BRWI !! Drogie Panie pomocy !! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 14:40   #61
rosemary90
Raczkowanie

Dot.: Brwi - ratunku!!!

nie stosuj loxonu. Po 1 jest wiele skutków ubocznych (naprawdę nie jest tak, że "nie masz nic do stracenia), a po drugie loxon działa tylko jakiś czas od odstawienia.

olejek rycynowy, ekstrakty z czarnej rzepy, ewentualnie jakieś specyfiki na bazie naturalnych składników np. ampułki z radicala, krem do rzęs l'biodica.
rosemary90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 09:03   #62
shandi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosemary90 Pokaż wiadomość
nie stosuj loxonu. Po 1 jest wiele skutków ubocznych (naprawdę nie jest tak, że "nie masz nic do stracenia), a po drugie loxon działa tylko jakiś czas od odstawienia.

olejek rycynowy, ekstrakty z czarnej rzepy, ewentualnie jakieś specyfiki na bazie naturalnych składników np. ampułki z radicala, krem do rzęs l'biodica.
Zapytalam znajomego o loxon, nie zaobserwowal zadnych skutkow ubocznych.chociaz jestem pewna,ze na kazdego dziala inaczej. On go stosowal ponad rok temu i brwi wciaz ma oczywiscie autorka powinna sama zdecydowac, nie mam zamiaru jej przekonywac. Napisalam tyljo doswiadczenia kogos kto borykal sie z takim samym problemem.
shandi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 15:40   #63
liliana_12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lalalalife Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy, bo ja już nie mogę! Sama sobie napytałam biedy - jako nastolatka miałam gruuube i gęste brwi, których nienawidziłam, więc kiedy tylko dorwałam się do pęsety i nauczyłam je regulować, wyrywałam je sobie prawie do minimum... i teraz mam problem. Nie chcą rosnąć, a jeśli już, to często są to nieregularne i zdeformowane włoski. Moje brwi składają się z pojedynczych kłaków i wyglądają okropnie (tzn. właściwie to w ogóle nie wyglądają, bo prawie ich nie mam). W ciągu dnia maskuję to makijażem, nakładam brązowy cień do powiek płaskim pędzelkiem i w sumie "rysuję" sobie 3/4 tych brwi, ale jak zmyję tapetę, to wygląda koszmarnie. Pomocy! Co robić? Słyszałam o odżywkach, stymulujących wzrost brwi, ale nie stać mnie na wydanie 150-500 zł na takie cuda
polecam odżywkę RevitaLash, są 2 pojemności na 3 i 6 miesięcy. Można je stosować na rzęsy lub/i brwi. Ja mam akurat tę na rzęsy ale również używam ją na brwi. Koszt to 0k. 260 / 330 zł, zależy gdzie jest w sprzedaży. Ja kupowałam w Lodzi w art estetyce na gdańskiej.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez liliana_12 Pokaż wiadomość
polecam odżywkę RevitaLash, są 2 pojemności na 3 i 6 miesięcy. Można je stosować na rzęsy lub/i brwi. Ja mam akurat tę na rzęsy ale również używam ją na brwi. Koszt to 0k. 260 / 330 zł, zależy gdzie jest w sprzedaży. Ja kupowałam w Lodzi w art estetyce na gdańskiej.
i oczywiście życzę cierpliwośći w stosowaniu ;-) dopiero po ok. 5 tygodniach stosowania widac efekty.......
liliana_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 21:48   #64
Ciasteczko56
Raczkowanie

Spróbuj poszukać czegoś na ten temat na forum, z pewnością jest kilka wątków o podobnym temacie
Ciasteczko56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 16:29   #65
angel1717
Raczkowanie

Brwi-ROSNIECIE OD ZERA

po wyrwaniu wiekszosci brwi przez kosmetyczke tak ze nie mam nawet cienkiej niteczki zastanawiam sie jaka bedzie najlepsza kuracja do ich odrostu i w jakiej kolejnosci
1.loxon 2%lub 5% plus atrederm
2.seboradin lotion
3.revitalash
4.talika do brwi
5.wcierki typu olejek rycynowy odzywka keratynowa itd?
6.moze jakies witaminy?

ktos cos poleca?(zalezy mi na szybkosci) moge laczyc wszytkie te preparaty?
angel1717 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 17:02   #66
myinspiration_
Przyczajenie

Dot.: Brwi-ROSNIECIE OD ZERA

ja niecałe dwa lata temu miałam na głowie małą łysą plamkę ... nic mi nie jest włosy nie wypadają ani nic ! Jak myślicie mogę mieć łysienie plackowate ??
myinspiration_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 19:46   #67
xTync
Wtajemniczenie

Olejek rycynowy .

myinspiration_ To wizaz a nie gabinet lekarski.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 10:20   #68
kevschaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel1717 Pokaż wiadomość
po wyrwaniu wiekszosci brwi przez kosmetyczke tak ze nie mam nawet cienkiej niteczki zastanawiam sie jaka bedzie najlepsza kuracja do ich odrostu i w jakiej kolejnosci
1.loxon 2%lub 5% plus atrederm
2.seboradin lotion
3.revitalash
4.talika do brwi
5.wcierki typu olejek rycynowy odzywka keratynowa itd?
6.moze jakies witaminy?

ktos cos poleca?(zalezy mi na szybkosci) moge laczyc wszytkie te preparaty?

Wybierz 1-2 preparaty i ich używaj, za wszystkie zapłaciłabyś ponad 500 zł, a efekt na pewno nie byłby tego wart (za te 500 zł mogłabyś zrobić delikatny makijaż permanentny który natychmiast by zamaskował brak włosków )

Jednak nie licz że te preparaty jakoś znacząco przyspieszą wzrost włosków, jedynie włoski będą rosły zdrowsze i mocniejsze. I tak musisz poczekać z 2-3 miesiące aż będą w całkowicie normalnym stanie
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 10:38   #69
Chwila Rozkoszy
Przyczajenie

Smaruj olejkiem rycynowym - jest tani i skuteczny
Chwila Rozkoszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 16:29   #70
Dziumdzia
Raczkowanie

Ja bym poczekała, aż same odrosną. A kosmetyczkę bym zatłukła gdyby mi wywinęła taki numer...
Dziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 16:37   #71
effulla
Zakorzenienie

Myślę, że olej rycynowy będzie najlepszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 19:34   #72
Diksza
Raczkowanie

brwi przy twarzy kwadratowej

...

Edytowane przez Diksza
Czas edycji: 2012-12-26 o 12:19
Diksza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 17:31   #73
murenna10
Przyczajenie

Dot.: brwi przy twarzy kwadratowej

Masz piękne brwi!!! Naprawdę rewelacja. Nadają się tylko do uporządkowania. Ja bym ich radykalnie nie zmieniała, tylko nadała im ładną regularną linię. Wybierz się do poleconej kosmetyczki, ale takiej która Ci nie zchrzani. Musi być z polecenia.
pozdrawiam
Stary 2012-11-17, 18:55   #74
warszawa12332167
BAN stały

czy warto isc do kosmetyczki z brwiami?

Witam mam 20 lat i mam wydaje mi sie ze zbyt Ciemne i geste brwi. To ze sa geste to jakos tam sie przyzwyczailem ale sa strasznie ciemne w porownaniu do wlosow na glowie i jakos tak kolorystycznie mi to nie pasuje, warto isc cos je podrownac czy cos jestem facetem jakby cos tu fotka troche slabo widac:
http://imageshack.us/photo/my-images/195/gtwsg.png/
warszawa12332167 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 10:29   #75
mysiaczeq
Rozeznanie

sadze tak samo jak kolezanka powyzej, dobra kosmetyczka i tyle, brwi wymagaja tylko doprecyzowania łuków i wydobycia z nich ostrosci przez depilacje pojedynczych wloskow z linii brwi nic wiecej. nam na kosmetologii babka powtarza, ze najlepiej jak brwi maja naturalny ksztalt, jedynie mozna cos podrownac

Blog: Beauty Makes Sense
Fanpage: Sense of Beauty Studio Białystok
mysiaczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 16:59   #76
Diksza
Raczkowanie

dziękuję Wam za odpowiedź wkrótce muszę się zatem wybrać do kosmetyczki.
Diksza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 13:11   #77
qwecas
Przyczajenie

Brwi

Wczoraj miałam wizytę u kosmetyczki uznałam, że nie będę regulować brwi samodzielnie. Kiedy zobaczyłam co ta "specjalistka" mi z nimi zrobiła byłam załamana. Zdjęcie -> http://img.pl/mhM.png może wyolbrzymiam ten problem ... ale po prostu nie wiem co robić (zostawić je ? wybrać się do innej kosmetyczki ? ...).
qwecas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 11:41   #78
subiektywna Vera
Rozeznanie

Dot.: Brwi

Cytat:
Napisane przez qwecas Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę u kosmetyczki uznałam, że nie będę regulować brwi samodzielnie. Kiedy zobaczyłam co ta "specjalistka" mi z nimi zrobiła byłam załamana. Zdjęcie -> http://img.pl/mhM.png może wyolbrzymiam ten problem ... ale po prostu nie wiem co robić (zostawić je ? wybrać się do innej kosmetyczki ? ...).
No chyba nie wyszło to najlepiej, ale brwi muszą współgrać z Twoimi oczami, dlatego ciężko jest stwierdzić czy rzeczywiście wygląda to nie dobrze. W każdym razie widzę, że u Ciebie jeszcze sporo włosów zostało więc jeśli zależy Ci na cieńszych brwiach to skorzystaj z usług innej kosmetyczki.
Stary 2013-05-21, 15:43   #79
GoddessSiwa
Przyczajenie

A ja słyszłam, że takich cieniutkich brwi się już nie robi.. Ale to trzeba było powiedziec kosmetyczce...
GoddessSiwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-21, 22:42   #80
AncientQueen
Rozeznanie

A moim zdaniem są bardzo ładne, wyglądają naturalnie.
Stary 2013-05-22, 13:21   #81
bea28
Przyczajenie

nie jest tak żle , dobra kosmetyczka potrafi to poprawić ,możesz również sama troche skorygować ich kształt usuwając trochę włosków od środka w kierunku skroni lub poczekać aż odrosnąć i wybrać sie do dobrej kosmetyczki ale wczesniej wyjaśnić jakiego efektu oczekujesz
bea28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 19:12   #82
brwi004
Przyczajenie

Brwi - co zrobić, zapuścić, do kosmetyczki czy malować - zdjęcia.

Cześć, jestem tutaj nowa, mam nadzieję, że w dobrym miejscu założyłam temat. Do rzeczy.

W załączniku przesyłam zdjęcia moich brwi, kilka lat temu zaczęłam sama je regulować, na początku było okej, później przedobrzyłam i efekt jest jaki jest. Aktualnie jestem na etapie zapuszczania, jednak nowy rok akademicki tuż tuż, a ja nie chce chodzić z bezkształtnymi brwiami. Zdjęcia są robione kamerką, ale mam nadzieję, że podpowiecie mi co mam z nimi zrobić. Czy kosmetyczka już coś poradzi czy jeszcze muszę poczekać. Siostrę raz odesłała z przysłowiowym kwitkiem i powiedziała, że muszą podrosnąć dlatego nie chcę jechać specjalnie by tylko zapytać czy już mi wyreguluje czy mnie odeśle bo nie będzie jej się chciało bawić pęsętą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image201309090001.jpg (4,6 KB, 123 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image201309090002.jpg (5,4 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image201309090003.jpg (5,6 KB, 120 załadowań)
brwi004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 23:48   #83
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Brwi - co zrobić, zapuścić, do kosmetyczki czy malować - zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez brwi004 Pokaż wiadomość
Cześć, jestem tutaj nowa, mam nadzieję, że w dobrym miejscu założyłam temat. Do rzeczy.

W załączniku przesyłam zdjęcia moich brwi, kilka lat temu zaczęłam sama je regulować, na początku było okej, później przedobrzyłam i efekt jest jaki jest. Aktualnie jestem na etapie zapuszczania, jednak nowy rok akademicki tuż tuż, a ja nie chce chodzić z bezkształtnymi brwiami. Zdjęcia są robione kamerką, ale mam nadzieję, że podpowiecie mi co mam z nimi zrobić. Czy kosmetyczka już coś poradzi czy jeszcze muszę poczekać. Siostrę raz odesłała z przysłowiowym kwitkiem i powiedziała, że muszą podrosnąć dlatego nie chcę jechać specjalnie by tylko zapytać czy już mi wyreguluje czy mnie odeśle bo nie będzie jej się chciało bawić pęsętą
Zdjęcia są bardzo niewyraźne, ale wydaje mi się, że kosmetyczka jest w stanie je ładnie wyprofilować
Stary 2013-09-10, 14:13   #84
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brwi004 Pokaż wiadomość

Dziwna kosmetyczka Jak klient ma rzadkie brwi lub po prostu wyraża wolę wyregulowania brwi pęsetą to kosmetyczka nie powinna odmawiać Ale są różni ludzie.

Ja chodzę do kosmetyczki na regulację wtedy kiedy mam czas i chęć. Czasem bardziej zapuszczę brwi, czasem idę tylko na dosłownie kosmetyczne poprawki, zwłaszcza jak mam jakieś wyjście i nie boję się, że przedobrzę i zbyt mocno wyreguluję brwi. Uważam, że twoje brwi jak najbardziej nadają się do ładnej regulacji.

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-10, 19:47   #85
Hiromi_Ise
Raczkowanie

Myślę, że spokojnie możesz iść do kosmetyczki; za mało brwi to na pewno nie masz
Hiromi_Ise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 17:46   #86
Polina44
Przyczajenie

Unhappy Brwi - czy da radę je uratować?

Witam,
mam spory problem z brwiami.
Kiedy byłam młodsza wyrywałam je również od góry, czego nie powinno się robić i teraz mam za swoje. Nie da nadać im się żadnego sensownego kształtu. Już próbowałam - czekałam długo aż odrosną, ale to nie pomogło. Kosmetyczka przy okazji makijażu ślubnego powiedziała, że zaburzyłam ich normalny kształt, ale nie doradziła co z tym teraz zrobić... O ile jeszcze się da
Dlatego bardzo proszę o rady!
Polina44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 18:34   #87
Milusiek1992
Przyczajenie

Dot.: Brwi - czy da radę je uratować?

spróbuj smarowac olejkiem rycynowym ale nie wiem czy to pomoze mojej siostrze po olejku strasznie rosły brwi ale z tego co mi wiadomo to jesli wyrwie sie włosa w fazie wzrostu to czasem powoduje to zaprzestanie jego wzrostu
Milusiek1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 18:55   #88
Ewelina_94
Raczkowanie

o jej.... współczuję próbuj, koniecznie próbuj z tym olejkiem rycynowym. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, ale efekty powinny być w końcu...miejmy nadzieję!
Ewelina_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 22:57   #89
Studenckamodnisia
Raczkowanie

GG do Studenckamodnisia

Współczuję... sama chciałabym trochę swoje podrasować, bo mam dziwny kształt :/ coś jeszcze polecacie oprócz rycynowego?

Mój blog http://missmalitv.blogspot.com/
Mój kanał https://www.youtube.com/channel/UCje...DQVAQBxojAXxuA
Polub mnie na Facebooku https://www.facebook.com/missmalitv
Instagram: http://instagram.com/missmalitv
Studenckamodnisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-06, 23:31   #90
natallkaaa
Przyczajenie

Od jakiegoś czasu na rynku pojawiły się produkty firmy Revitalsh.. mają w sprzedaży odżywki do rzęs, brwi, szampony.. Mają rewelacyjne działanie, ale niestety okropnie wysokie ceny. produkty polecane są m.in osobom po chemioterapii. Widziałam kilka Pań, które stosowały odżywkę do rzęs.. efekt powalający. Także, jeżeli już nic nie pomaga to może zainwestuj w coś takiego
natallkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości