|
Notka | |
Studia Jakie wybrać? Gdzie studiować? Czego się spodziewać? Jak w ogóle wygląda życie studenta? O tym jak jak wyjść cało z wizyty w dziekanacie, ale też o wielu innych kwestiach dotyczących studenckiego bytu dowiesz się tutaj. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rekrutacja śródroczna
Witajcie. Chciałabym zapytać Was o rekrutację śródroczną na studiach. Czy orientujecie się jak to wygląda? Jakie są zasady?
Krótko mówiąc zostałam oszukana przez jedną z uczelni i zostałam na lodzie, jeśli chodzi o kwestię studiowania. Rok akademicki niedawno się zaczął, większość uczelni zakończyła już rekruację i nie mogę już starać się o miejsce. Zastanawiałam się nad rekrutacją śródroczną, ale niestety nie wiem na czym ona polega. Czy rekrutować się mogą osoby, które zaliczyły jeden semestr czy nie tylko? Z góry dziękuję za Waszą pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rekrutacja śródroczna
Nie liczyłabym na rekrutację śródroczną w czasach niżu demograficznego. Ale jest dopiero początek października, niektóre szkoły prywatne mogą Cię jeszcze przyjąć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Z tą szkołą prywatną to też tak nie za bardzo. Wydaje mi się, że lepiej jest w publicznej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Można na to liczyć jak ma się sporo kasy. Na kierunkach dość drogich czasem bywa rekrutacja ciągła. Ale to słono kosztuje i wcale nie gwarantuje wysokiej jakości edukacji.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Czyli najlepiej poczekać do następnego roku akademickiego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.