|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Spiranol a rozstępy i cellulit
przez ostatni miesiac na posladkach , udach, plecach pojawiło mi sie bardzo dużo rozstepów. wyskakiwały i nadal wyskakuja w tepie ekspresowym. mam 170 cm wzrostu,50 kilo wagi i ani nie schudłam nai nie przytyłam.mimo ze smaruje te miejsca róznymi preparatami , zmieniłam diete rozstepy nadal sie pojawiaja. pojawił sie takze cellulit.
3 miesiace temu odstawiłam spiranol, który brałam przez 5 miesiecy na obnizenie andostendionu. odstawiłam go poniewaz zdiagonzowano u mnie zespój jajników policystycznych i musiałam zrobic badania hormonalne (teraz czekam na wyniki). czy nagły "wysyp " rozstepów i cellulit moze miec zwiazek ze spiranolem? jak nie ze spiranolem to z czym? bardzo prosze o odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: do pana doktora
Nie wiem jak u ciebe ale ja podczas brania cilestu i minuletu tez mialm cellulit i rozstepy pomimo stalej wagi +/- 2 kg,rozstepy zbladly ,zmalały po jakims czasie a celulit niemalze zniknął całkowicie po odstawieniu piguł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a brałas tabletki w celach antykoncepcyjnych czy leczniczych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
antykoncepcyjnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: Spiranol a rozstępy i cellulit
Tak naprawdę to rozstępy czy celulit nie są powodem kobiet tylko np otyłych ,bo ja sama jestem szczupła i mam z tym problem.Jezeli rzeczywiścei widzisz związek z tymi Twoimi lekami to może to minie a tak najlepiej to może porozmawiaj z lekarzem
asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.