|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kolory, kolory, kolory...nie będę oryginalna-prośba o typ kolorystyczny
Dziewczynyki powielam się, bo takich wątków jest mnóstwo ale chyba jeden więcej nie zaszkodzi
![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kolory, kolory, kolory...nie będę oryginalna-prośba o typ kolorystyczny
odpowiedz jeszcze na pytania z wątku redakcyjnego podczepionego u góry forum. na podstawie zdjęcia wydaje mi się, że lato, ale potrzeba więcej informacji
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a z tego co widz eto wiosna jestes
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tez mam ten dylamet chociaż jak sama kombinowalam to wydaje mi sie, ze wiosna...Wiecej informacji- bardzo dobrze czuję się w brązach, zieleniach, odcieniach żólci, cieplym brudnym różu- ogólnie rzecz biorąc uwielbiam kolory jesieni, chociaż np turkusem czy sliwką, na którą ostanio choruje, tez nie pogardzę. Zle wygladam w bladych, jasnych różach, nie lubię cukierkowych kolorów.
Co do wyglądu zamieścilam zdątko ale...mam szaro-niebieskie oczy, wloski ciemny blond z dziwacznymi pasemkami, jasne, cieple refleksy- jaśnieją od slońca ale teraz zrobilam orzech laskowy i efekt jest taki jak widąć. Opalam sie dość dlugo albo inaczej nie lapie mnie bardzo szybko, nigdy na czerwono, raczej delikatny brązik... Dzieki za odp i Loanie za komplement ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mi się wydaje że jesień, bo jak sama wspomniałaś dobrze się czujesz w jej kolorach, a oprócvz tego kolor włosów i sposób opalania pasuje do tego typu. Tylko kolor oczu nie pasuje :P Może to jakiś trochę mieszany typ jesieni z wiosną?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tez bym obstawiala typ mieszany wiosna - jesien
![]() Poza tym wydaje mi sie,ze masz wyczucie kolorystyczne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Serdeczne dzieki Sophie
![]() I co z tym typem...niby jesień a jednak wiosna, lato.......hm..moze duszę mam jesienną a z zewnatrz wiosna i to się jakos przenika? ![]() ![]() Edytowane przez kędzior Czas edycji: 2006-03-15 o 11:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
up
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
wyglądasz ciepło
odpowiedz proszę na te pytania: 1.Jak się opalasz-szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły-złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony,szaro-beżowy? 2.Kolor oczu-ciemne,jasne...czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę,czy kolor ich jest czysty ,a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? 3.Piegi-jesli występują,to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? 4.Cera-jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy ,oliwkowy,złotawy czy jasny,chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz,to na jaki kolor-czerwony czy różowy? 5.naturalny kolor włosów-ciemny ,jasny.Jaki odcień?czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie,bardziej popielate? 6.kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny ,różowy czy ciepły-nasycona czerwień,brzoskwinia czy koral? 7.W jakich kolorach czujesz się dobrze,a które źle podkreślają Twoja urodę? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ooooooooo 100 pytań do
![]() 1. Nie opalam się bardzo szybko ale też nie wolno (chociąż na nogi muszę baaaardzo dlugo czekać ![]() ![]() 2. Oczy mam jasne, niby niebieskie ale nie czysto, troszkę zieleni mozna się w nich doszukać i szarosci... ![]() 3. Niestety brak piegów, nio chyba, że maly pieprzyk na policzku można do nich zaliczyć ![]() 4. Cerę mam w cieplym odcieniu, ciemna nie jest, różowa??? też nie- zawsze używalam puder w kolorze beżowym a niedawno kupilam brzoskwiniowy i uwazam, że jest idealny! 5. Wlosiątka- ciemny blond z cieplymi refleksami- slyszalam, ze mam wlosy koloru zboża (ciekawe określenie ![]() 6. Trudno określić kolor ust- male ale widoczne więc atkie jasne to one nie są. Moze pomoże kolor blyszczyków i szminek, które używam (i zahaczę o kolorystykę)- najczęściej cieple odcienie brązu, brzoskwiniowe, lososiowe. 7. Wlasnie w takich kolorach (j.w) czuję się najlepiej. Generalnie kolory jesieni- zielenie, zielenie, zielenie, brązy, czekoladki ale raczej cieple, żolcie, róże ale cieple- brudy róz, lososiowy, turkus, gleboki niebieski, ostatnio ciele fiolety, śliwka- nie lubię cukierkowych kolorów, chociaż pastele owszem, bialy ale intensywny, nie blady,źle wygladam w czarnym. Malo eksperymentuje z czerwieniami- jakoś nie jestem przekonana... Ja mam mętlik w glowie, może Tobie po tym opisie coś się rozjaśni- wydawalo mi sie, ze wiosna ale od czasu do czasu slysze inne glosy ![]() Cieplo pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Może masz jeszcze jakieś inne zdjęcia?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hm...na tym najbardziej mnie widać ale pogrzebie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=94240 tu są zdjatka, na których jestem w miare widoczna. Jednak zamieszczone tutaj jest najbardziej aktualne.
Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem lato albo wiosna. Myślę, że powinnaś popytać innych (rodzinę/znajomych) w czym Twoja twarz wygląda zdrowiej: w różu czy pomarańczu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dzięki Joey
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pomarńcz, brzoswinka w przeważającej większości
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
zdjęcie wskazuje na typ ciepły, opis kojarzy się z wiosną
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]() Dziewczyny a czy chlodne kolory pasuja do tego typu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
o dziękuję
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.