![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problemy wspólnozakupowe z organizatorką/uczestnikiem
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
no niby tak:
"Wpis powinien się pojawić w tym wątku, po wyczerpaniu wszystkich możliwych sposobów kontaktu, prób dogadania się, w czasie 2 tygodni od ostatniego kontaktu." Tylko - to nie jest równoznaczne z "po dwóch tygodniach", ja bym szybciej zrozumiała "przed upływam dwóch tygodni". Wiem, jakie były intencje, ale może warto to zmienić. Mały OT - tu się kłania niechęć uczestników do podawania numerów telefonu. Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś jest tak zakręcony, że po prostu mu wyleciało z głowy, że ma coś zapłacić - ale jeśli mam numer do takiego delikwenta, to dzwonię i przypominam. Jak ktoś nie podaje, bo się boi nie wiem czego, a na PW nie reaguje - wywalam bez litości z rozbiórki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ale to incydentalne...a telefon - w szczególnych przypadkach - naprawdę ułatwia sprawę, i chroni właśnie przed byciem wawalonym z rozbiórki za gapiostwo. Ale - ja przestałam naciskać, jak ktoś się boi, niech nie daje. Ja używam tych numerów tylko do kontaktu w sprawie rozbiórek - w wypadku, kiedy nie udaje się kontakt przez wizaż.
Mi od kilku dni wywala błędy, nie wczytuje się - ot, pewnie znów jakaś "dobra zmiana" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#336 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
No tak, można tak powiedzieć. I tak kto inny wziął odlewkę.
![]() |
#338 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
co do telefonu
![]() ja jakiś czas nie podawałam, bo przyznam, że trafiłam na kogoś, kto nr telefonu, używał nie tylko do konkretnej rozbiórki, tylko do powiadomień min o rozbiórkach na telefon, albo radził/ła się czy dany zapach mi odpowiada, czy nie, czy warto go rozbierać itp ...nie uśmiecha mi się odbieranie takich sms-ow ok. 22-23:00 dawno to było i myślę, że nie tylko ja jedna takie wiadomości dostawałam ![]() Więc przecież podając nr telefonu nie dawałam przyzwolenia na coś takiego ![]() Wiem, większość osób tutaj ma wyczucie, klasę itp. jednak tak mnie to zniechęciło ![]()
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze - juz sie nie upieram przy telefonach. Uwazam, ze podanie go lezy w interesie uczestnika - nie chce, niech nie daje, ja na pewno nie bede scigac o wplate czy podanie adresu - w wypadku uchybien wywalam z rozbiorki z zolta kartka, i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
VI4 - rozumiem doskonale
![]() ![]() ![]() ![]() tak jak wspomniałaś, nie powinno to mieć miejsca, ech ....
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę ![]() ![]() https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam ![]() Wymieniam się ![]() ![]() Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2016-06-30 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | ||
Raczkowanie
|
Nie musisz zamykac. Ja już nic od Ciebie nie kupie. Ty jesteś niezrównowazona. Termin wpłat był do piątku i w piątek przelałam naleznośc. Wstyd takie sprawy poruszać nie masz za grosz honoru.
Nie zycze sobie abys swoje fanaberie opisywala na forum aczkolwiek to tylko świadczy o twoim charakterze . Piatkowy przelew który jej się wykonał w poniedziałek. Wielce poszkodowana. W poptrzedniej rozbiórce nie zabezpieczyłas odlewki Blue Sapphire i ok 0,5 ml się wylało w transporcie i o problemach z Toba nie pisałam. Nie jestem pierwsza z która rzekomo masz problem. Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Piątek konczy się o godz 24.00 wspolczuje ze tego nie wiesz Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
dead & alive
|
Cytat:
Emiks chciała mieć pieniądze na koncie do piątku, jej rozbiórka jej zasady, Twój przelew doszedł w poniedziałek co opóźniło odlewkowanie i wysyłkę- wizażanki dostały perfumy później, cała grupa czekała, bo Ty jedna miałaś w nosie regulamin rozbiórki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sposób krótki i węzłowaty zwróciłeś uwagę na coś, co powinno być wytłuszczone na czerwono w jednym z pierwszych punktów regulaminu rozbiórek. Osobiście jako organizatorka mam szczęście do rozbiórkowiczów i swoich mogę praktycznie tylko chwalić za zdyscyplinowanie. Ale faktem jest, że czasem takie niezobowiązujące podejście do zasad opóźnia całą grupę i rozbiórkę. Warto nad tym czasem pomyśleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
dead & alive
|
Cytat:
![]() Teraz przelew można wykonać w 5s z każdego urządzenia. Sama leżąc w szpitalu robiłam dziewczynom przelewy, żeby nie opóźniać rozbiórek. I nie, nie leżałam w szpitalu z katarkiem. ![]() Było to dla mnie oczywiste, ale jak widać wszystko można zinterpretować na swoją korzyść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Uczestnik ma obowiązek dokonania płatności lub poinformowania o nieterminowym przelewie. Termin został wyznaczony do piątku i w piątek przelałam. Chciałam przelac w czwartek ale nie udało się z uwagi na dyżur. Nie było sensu powiadamiać Organizatora o opóźnieniu skoro w piątek napisałamw watki iż dokonałam płatności, Problem w tym ze zaksięgowały się pieniądze w poniedziałek. To jest wielka strata dla kogokolwiek. Ponadto pytam dlaczego miałabym podac dane do wysyłki jeszcze przed wykonaniem odlewek i przelewu?
Podaje się je w chwili wykonanie przelewu to jest rzeczowe no i obowiazuje w prawie. Prawniczy termin to termin płatności i oznacza ze pieniądze musza być na kocie we skazanym dniu. Termin zbierania wpłat to dzień w którym można płącic! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Zgadza się - dla mnie to jest termin zrobienia przelewu
![]() jesli chcialabym wszystkie wpłaty mieć do piątku, to prosiłabym o "zrobienie przelewu tak, aby pieniądze dotarły do mnie do piątku" ale rzeczywiście każdy może to interpretować na swoją korzyść, dlatego powinno być doprecyzowane ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2016-10-06 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to gratuluje zdrowia. Bo nieprzytomni i walczący o zycie przelewów nie wykonują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
Niby jest...
![]() Podobnie jest z potwierdzeniami odbioru. Niby każdy wie że powinien odmeldować odbiór (i nawet jest to w regulaminie zapisane), organizatorka czasem sama puszcza listy prio, żeby jak najszybciej przesyłki doszły i żeby można było zamknąć rozbiórkę. I czasem trafi się egzemplarz, który ma to wszystko w nosie, wszak jest wolnym człowiekiem i wolnym kraju żyje i nikomu nic do niego. I organizatorka musi czekać dwa tygodnie z zamknięciem, bo ktoś ze znanych tylko sobie powodów postanawia nie odmeldować odbioru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
dead & alive
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
MOŻE DLATEGO, że czasem ludzie lubią sobie wcześniej przygotować koperty czy książkę nadawczą/blankiet, a nie robić wszystko na ostatnią chwilę, bo tak Tobie się podoba. I raczej nie Ty ustalasz zasady danej rozbiórki. Dla mnie termin zbierania wpłat to termin, w którym pieniądze powinny być już na koncie. Logiczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Czekam na Ragnarok
|
A poza tym Afaland, nie bądź taka roszczeniowa. Organizatorki odwalają kawał dobrej roboty robiąc odlewki i nie zarabiają na tym ani grosza. A Ty to traktujesz jako czyjś obowiązek, jakbyś to kupiła i wymagała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
dead & alive
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez rozbieram zapachy i tez robie te sama robote i nie mam wymagan dostosowuje się w granicach możliwości do uczestników. Rozbiorka jest korzyscia dla siebie. Dla innych okazja do zakupu. Mam nawet watpliwosc czy jest legalna. Rozbiorki zapachow we flakonach o znaczącej wartości typu Roja Dove, Royal Crown, Boadicea i kilka innych to nie przelicznik ml zapachu ale uwzględnienie wartości flakonu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.