|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Firendzone-związek
Hej mam prośbę do kobiet o pomoc,
Nie wiem czy to normalne. Długoletniej przyjaciółce zaproponowałem związek, zrobiłem to według mnie dość delikatnie. Przeczuwałem, że ona chyba tez by chciała czegoś więcej. Niestety sprawa zakończyła się kłótnią i pretensjami z jej strony. Podczas kłótni kilka razy zaszantażowała mnie emocjonalnie zakończeniem naszej znajomości. W argumentacji wracała do spraw które kiedyś przegadaliśmy i były wyjaśnione. Ostatecznie zakończyła nasza znajomość, tylko że ja mam poczucie, że jej reakcja była jakaś taka niejednoznaczna jakby z podtekstem. Nie wiem czy ja mam krzywe spojrzenie i coś sobie wyobrażam, czy faktycznie moje odczucia są właściwe, bo niby zakończyła znajomość, ale sama się kontaktowała, z pytaniami i pretensjami na przemian. Drogie dziewczyny czy to normalne, że kobiety tak reagują na propozycję związku od przyjaciela? Co z tym robić? Szkoda mi tej znajomości, aczkolwiek ta sytuacja mocno mnie wyhamowała, bo pokazała taką mało fajną swoją ciemną stronę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Firendzone-związek
Kobiety nie mają jednego mózgu, każda reaguje inaczej. Myślę że jej reakcja dużo mówi o niej samej i jej charakterze, może wcale taka fajna nie jest. Bo zareagowała wybuchowo, ja bym np podeszła do tego delikatnie, by nie zranić przyjaciela.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nic nie napisałeś jak wyglądała ta znajomość, w jaki sposób przeczuwałeś że przyjaciółka chciała czegoś więcej czy nagle wystartowałeś do niej z wyznaniami i propozycją związku? Jeśli uważała Cię za kumpla, tak Cię traktowała i z jej strony nie było nic więcej, nie dziwię się, że się oburzyła. Mężczyźni często mają skłonność do nadinterpretacji, trochę zainteresowania i zaufania, a już myślą, że chodzi o "coś więcej".
W drugą stronę, czasami dziewczyny przekraczają granice w przyjaźni, bardzo zbliżają się do swoich kumpli, a potem są zdziwione że facet się zauroczył. Jak to było u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Delikatnie, czyli w jakich dokładnie słowach i okolicznościach? Plus co to za wielkie przeszłe spory, które nagle wróciły przy tej okazji?
![]()
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
[/COLOR]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Skoro zaproponowałeś jej związek, to zapewne czujesz do niej cos więcej niż przyjaźń. No chyba, że tak z braku laku, bo w sumie fajna jest, to można spróbować.
Sam sobie odpowiedź na to pytanie. Jeśli ta pierwsza wersja, to ta znajomość i tak nie ma już sensu. Przyjaźnić się z kimś, z kim tak naprawdę chciałbyś stworzyć relację romantyczną i masz jakieś głębsze uczucia, to masochizm. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mialam kiedys bardzo dobrego kolege, z ktorym glownie pisalam online. Zabrzmi to okrutnie ale odpowiadal mi taki stan rzeczy i kiedy chcial sie zbllizyc albo "w zartach" zaprosic na randke ja sie od razu dystansowalam.
Malo napisales szczegolow ale z tego co przeczytalam troche to przypomina moja znajomosc. Moim zdaniem, jesli chcesz przeniesc wasza przyjazn na wyzszy lvl a ona tego nie chce to lepiej bedzie ograniczyc wasze kontakty. Czasem kobiety po prostu lubia otrzymywac zainteresowanie lub atencje od strony przeciwnej i nawet same o tym nie wiedza. U mnie wszystko sie zmienilo odkad jestem w zwiazku. Jakos automatycznie ten kolega zaczal mi zadawac pytania dlaczego nie sprobowalismy albo co z nim nie tak, a z czasem sam ograniczyl kontakti teraz tylko sporadycznie przy okazji jakis swiat sie odzywa. Wiec ja nie do konca wierze w przyjaznie damsko-meskie. Nawet jesli ja druga strone traktowalam jako kumpla i mi tez sie wydawalo ze naprawde nim jest. Edytowane przez zoaan Czas edycji: 2025-04-03 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powinieneś uszanować jej decyzję Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-04-03 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No dokładnie, ona chce ograniczyć czy zerwać znajomość to powinieneś to uszanować. Poza tym strasznie jednostronnie i ogólnikowo przedstawiłeś sytuację. Co to za sprawy, które niby były przegadane i wyjaśnione ? Pewnie tylko tobie się wydawało, że był wyjaśnione, a ona odbierała to tak, że szedłeś w zaparte i np nie chciałeś wziąć jej zdania pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Co to znaczy "dość delikatnie"? I dlaczego w takim razie skończyło się to kłótnią? Jaki był jej przebieg i powód? 3. Na jakiej podstawie przeczuwałeś, że ona chciała coś więcej skoro tyle lat nie wyszła ponad poziom znajomości? 4. Kontaktowanie sie z pytaniami i pretensjami moze równie dobrze wynikać bezpośrednio z tego co padło podczas waszej kłótni i faktu, że jednak znaliście sie wiele lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.