie, ale niestety nie przekonał mnie
![]() Dziękuję dziewczyny za pomoc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja z moim Marcelem też ostatnio przerabiałam temat zakrztuszenia. W pierwszej chwili nie wiedziałam co robić, mały napędził mi strachu... Na szczęście sytuację udało się opanować. Ale od tego zdarzenia, zaczęłam szukać wskazówek, co robić kiedy mały znów się czymś zadławi. I trafiłam w wyszukiwarce na ten, napisany przez lekarza artykuł https://epozytywnaopinia.pl/dziecko-...tusi-co-robic/. Może nie mam złotej rady odnośnie poszukiwania przyczyny zakrztuszeń, ale może dzięki opisanym wskazówkom będzie łatwiej radzić sobie w momencie, w którym maluszek się krztusi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.