|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Poka¿ wyniki sondy: Dyfuzor czy Spin Curl? | |||
Dyfuzor |
![]() ![]() ![]() ![]() |
52 | 78,79% |
Spin Curl |
14 | 21,21% |
G³osuj±cy: 66. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#751 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Dot.: Najlepsze suszarki do w³osów :) - zbiorczy
Tez jak Wy zastanawiam siê nad suszatrk± i dzi¶ ogl±da³amna tvn style program "pani gad¿et" i strasznie mnie kusi suszarka o której móiwli i to w³a¶nie to spin curl, robili test i faktycznie fajnie skreca wlosy... nie wime czy jest sens ja kupowaæ kupil ktos?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
... choæ nie Westwood
Wiadomo¶ci: 27 875
|
No w³a¶nie, i ja czekam na opinie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 263
|
Te¿ po programie napali³am siê na tê suszarkê.. W necie mo¿na kupiæ ju¿ za 97 z³+przesy³ka.. My¶lê intensywnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
... choæ nie Westwood
Wiadomo¶ci: 27 875
|
To kupuj szybko i daj znaæ
![]()
![]() |
![]() |
#755 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 106
|
hej ja mogê poleciæ Remington D5020, mam w³osy do prawie do pasa i strasznie gêste takie druty telegraficzne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 37
|
hej, powiedzcie mi proszê, czym ró¿ni siê Philips SalonDry 8183 od modelu 8182? Tylko kolorem i cen±?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 263
|
Cze¶æ przed zakupem suszarki równie¿ czyta³am ten w±tek wiêc teraz wyra¿ê swoj± opinie. Zastanawia³am siê na firm± Valera - poleci³am mi j± fryzjerka (ponoæ bardzo dobra firma produkuje te¿ susz. do salonów fryzj. itp.) oraz Remington.
Tylko ze wzglêdu na to ¿e nie mog³am naocznie zobaczyæ tego modelu z Valera co chcia³am (niektóre maj± w RTV EURO AGD) to wybra³am Remingtona. Ze wzglêdu na to co naczyta³am siê (równie¿ na tym forum) chcia³am model z silnikiem AC wchodzi³y w grê 2 ten: http://remington24.pl/sklep/suszarki...on-ac5000.html Oraz ten który kupi³am: http://remington24.pl/sklep/suszarki...ton-d2011.html S±dzi³am ¿e nie warto przep³acaæ do tego wy¿szego modelu. I tak moje opinie: - silnik AC - ró¿ni siê tym, ¿e gdy w sklepie testowa³am inne suszarki o mocy 2000 W ze zwyk³ym silnikiem to si³a nawiewu by³a s³aba a tu jest taka ¿e nie korzystam z najsilniejszego nawiewu bo jest mi za mocny :0 - tourmalin / jonizacja - jest pali siê lamkpa ION ![]() - zimny nawiew - jest i to zimny tylko nie mam czasu go u¿ywaæ... - dyfuzor jest ale ja nie u¿ywam - ma dwie nasadki wê¿sz± i szersz± do suszenia i uk³adania w³osów - je¶li chodzi o ciê¿ar i wielko¶æ to chyba sprawa indywidualna gdy kupowa³am tê suszarkê wiedzia³am ¿e bêdzie wiêksza i ciê¿sza ni¿ ta zwyk³a domowa któr± mia³am... Ogólnie moje wra¿enia: suszy siê szybciej ni¿ zwyk³± suszark± (chyba szczególnie wa¿ne przy gêstych i d³ugich w³osach), w³osy po pierwszych suszeniach by³y fajne ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 106
|
Musisz pamiêtaæ przy suszeniu w³osków tak± "mocn±" suszark± o stopniowym wprowadzaniu temp. zaczynasz od zimnego do ciep³ego i jak koñczysz to schodzisz na zimne a najlepiej nie u¿ywaæ gor±cego chyba ¿e musisz to przynajmniej ogranicz t± czynno¶æ czasowo. U¿ywanie kosmetyków ochronnych do suszenia obci±¿a w³oski, wystarczy dobra od¿ywka i najlepiej do sp³ukiwania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 263
|
Cytat:
Ok spróbujê, w instrukcji tej suszarki napisali: "by w³osy by³y ¶lni±ce po wysuszeniu zastosuj zimny nawiew na ka¿de pasmo w³osów " |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Cytat:
Ja zastanawiam siê nad modelami REMINGTON D5020 i REMINGTON D 5010, sk³aniam siê ku pierwszej, poniewa¿ , mo¿e mylnie ale wydaje mi siê ze nowszy model bêdzie lepszy. Bardzo proszê o opinie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dobra suszarka do w³osów!!!!Do Pani Grazynki!
Niestety klikaj±c na linki pojawia siê komunikat z b³êdem.
Bardzo proszê o wiadomo¶æ które suszarki s± wed³ug Pani najlepsze. Mam d³ugie i grube w³osy i niestety suszark± sucze je prawie za ka¿dym razem kiedy myje w³osy (wiecznie na nic nie mam czasu). Jestem gotowa wydaæ na suszarkê oko³o 150z³. Zastanawiam siê nad remingtonem d5020 - czy to dobra decyzja? Z góry dziêkuje za pomoc. Pozdrawiam. Edytowane przez MissiSissi_ Czas edycji: 2011-07-07 o 13:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Tak¿e szukam jakiej¶ dobrej suszarki, ale nie mam zamiaru przep³acaæ. Jestem zdania, ¿e nawet za 50 z³ mo¿na kupiæ co¶ dobrego, wa¿ne ¿eby odpowiednie funkcje by³y, jak np. ch³odzenie nawiewu i moc minimum 2000W. Nie ma co p³aciæ za markê - jak kto¶ wspomnia³. A co do jonizacji - domykanie ³usek w³osa ma miejsce raczej wtedy, gdy suszymy w kierunku "z w³osem", a nie pod w³os oraz powietrze nie jest zbyt gor±ce. Nie wierzê, ¿e dodatkowa funkcja tzw. jonizacji jako¶ specjalnie pomaga, a swoj± drog± za tê funkcjê jonizacji dodatkowo siê p³aci z tego co widzê. Jak zwykle trzeba byæ ostro¿nym, ¿eby nie daæ siê nabraæ
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 815
|
Co sadzicie o tej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
Ja w koñcu siê zdecydowa³am na suszarkê do w³osów Philips HP 8183 i jestem zachwycona!!! Zap³aci³am za ni± 101 z³ (czyli mniej ni¿ chcia³am wydaæ) a jest rewelacyjna. By³am sceptycznie nastawiona do tej jonizacji ale , moje w³osy po wysuszeniu zdecydowanie s± bardziej miêkkie i l¶ni±ce. Moc 2200 W, ch³odny nawiew, lekka, do¶æ cicha jak na tak± moc (w porównaniu z tymi nad którymi siê wcze¶niej zastanawia³am, wypisane - moje posty wcze¶niejsze). Dyfuzor rzeczywi¶cie dodaje objêto¶ci choæ mam d³ugie i ciê¿kie w³osy.
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Zapomnia³am wspomnieæ ze ma suszarka posiada opcje "turbo", która moje w³osy suszy bardzo szybko, jak wspomina³am wcze¶niej mam d³ugie, grube i do¶æ gêste w³osy których wysuszenie zawsze zajmowa³o pare dobrych minut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
Ja mogê Wam poleciæ suszarkê Rownty CV4220, ja jestem bardzo z niej zadowolona, jest porêczna, ma du¿± moc i jonizacjê ale nie ma dyfuzora, ale mnie on nie jest potrzebny. Tu macie link do KWC i moj± recenzjê:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,40717,rowenta-suszarka-do-wlosow-cv-4220-studio-dry-rowenta.html&next=1
![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 426
|
Hej
![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 112
|
dziewczyny!! Potrzebujê jakiej¶ porz±dnej suszarki, z mocnym nawiewem, ¿eby szybko suszy³a d³ugie, gêste w³osy... Suszê w³osy codziennie i teraz ze swoj± star± suszark± robiê trzy podej¶cia, bo tak d³ugo mi siê susz± ;(
|
![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Przyczajenie
|
Suszarka do krótkich w³osów
Moja mama ma nied³ugo imieniny i za¿yczy³a sobiê suszarkê do w³osów...
Mama ma krótkie w³osy i powiedzia³a, ¿e chce ¿eby ta suszarka "nie urywa³a jej g³owy", czyli ¿eby mia³a powolny strumieñ powietrza... Na Allegro nie mogê znale¼æ takiej suszarki, bo wszystkie maj± du¿± moc ![]() Doradzicie mi jaka suszarka odpowiada³aby mojej kochanej mamusi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Nikt nie pomo¿e?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 345
|
Czy jest ktos kto moglby sie wypowiedziec na temat suszarki Remington Spin Curl D1001 ?
![]() |
#771 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 18
|
![]()
Witam WIZA¯ANKI prosze o pomoc przy zakupie dobrej suszarki. Mój wybor to PHILIPS HP 8183 albo ROWENTA Respectis pro. Prosze o porade posiadaczek tych suszarek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 316
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#773 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 179
|
mam i polecam http://www.zelmer.pl/pielegnacja-cia...ka-ion-effect/
ZELMER - suszarka ion effect - zapamietuje ustawione paramtery - zimny nadmych (mo¿na zwierzaka wysuszyæ - ja stosuje przy MCO) ![]() dane techniczne http://www.zelmer.pl/pielegnacja-cia...on-effect.html polecam |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 199
|
ja u¿ywam suszarki BaByliss Pro Speed 5533U i jestem bardzo zadowolona, w³osy susze w kilka minut, nie pusz± siê i super siê uk³adaj±
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
A to moj nr 1
![]() http://www.hairstore.pl/Efalock_Mega...losow-127.html Praca z ta suszarka to czysta przyjemnosc na sobie jak i na klietnkach
![]() |
#776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Przyczajenie
|
czy w waszych suszarkach zimny nawiew jest naprawde zimny ? ja mam wrazenie ze w mojej on w ogole nie dziala, jak jest u was ?
mam remington pro ionic cos tam nr d5020 |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak, w moim remingtonie nawiew zimny, jest taki lekko ciep³y, Jednak zauwa¿y³am, ¿e je¶li w³±czê na pierwszy nawiew - nawiew zimny, to wtedy jest o wiele bardziej zimny, ni¿ jak najpierw w³±czê na nawiew ¶redni, a potem prze³±czê na nawiew zimny. W suszarce supermarketowej mojej mamy zauwa¿y³am to samo zjawisko
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Przyczajenie
|
no u mnie to naprawdê nie ma ¿adnej ró¿nicy - jak w³±czê najmniejsz± temp. a potem ten zimny nadmuch to nic kompletnie nic siê nie zmienia, no ale có¿
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.