![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wirtualna przyjaźń 5
Witajcie w 5 części Przyjaźnie
![]() ![]() Miło mi będzie przez kolejne dni, może lata spotykać się tu z Wami. Zapraszamy Wszystkich chętnych do naszego przyjaznego miejsca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-12-16 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie Miłe Babeczki !!
A więc mamy Część Piątą. Przyjaźń to podstawa naszego bytu tutaj. Cyferciu, dziękujesz moderatorom. Również i ja przyłączam się do Twoich słów. Naprawdę dobrą robotę wykonują. ![]() Jednak uważam, że i Tobie należą się podziękowania, bo to Ty miałaś wspaniały pomysł i założyłaś nasz przyjazny klub. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
O, to ja się witam w nowym kąciku już
![]() Tak Cyferko, wirus jak nic. Kładzie dzieciaki i panie po kolei. Mam nadzieję, że obejdzie się bez lekarza, bo tam chore i osłabione dziecko, złapie cholera wie jaki dodatkowy wirus na kombo. Nie lubię chodzić do lekarza z chorymi dziećmi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
czytam, że córeczki chore. Masz rację, wirusówka jak nic. To ta pora roku, w której wirusy zaczynają szaleć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Pierwszą» część za moją namową Imuś założyła Pozdrawiam ![]() -------------- Ania pamiętam, że moje dzieci Zawsze przed Bożym Narodzeniem chorowały, przynajmniej ten młodszy alergik. Dodatkowy stres był dla mnie. Miałam o tyle dobrze, że pediatra była w zasięgu ręki, wynajmowała u nas gabinet ![]() Jak ja się cieszę, że mam to już za sobą ![]() Są inne zmartwienia, ale troska o dzieci zawsze była najważniejsza. --------------- Prądy mi migają ![]() A słońce radośnie świeci, nie muszę już nigdzie wychodzić. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- W nowym miejscu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
przed chwilą syn dzwonił. Prosił abyśmy dzisiaj z domu raczej nie wychodzili. Jest strasznie. ===== "Sto lat samotności". Znowu ślicznie Ci dziękuję! ❤️ Jak to dobrze, że na ten film moją uwagę zwróciłaś i kilka razy pytałaś czy oglądam. Wczoraj dokładnie 2:30 w nocy siedziałam i patrzyłam. PRZEPIĘKNE DZIEŁO. Zostały jeszcze dwa ostatnie odcinki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, słoneczko? Jej, u nas wiatr i ten poaskudnie zacinający deszcz
![]() No tak, bo dzieci jak chorują, to albo przed świętami, albo w trakcie świąt, jeszcze może być, że tuż przed wyjazdem gdzieś ![]() Adusia, no nie wychodź jak nie masz potrzeby. Na co Ci to? Zmokniesz, zmarzniesz i choroba gotowa . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ania znając Ciebie, to pewnie serwujesz coś dziewczynkom na zdrowie.
Wirus musi potrwać, jak silny organizm, to szybciej zwalczy. --------------- Adusia tak, nie ma potrzeby wychodzenia. Ja dzisiaj mam uczennicę na pianino. Dziewczynka bardzo uzdolniona jest plastycznie. Pokażę Wam jakie piękne malunki na szybach narysowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie udało mi się wysłać wszystkich
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze jeden
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pewna restauracja podpatrzyła i zatrudnili M na malowanie obrazków.
Wszyscy zadowoleni, zarobiła sobie dziewczynka. I jaka satysfakcja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Przejrzałam prognozę dla mojego miasta. Ponoć ta paskudna pogoda ma być do godz 18. Jeśli faktycznie deszcz i wiatr ustąpią, to razem z B. wyjdziemy na codzienny nasz spacer. A jeśli nie - siedzimy w domciu, w takiej mniej więcej pozycji:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cyferko, niesamowite...!!! Ależ panienka uzdolniona. Brawo, wielkie brawo i moje ogromne uznanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
...i ciągle te zimowe scenki oglądam sobie...
...i naprawdę nadziwić się nie mogę... ...pogratuluj Cyferuś Młodej Artystce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście Adusia pogratuluję.
Jedno okno jest moje ![]() Latem M ze swoją mamą malowały w schronisku budki dla kotów, wyszło bajecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jeden pokażę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
warto, warto oglądać takie kino. Myślę, że MM-ek nie zna tego filmu. Planuję dwa ostatnie odcinki na tablecie puścić sobie, a później zrobić powtórkę na dużym telewizorze. Może MM-ek dołączy. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Aaa... tradycyjny termosik na Emmi czeka... i jeszcze gorąca kanapeczka... w sensie burger... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nastawiłam wywar na zupę.
Chyba pomidorowa będzie. Na drugie danie placki ziemniaczane ![]() Dawno nie było. Dzisiaj dzień bezmięsny u mnie. ------------------- W pobliskiej miejscowości komin spadł na blok mieszkalny. Na szczęście nic nikomu się nie stało, ewakuowani są mieszkańcy. W regionie wieje silny wiatr, porywy sięgają nawet 90 km/h. W wielu miejscach drzewa łamią się jak zapałki i spadają na linie energetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
o matko, komin na blok. Cud prawdziwy, że nikt nie ucierpiał. Bo to nie tylko mieszkańcy bloku, ale i przechodnie byli w poważnym zagrożeniu. ===== U Ciebie pomidorówka i placki. A ja dzisiaj nic nie gotuję, w lodówce mam gar barszczu białego i gar krupniku na kurczaku. Teraz zjedliśmy barszcz + biała kiełbaska + jajo na twardo. Na piętnastą będzie krupnik. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- O, tutaj też się bawymy. Zapraszamy chętnych: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post89801584 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, ta...serwuję pyszności. Może i zdrowe serwuję, ale co sie dzieciaki naględzą
![]() ![]() ![]() Oj, jaki talent ma dziewczynka, piękne obrazy na szybach ![]() Ja gotuję krupnik na maśle. Miał być na rosole, ale wiecie co? Wczoraj gotowałam rosół późno, i zostawiłam go na kuchence na noc. Nie pierwszy raz i mi się zepsuł ![]() U nas dosłownie w środę, czwartek i piątek panowie z PGE przycinali wszystkie gałęzie blisko kabli. A nawet te dalsze. I bardzo dobrze, może mieli przecieki do wiatrach ? A wieje niemiłosiernie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ania ,a przecedziłaś rosół po gotowaniu?
Raczej nie skwaśniał by |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Babeczki,
i ja też bardzo na rosoły uważam. Ciepłą porą roku przecedzam, schładzam i fru do lodówki. A jak pora roku zimna, to po ugotowaniu i zjedzeniu raczej nie przecedzam, tylko w całości na balkon wystawiam. Dopiero następnego dnia odcedzam, odlewm tyle ile na posiłek potrzebujemy, a reszta hop do lodówki. ===== MM-ek śpi u siebie. Odpoczywa po obiedzie. Bardzo chce mi się kwy. Nadsłuchuję, czy może już przebudza się, to może razem wypijemy... ===== Widziałam się z B. Obie zgodnie stwierdziłyśmy, że dzisiejszy spacer odpuszczamy. Nie ma co ryzykować. Dalej strasznie wieje i pada. Buuu... ===== Ooo... slyszę MM-ka... idę do kuchni kawę robić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ania może będziesz się ze mnie śmiała, ale stary sposób naszych babć i prababć.
Jakby dziewczynki się dały, to smalcem z gęsi klatki piersiowe im posmarować. W przypadkach zapaleń oskrzeli jest bardzo pomocny. Przy kaszlu, ogólnie. -------------- Adusia to kawkujcie na zdrowie ![]() Starszy S przyjechał z żoną, zadowoleni,że placki będą. Pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
z tym smalcem i smrowaniem nim, to prawda. Nam w ten sposób kaszel leczono. Tylko nie był on gęsi, a taki zwłykły, czyli wieprzowy. Po nasmarowaniu klatkę piersiową szczelnie nam bandażowano i trzeba było pod ciepłą kołderką leżeć. Aaa... jeszcze do picia podawano nam kubek gorącej i mocno osłodzonej czarnej kawy z dodatkiem łyżeczki smalcu... Pomagło, rozgrzewało i kasłało się zdecydowanie mniej. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cyferciu, dziękuję. Już kawkujemy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
4 pory roku i ja piąta
|
![]() Zastanawiałam się jakiś czas temu, czy dotrwamy tam do Świąt? Ale bardzo dobrze wyszło, bo na spokojnie, przed nimi zaczął się nowy wątek i można sobie na luzie pisać, bez tego oczekiwania na koniec części. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Wiatrzysko u mnie też jest, ale jakoś tak w normie. Mam nadzieję, że się nie nasili. Jak patrzę na przydrożny pas młodych, cienki drzewek jak tak kołyszą się to nie wiem... mocno nimi buja... Niby przypomina mi się jakiś wierszyk o dwóch drzewach, jedno to dąb a drugie właśnie jakieś takie ,,bujające się" I wiatr obalił ten wielki dąb, a tamto dzięki elastyczności poradziło sobie... na ile to prawda w przyrodzie? Młodzi pojechali, będę się martwić. -------------- Za to u mnie w pracy śmieszne zdarzenie. Uczniowie pewnej 5 klasy usłyszały zza okna wycie wiatru. Takie przerażone, zerkały na mnie. Aż musiałam im wytłumaczyć co to za dźwięk. Niebywałe istne cyfrowe dzieci z dala od przyrody/natury. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Jest mój termosik ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-16 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Emmi...!!
![]() Dobrze, że jesteś. Jak wyglądała Twoja droga do pracy i powrót do domciu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
4 pory roku i ja piąta
|
Przepiękne są te rysunki
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-16 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() Bbla1 ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-16 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (2 użytkowników i 2 gości) | |
Adazina, Cyferkaa |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.