|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
summerlover
|
Dot.: Do trzech razy sztuka, czyli Projekt Denko - część V
wrzucam grudniowe denko:
1.L'oreal, płyn micelarny różowy 2. Planeta Organica, szampon Oblepikha 3. Lush, mydło Sultana of Soap 4. Lush, maseczka do twarzy Don't Look At Me 5. Farmona, płyn do kąpieli Zaczarowany Ogród 6. Weleda, olejek z granatu 7. Dove, mydło ogórkowe w kostce 8. Ponio, szampon pokrzywowo-piwoniowy w kostce 9. Escada, perfumy Joyful 10. Batiste, suchy szampon Oriental 11. Planeta Organica, czarne afrykańskie masło do ciała 12. Garnier Fructis, odżywka do włosów Wunder Butter ze styczniowych na razie: 1. Planeta Organica, szampon Oblepikha 2. Equilibria, krem do twarzy Argan
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Kolejne denko Oeparol płyn micelarny.
Styczeń zapowiada się obfiy w denka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#603 | |
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Cytat:
![]()
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
4. Le Petit Marseillais żel pod prysznic malina i piwonia
5. Ziaja, liście zielonej oliwki, oliwkowa maska kaolinowa z cynkiem oczyszczająco- ściągająca |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
|
Kosz denek, same różności
* Douglas Essential, Maseczka nawilżająca w kapsułce, całkiem przyjemna o świeżym zapachu, kremowo-żelowej konsystencji. Wydajna, 12 ml wystarczyło na ok 5 użyć. Jest ok, choć spodziewałam się eksplozji nawilżenia. * Holika Holika Maseczka na płacie z ekstraktem ryżu, kupiłam w bardzo okazyjnej cenie ok 4.50. Producent wspomina o właściwościach regeneracyjnych i oczyszczających. Maska ma wzmacniać skórę i ujędrniać. Hmmm... nie wiem. Dla mnie była ona po prostu przyjemna. Cienka płachta, bardzo mocno nasączona płynnym żelem o dość neutralnym zapachu. Przyjemnie chłodziła, nawilżała, relaksowała. Cera wyglądała na zdrowszą, młodszą, dopieszczoną. *Clarins Peeling z ekstraktem pomarańczy- ok,całkiem fajny, ale czy lepszy od Dax Perfecty, to nie wiem. Efekty te same, a ceny mocno od siebie odbiegają. Peelingował, nie podrażniał, łatwo się go zmywało i przyjemnie pachniał- pomarańczowo, naturalnie. * Ritual, The Ritual of Hammam, Czarne mydło- yyy??? nie wiem co o tym powiedzieć, ani mnie to nie zrelaksowało, ani szczególnie nie oczyściło, ani też nie poczułam się dopieszczona, lepszą robotę robiła rękawica niż to mydło. Zapach eukaliptusa i oliwki, to nie moje rejony. Ja w dalszym ciągu nie wiem co i jak. * Ritual, Ritual of Anahata, pianka Drzewo różane i sosna, ok, taki typowy zapach na Święta, czuć choinkę, ciepło świec, konfiturę różaną, suszone pomarańcze, orientalne przyprawy. Bardzo intensywny, słodkawy, ale uniseksowy. Zapach długo utrzymywał się na skórze. Właściwości myjące ok, piana gęsta, kremowa. Wymaga użycia balsamu po myciu.
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
Edytowane przez AnulaQa Czas edycji: 2018-01-07 o 21:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z Samsung Galaxy j5
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1288661 Edytowane przez agatanaturalnie Czas edycji: 2018-01-07 o 22:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja w końcu ze swoim grudniowym denkiem.
W styczniu będzie zapewne więcej,bo cześć rzeczy się kończy ![]() ![]() Styczeń rozpoczęty: 1. YR,hydra vegetal,krem intensywnie nawilżający- ![]() 2. Avon,, Little Black Dress,Balsam do ciała-jeden z moich ulubieńców avonowych jeśli chodzi o zapach ![]() 3. Nivea, antyperspirant w kulce miniatury/próbki: -alverde,"bąbelki do kąpieli" ![]() -HOLIKA HOLIKA Pig Nose maseczka do twarzy przeciw zaskórnikom.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
6. Semilac, lakier hybrydowy 105 Stylish Gray - jeden z ładniejszych kolorów, rewelacyjna szarość, jak trochę uszczuplę zapasy lakierowe kupię ponownie - ulubieniec
![]() 7. Tołpa Botanic, czarna róża, odżywczy krem-kokon do rąk -piękny zapach i mimo że nie przepadam za kremami do rąk, tez z chęcią kupię ponownie ![]() 8. Cztery Pory Roku, odżywka do regeneracji paznokci i paznokci - przyjemny olejek, stosowałam na noc po zrobieniu hybryd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
summerlover
|
i jak ten Pig Nose? działa? Już kilka razy się przymierzałam do zakupu kosmetyków z tej serii, ostatnio blackheady są moją zmorą...
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
2. Delia, Camaleo, szampon keratynowy, 50 ml
3. Dove, Intensive Repair, odżywka bez spłukiwania w sprayu |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
lokalna gwiazda
|
Lovely - automatyczna konturówka do ust
L'biotica Biowax - odżywka do włosów z bambusem. Dobra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moim zdaniem trochę szkoda kasy na takie udziwnienia( z drugiej strony jak sama nie spróbujesz to nie zobaczysz czy u Ciebie zadziała)....lepiej kupić węgiel w aptece i zrobić maseczkę albo zastosować z mleka i żelatyny ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Rozeznanie
|
4. Farmona, Jantar, odżywka do włosów i skóry głowy, 100 ml
![]() 5. Rexona, Invisible Aqua, antyperspirant w kulce dla kobiet, 50 ml 6. Garnier Essentials, odświeżający tonik witaminowy, 200 ml ![]() 7. NeoNail, baza pod lakier hybrydowy, hard base, 6 ml ![]() 8. Semilac, baza i top do lakierów hybrydowych, 2w1, 7 ml ![]() W tym miesiącu planuję zużyć jeszcze kilka produktów do pielęgnacji. Ładnie zaczęłyśmy ten rok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
Zużyłam dzisiaj tonik nawilżający Vianek. Polubiłam to więc cieszy mnie jeszcze jedna butelka w zapasie
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Kolejne denka:
Lbiotica serum do rzęs Ziaja krem do rąk Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#618 | |
summerlover
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#619 |
lokalna gwiazda
|
Bielenda, maseczka nawilżająca z kwasem hialuronowym
|
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
9. Elogie maseczka do cery tłustej - kupiona za grosze a okazała się bardzo fajna, dobrze oczyszczała i zostawiała mat na skórze
![]() 10.Isana sól do kąpieli Fiołek i Koniczyna , jak dla mnie zbyt mocny zapach |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
lokalna gwiazda
|
Isana Oil & Care - delikatny olejek pod prysznic.
A tak naprawdę, to żel. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze denko Rimmel korektor - taki w tubce z niebieska zakrętka. Bardzo go lubię na cienie pod oczami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
Zużyłam dzisiaj żel do mycia twarzy Hydra Magnetic Perfecta i peeling do twarzy z witaminą C Stara Mydlarnia (podrażniał mi skórę i wysuszał)
![]() |
#624 |
Raczkowanie
|
1. Kremowy żel pod prysznic Cien z ekstraktem z piwonii
2. Kremowy żel pod prysznic z masłem shea Luksja 3. Peelingujący żel pod prysznic z solą Morza Martwego, aloesem i miętą wodną Palmolive 4. Szampon wzmacniający, Garnier Fructis Fresh 5. Szampon Garnier Ultra Doux, Siła 5 roślin 6. Odżywka do włosów Cien, odbudowująca z keratyną 7. Odżywka Garnier Ultra Doux z olejkiem z awokado i masłem karite 8. Płyn micelarny Cien nawilżający z kwiatem hibiskusa 9. Płyn micelarny Cien łagodzący z wodą różaną 10. Płyn micelarny Garnier, różowy 11. Mydło w płynie Cien, pomelo i bergamotka 12. Nawilżone chusteczki Alterra 20180113_122504.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Rozeznanie
|
Styczeń jest dla mnie miesiącem pielęgnacyjnym. Wzięłam się też za próbki.
9. Vichy, slow age, krem przeciwzmarszczkowy, próbka 1,5 ml ![]() 10. Sylveco dla dzieci, krem pielęgnujący do twarzy i ciała, próbka 2 ml 11. La Roche-Posay, Effeclar, żel do mycia twarzy, 7 ml 12. Yves Rocher, Sebo Vegetal, żel-krem przeciw niedoskonałościom, próbka 1 ml - z tej serii mam teraz żel do mycia twarzy, może kiedyś zdecyduję się na ten krem 13. Floslek, antybakteryjny żel do mycia twarzy, 200 ml - całkiem ok, gęsty żel, dobrze oczyszcza 14. Ziaja, jagody acai, nawilżające mydło z balsamem pod prysznic, 300 ml - uwielbiam zapach tej serii, mydło nie wysusza skóry, ale za szybko się kończy 15. Garnier, Ultra Doux, odżywka pielęgnacyjna, olejek z awokado i masło karite, 200 ml - kolejne opakowanie, ale moje włosy chyba się do niej przyzwyczaiły, więc robię przerwę 16. Yves Rocher, nawilżający krem do rąk, aromatyczna mandarynka, 75 ml ![]() 17. Yves Rocher, Hydra Vegetal, żel-krem intensywnie nawilżający 24h, próbka 1 ml - konsystencja jest lżejsza od kremu, którego używam, jest na mojej chciejliście, gdy pokończę swoje kremy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
lokalna gwiazda
|
AA - Japońska maseczka wygładzająca zmarszczki z olejkiem tsubaki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
|
Sprzątam dalej.
![]() *YR krem do rąk limitowana edycja Wanilia i Bergamotka- zapach wow!, działanie tragedia * YR peeling z marokańskim złotem- mój hit!Kolejne 4 opakowanie czeka na swoją kolej. A szkoda, nie lubię kiedy coś świetnego uśmiecha się do mnie z końca kolejki. ![]() * AA Oceanic Serum antycellulitowe/ wyszczuplające (dokładną nazwę wpiszę w miesięcznym podsumowaniu)- bardzo dobre, szybko się wchłania, przyjemnie pachnie, nawilża, ujędrnia i wygładza. Nie będę się chwalić ile mam jeszcze w zapasach, kupowałam za 4 zł z groszami w outlecie AA. Miałam sobie zrobić roczną kurację, ujędrnić pupę, zostać celebrytką i napisać o tym książkę. Same wiecie. ![]() ![]() * MUR HD Pro Correct Perfect, paleta kremowych korektorów, rozświetlaczy i pudrów- to nie to. Kolorowych korektorów prawie, że nie używam, jedynie ten cielisty mocno zdenkowany (całkiem ok, choć jego nakładanie wymaga czasu, uwagi, precyzji, wypielęgnowanej skóry). Biały puder używany sporadycznie (bielił, ale dosyć dobrze rozjaśniał powiekę)- rozkruszył się, stąd puste pole w palecie (ale to zobaczycie w okolicach ostatniego dnia miesiąca, na zdjęciu). Żółty okazał się suchy, kredowy i zbyt intensywny, widać go. A rozświetlacze rolowały się wchodziły w zmarszczki i migrowały, choć ten złotawy posiadał bardzo ładny odcień.
Edytowane przez AnulaQa Czas edycji: 2018-01-14 o 13:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Rozeznanie
|
Moje spóźnione grudniowe:
IMG_1515946579.213798.jpg Wysłane z iPhone |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
11. 2x próbka kremu na dzień Vichy Idealia- rozświetlający krem wygładzający - to pierwszy produkt Vichy który tak mi się spodobał
![]() ![]() 12. AA maseczka aktywnie oczyszczająca 13. Bielenda DD multifunkcyjny korygujący jedwab do ciała, wersja ujędrniająca z rozświetlającymi drobinkami, uwielbiam produkty z serii DD i CC najlepsze co do tej pory znalazłam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
lokalna gwiazda
|
Eveline - balsam do ciała granat i figa.
Jak na "sos dla suchej skóry" - słabo. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.