|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
Poka¿ wyniki sondy: Który waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, da³ najlepsze efekty podczas kuracji? | |||
Nutricap | 4 | 1,35% | |
Silice | 14 | 4,71% | |
Inneov gêsto¶æ w³osów | 19 | 6,40% | |
Wax | 52 | 17,51% | |
Skrzyp polny | 49 | 16,50% | |
Rycyna (do wcierania) | 14 | 4,71% | |
Vitapil | 27 | 9,09% | |
Merz | 25 | 8,42% | |
Inne | 93 | 31,31% | |
G³osuj±cy: 297. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
|
Narzêdzia |
2005-11-01, 15:45 | #31 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 415
|
Dot.: wypadaj±ce w³osy... :(
Witam
mam podobny problem stosujê witaminki w postaci tabletek od ponad pó³ miesi±ca i jeszcze do tego olejek rycynowy od ok. kilku miesiêcy. Zauwa¿y³am poprawê wygl±du w³osów i te¿ siê wzmocni³y.Ale wypadaj± mi z cebulkami nie ³ami± siê .Strasznie juz nie mogê tego znie¶æ i patrzeæ jak tracê moje w³oski pomorzecie mi :plis: |
2005-11-01, 15:54 | #32 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 345
|
Skrzyp polny bra³am - naprawdê pomóg³, mniej wypada³y ni¿ teraz no i znacznie szybciej ros³y. Ale zrobi³am ponad miesi±c przerwy, ¿eby odpocz±æ od tych prochów i znowu lec± wiêc chyba nie by³a to trwa³a zmiana. Wrócê wiêc do niego a poza tym bêdê zjadaæ kilo owoców dziennie, ¿eby organizm dowitaminizowaæ, mo¿e te¿ pomo¿e Oby, bo jak nie...
|
2005-11-01, 23:34 | #33 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 539
|
Cytat:
|
|
2005-11-01, 23:42 | #34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiêtaj dziewczyno, jak ch³opu zale¿y, to ¿eby ska³y sra³y, a mury pêka³y, to znajdzie czas i sposób, ¿eby siê z Tob± skontaktowaæ. wiêc przestañ tu siedzieæ jak ten ostatni osio³ z telefonem w rêce tylko id¼ i zapomnij o nim i przestañ siê ³udziæ . |
|
2005-11-03, 15:51 | #35 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 415
|
Wczoraj zmieni³am szampon mo¿e da co¶
A tabletki bedê darej bra³a i olejek to raczej odstawiê bo mi siê zdaje ¿ê to od niego to przyuwa¿y³am ¿e jak zaczê³am go stosowaæ to mi zacz³y wypadaæ zrobiê przerwê i zobavczê dziêki WAM |
2005-11-03, 21:42 | #36 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 066
|
mam do was pytanko...bo mam dokladnie ten sam problem....stosuje juz szampon radical i biore skrzypowite poza tym dermatolog przepisal mi inne jeszcze tabletki witaminowe...poza tym dostalam jakas miksture ktora mam nakladac na wlosy codziennie, tylko problem w tym ze nie wiem czy pozniej mam splukiwac to z wlosow czy nie???...a jakos nie wpadlam na to zeby zapytac dermatologa....pomocy...m oze ktoras miala cos takiego ??
|
2005-11-04, 00:32 | #37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
2005-11-05, 13:15 | #38 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 066
|
wszystkie wyniki badan zarowno krwi jak i hormonalne mam w porzadku...wiec dlaczego lysieje ... (( ????
|
2005-11-08, 12:29 | #39 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Cze¶æ!
Ja równie¿ mam problem z wypadaj±cymi w³osami Do tego wszystkiego mam ³ojotokowe zapalenie skówy g³owy, które ci±gle leczê. Prosze powiedzcie mi co kupiæ dok³adnie (lotiony toniki, kapsu³ki itp.) i jak stosowaæ nastêpuj±ce kosmetyki: Neril, seboradin, radical i wax. Z góry dziêkujê i pozdrawiam |
2005-11-08, 12:45 | #40 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 129
|
|
2005-11-08, 18:23 | #41 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 042
|
Cytat:
osobiscie polecam,ale mysle, ze najlepiej do szamponu dolaczyc takze jakis zestaw witamin, a najlepiej mikroelementow- tak poradzila mi fryzjerka, a ze grzeczna dziewczynka jestem i slucham co starsi radza to od dluzszego czasu lykam regularnie i widze duza poprawe i tej jesieni nie wpadam w panike,ze wylysieje |
|
2005-11-08, 18:44 | #42 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
Ja od jakiego¶ miesi±ca uzywam szamponu Klorane, nie wiem czy to zas³uga jego w³a¶nie czy te¿ normalna zmiana( bo zawsze jesieni± wypadaj± mi w³osy bardziej, ale w tym roku to masakra), ale zauwazy³am, ¿e mam ich mniej w siteczku od prysznica. Do tego ostatnio mi siê bardzo przet³uszcza³y, a po u¿yciu tego szamponu mam w³osy ok, nawet na drugi dzieñ.
|
2005-11-08, 18:47 | #43 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
2005-11-10, 12:01 | #44 |
Przyczajenie
|
Dziêki sliczne za linki, ja juz normalnie wlosy zostawiam wszêdzie Stosowa³am juz kiedys neril tylko to by³ tonik, po odzywkê wax pêdzê od razu, tylko nie wiem co z tym radicalem.... Kupic szampon, lotion kapsu³ki czy od¿ywkê?? Nie chce nic z wichy bo mi nie pomog³o....
dzieki za ¶wietny w±tek Pomózcie!!! |
2006-01-06, 20:25 | #45 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
od jakiegos roku wypadaja mi wlosy-garsciami!!!! probowalam wszystkiego ,rycyny, oliwy,lykam wytaminy specjalnie na wzmocnienie wlosow, nic nie pomaga, az kupilam sobie Vichy szampon Dercos i specjalne kapsulki, kuracja trwala 6 tygodni zaplacilam mnostwo kasy efekt niesamowity: po kilku razach wcierania w glowe zawartosci tych kapsulek wlosy przestaly mi wypadac, i zaczely rosnac nowe, juz po trzech tygodniach mialam wlosy puszyste, blyszczace ,po szeciu tygodniach kuracji, bylam naprawde w niebo wzieta i myslalam ze problem mam z glowy.Obecnie minely jakies dwa miesiace i : wypadanie wlosow powrocilo!!!!!!!Co mam teraz uzywac? Ja juz nie mam polowy wlosow na glowie, nawet obcielam wlosy na krotko, nic mi nie pomaga.Czy ktos mi pomoze rozwiazac ten pen problem?
|
2006-01-09, 21:40 | #46 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 244
|
wiecie co, mam kompletn± zamotkê obecnie...Naczyta³am siê na biochemii o tych SLS w szamponach (i nie tylko) wiêc sprobujê umyæ w³osy czym¶ neutralnym, bez silnych detergentów, które mog± wysuszaæ skórê g³owy.
Wszystko ok, ale ja MUSZÊ non stop wspomagaæ siê czym¶ przeciwko wypadaniu k³aków i od 2 lat z powodzeniem stosujê Treatment Wax. Z tym, ¿e teraz przyjrza³am siê uwa¿nie, co ona zawiera, a tu Sodium Lauryl Sulphate na trzecim miejscu. No i masz babo placek! Teraz jestem w kropce bo chcia³am zrezygnowaæ z tych niepotrzebnych chemikaliów na g³owie, a to trochê bez sensu u¿ywaæ ³agodnego szamponu i jednocze¶nie ³adowaæ od¿ywkê z SLS ( i to tak fajowo podgrzewaæ trzeba przez pó³ godziny, aby wnik³o ) Poza tym, wnerwia ju¿ mnie to BHP-owskie pude³ko Waxu i chcia³am ogólnie zmieniæ na jak±¶ inna g³êboko penetruj±c± od¿ywkê (czytaj te¿: skuteczn±). I teraz pytanie za 100 punktów: CZY ISTNIEJE JAKA¦ GOTOWA MIKSTURA NA WYPADANIE K£AKÓW BEZ SLS..?? tylko nie wspominajcie mi o rzepie - nie do¶æ, ¿e cuchnie jak ma³o co, to w dodatku u mnie wywo³uje skutek odwrotny i jeszcze wysusza w³osy na trociny
Rodzina: "Nie wyra¿amy zgody na sekcjê zw³ok XY" Klinicysta: (podanie do Zak³.Patomorfologii) "Sekcja zw³ok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji mo¿na pomin±æ g³owê.." ------------- |
2006-01-17, 18:32 | #47 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Cytat:
Z tañszych metod to doradzam kupienie i stosowanie WAXu oraz dodatkowo od wewn. zio³owe tabletki SILICA. Efekt moze nie natychmiastowy,trzeba poczekac na nie, ale dziala. Ja stosuje od 3 mies. i widze ogromna poprawe!!! )) |
|
2006-01-18, 14:51 | #48 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 613
|
przyczyna wypadania wslosow jest rozna i nie musi oznaczac nic zlego..wlos wystepuje w 3 fazach faza w ktorej wlos rosnie to faza angenu wlos jest nowy silny a faza telogenu to faza kiedy wlos mozna ujac jest "martwy" czeka aby na wypadniecie to nic zlego moze byc tak ze wiekszosc twoich wlosow jest w fazie telogenu tylko dlugi orkes nawet do paru mc.. sobie tam siedza martwe i teraz sypia sie.. ale to oznacza ze zaraz po nich wyrosna nowe silne wlosy a angenie
moge powiedziec ze maseczki na wlosy czy jakies mazie masci nie dadza rezultatego jakiego oczekujesz poniewaz zeby pomoc wlosow w zhamowaniu ich wypadania trzeba to zrobic od wewnatrz poprzec witaminy albo zelazo ktore dostarcza uklad krowionosny do "cebulek" wlosa.. cebulka w nawiasie bo to potoczna nazwa.. zadna masc czy szampon nie dotrze tam a jesli dotrze to w znikomych ilosciach.. ja proponuje co sama potrwierdze na wlasnychw lsoach to 3 mc kuracja witaminowa 4 tabletki dziennie drominu.. badz 2-3 tabletyki dziennie skrzypu polnego przez okolo 3 mc efekt widac po 1,5 mc.. ale efekt jest mi po 3 mc przestaly zupelnie wypadac jak odstawisz witaminy po 3 mc i w przerwie okolo mc nie stosowania znow zaczna wypadac to albo ponowic kutracje albo zglosic sie do dermatologa.. i na prawde wszystkie masci niby na wypadanie wylosow to sciema i chwyt markietingowy |
2006-01-18, 20:03 | #49 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Cytat:
Pzodrawiam
2006-01-19, 09:38 | #50 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 613
|
no to dobrze warto pamietac o pielegnacji wloso zeby nie niszczyc ich i wysuszac i witaminki lykac i beda piekne
|
2006-01-19, 15:55 | #51 |
Zadomowienie
|
Wiem, ¿e to uci±¿liwa i nieprzyjemna kuracja, ale naprawdê polecam ok³ady z rycyny.
|
2006-01-19, 16:44 | #52 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 129
|
jak nale¿y robiæ te ok³ady z rycyny?
|
2006-01-19, 16:50 | #53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
2006-01-19, 16:53 | #54 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 244
|
przepis na ok³ad z rycyny - wylej trochê na g³owê i no¶ jak d³ugo pragniesz
Jeden raz zrobi³am taki eksperyment i wiêcej nie powtórzê. Przez tydzieñ nie mog³am domyæ w³osów, chodzi³am z olejem na g³owie - makabra Ju¿ wolê Wax milion razy - po pierwszym u¿yciu widaæ, ¿e mniej w³osów wypada, czego nie mogê powiedzieæ o tej rycynie. Mo¿e nawet po niej wiêcej wydar³am ze ³ba jak szorowa³am tê rycynê; nie wiem to jaki¶ prehistoryczny sposób ale je¶li komu¶ pomaga to gratulacje
Rodzina: "Nie wyra¿amy zgody na sekcjê zw³ok XY" Klinicysta: (podanie do Zak³.Patomorfologii) "Sekcja zw³ok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji mo¿na pomin±æ g³owê.." ------------- |
2006-01-19, 22:51 | #55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musia³a¶ zrobiæ jaki¶ b³±d przy zmywaniu - woda powinna byæ bardzo ciep³a, nie mo¿na ¿a³owaæ szamponu, trzeba umyæ 2 - a czasem mo¿e i 3 razy. Wax wed³ug mnie nie pomaga Rycynê stosowa³am parê lat temu - i to przy stanie alarmowym, gdy wypada³o mi ok 800 (!) w³osów dziennie - po 3-miesiêcznej kuracji wypada³y mo¿e z 2 - a mam d³ugie i pl±cz±ce siê w³osy. Minusem jest to, ¿e przyciemnia. |
|
2006-01-20, 11:40 | #56 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 179
|
ja dodaje do kazdego mycia wlosow olejek rycynowy, tak kilka kropel mieszam z szamponem i myje wlosy.
polecam tez odzywke wax |
2006-01-20, 12:23 | #57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
2006-01-20, 21:01 | #58 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam tabletki z skrzypu polnego na wypadanie w³osów bardzo pomaga
|
2006-01-23, 10:13 | #59 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 179
|
Cytat:
moja kuzynka regularnie stosuje nafte kosmetyczna, jest bardzo zadowolona. wlosy ma ladne i geste. ale ja nie stosowalam wiec nie moge sie wypowiedziec na temat dzialania. |
|
2007-11-19, 22:24 | #60 |
Przyczajenie
|
naprawde uwazajcie na radical-szampon powoduje lupiez
|
Nowe w±tki na forum Dermatologia |
|
Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.