|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dieta niskowęglowodanowa dr Atkinsa-działa?
Witam
![]() Właśnie sobie poczytałam o diecie niskowęglowodanowej dr Atkinsa.. no i całkiem mi się spodobała ![]() ![]() Chciałam się dowiedzieć czy ktoś z Was ją stosował? Myślałam sobie nad tym czy efekt nie byłby szybszy (ponoć i tak jest szybki ![]() ![]() To jest link: http://www.dobradieta.pl/about_atkins.php Mam nadzieję że ktoś poradzi coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
xxyy
|
Dot.: Dieta niskowęglowodanowa dr Atkinsa-działa?
efekt zawsze bedzie szybszy kiedy bedziesz uprawaic jakis sport.. poza tym cwiczyc trzeba jesli chcesz miec jedrne cialo, a nie zwisajaca skore
![]() nie stosowalam tej diety, ale wydaje mi sie ze wszystkie diety nieskoweglowodanowe przynosza efekty..
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No ja mam nadzieję
![]() Zastanawiałam się...czy (pewnie za bardzo marzę) udałoby mi się zrzucić 10 kg w ciagu 2 miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zależy ile masz do zrzucenia.jest to oczywiście możliwe, ale logiczne że szybkie chudnięcie sprzyja efektowi jojo. lepiej chudnąć racjonalnnie 2-3 kg miesięcznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ojjj..mam do schudnięcia..mam.. i to dużo... Powinnam chyba 14 kg... ale te 10 wystarczy
![]() 2-3 miesięcznie? Malutko..hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wiem z własnej autopsji, że nie warto szybko chudnąć. ja nie stosuję żadnej gotowej diety, tylko wprowadziłam zminay żywieniowe. węglowodany staram się jeść tylko na śniadanie (aby dodać sobie energii na cały dzień)a resztę posiłków staram się opierać na białku (poza owocami i warzawami).do tego codzienne ćwiczenia i moja waga w ciągu ponad miesiąca wskazuje -4 kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
4 kg w ciągu miesiąca.... podoba mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wg. mnie najlepsza dieta to 100 kcal. A jesli chcesz utrzymac jedrne cialko, to cwiczenia i tak sa najlepsze. I nie mysl, ze schudniesz 10 kg w miesiac, bo to niezdrowe i potem wroci jak bumerang. lepiej po malu, a trwale
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
no noPyra1990 100kcal na pewno jest skuteczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie w miesiąc, a w dwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ale do tego ćwiczenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Chm..widzę że jakoś za bardzo watek się nie przyjąl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja stosuje juz rok diete niskoweglowodanowa. Dla mnie jest idealna, poniewaz nie chodze glodna. Jednak tluszcze mimo wszystko tez radzilabym ograniczyc.
Aha, jesli masz problemy z nerkami, to nie powinnas jej stosowac przez dlugi okres czasu [zbyt duzo bialka].
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
a jak dla mnie to efekty przynosi zmiana nawykow zywienowych i sport - i bede to powtazala na kazym watku do znudzenia...
pyra 100kcal?! :P hihi - wiem wiem 1000 kcal ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Dieta Atkinsa jest obecnie jedna z najmocniej krytykowanych na swiecie. Jesli chce sie schudnac- owszem dziala, jesli do tego chce sie poposuc sobie zdrowie - dziala jeszcze lepiej.
Polecam http://www.gm.tv/index.cfm?articleid=19641
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do odchudzania się, to ja przyłączam się do diety 1200 - 1500 kcal ocywiście z ćwiczeniami i do zmiany nawyków żywieniowych - inaczej się nie da!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Atkins z pewnością nie jest zdrowy
![]() Autor zmarł na zawał serca,więc o czymś to świadczy ![]() Sam jadłospis mnie-wege totalnie odrzuca i jest nie do przyjęcia pod żadnym względem.Fuj ![]() Ale fakt,że niskoweglowodanowa jak najbardziej na mnie działa,bo to niestety nadmiar węgli mnie gubi ![]() Dzisiaj zaczynam SB-bardziej do mnie przemawia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
xxyy
|
annLee ja tez stosuje SB.. od wczoraj.. powiedz mi co jesz
![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Oo..South Beach
![]() Miałam kilka podejść do tej dietki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale powiem odnosnie SB że stosowałam ją tydzien i tak mi leciuutko było ![]() ![]() To co można jeść na SB? (w sensie jakies ciepłe posiłki, bo ja jadłam jajeeczka, omleciki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero niedawno doczytałam o co w niej chodzi.Przemówiła do mnie i dlatego ją zaczęłam
![]() Dzisiaj zrobiłam sobie michę bardzo sycącej sałatki i podjadam sobie przez cały dzień. Ok.18 planuję twarożek z jogurtem nat.,ogórkiem i cebulką.Choć na chwilę obecną jestem obżarta ![]() Fajnie gdyby było nas więcej-w kupie rażniej. Mięsko jak najbardziej można,z warzywkami surowymi albo got.Możliwości jest wiele ![]() Najgorsze pierwsze 2 tyg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poczytuję: http://free4web.pl/3/0,104875,defaul...66D690F6149FAE i http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
a ja czytalam, ze owszem chudnie sie na tej diecie, ale nie jest ona zbyt dobra dla zdrowia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() To ja od jutra postaram się jechac na SB ![]() Ale...annLee jogurcik? Wydaje mi się że gdzieś czytałam że nie można..nawet naturlanych.. i mleka chyba te znie mozna pić..chociaz ja tam nie wiem ![]() A jajeczniczke mogę na śniadanko? ![]() Przyłączę się chyba do Ciebie.. i do tego ćwiczonka, co? Skakaneczka ![]() Może we dwie nam sie uda ![]() ![]() Ale jak to wygląda... 160cm wzrostu..a waga 64 ;( w sumie aż tak chyba tego nie widac... no ale zawsze;( Jakoś trzeba to zrzucić.. Uda się w koncu moze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
xxyy
|
Cytat : "odukty przyjazne diecie (zalecane):
* Wołowina: chude części, jak polędwica lub górna część udźca. * Drób (bez skóry): mięso z piersi kurczaka lub indyka, szynka z indyka. * Ryby i owoce morza: wszystkie gatunki ryb oraz skorupiaków. * Wieprzowina: tylko chuda - gotowana szynka, polędwica. * Cielęcina: zraz, kotlet cielęcy z kością (np. z combra), górna część udźca. * Sery: (bez tłuszczu lub z obniżoną jego zawartością) cheddar, twaróg (1-2 procentowy albo odtłuszczony), feta, mozzarella, parmezan. * Produkty mleczne: mleko (0 - 1%), chude mleko sojowe (do 4 gramów tłuszczu na porcję), maślankę (0 - 1%), jogurt naturalny ( 0 -1%) - nalezy ograniczyć do 2 porcji dziennie. * Orzechy: orzeszki ziemne (20 szt.), pekanowe (15), pistacjowe (30), masło orzechowe (łyżeczka). * Jaja: całe jaja bez ograniczeń (chyba, że są przeciwwskazania lekarskie). * Tofu: miękkie, niskokaloryczne gatunki o obniżonej zawartości tłuszczu. * Warzywa: karczochy, szparagi, brokuły, kapusta, kalafior, seler, jarmuż, ogórki, oberżyna, cukinia, sałata, grzyby (wszystkie gatunki), szpinak, kiełki lucerny, papryka, cebula, pomidory. * Rośliny strączkowe: różne rodzaje fasoli (również szparagowa), groch, soczewica, soja. * Tłuszcze: olej rzepakowy oraz oliwa z oliwek. * Słodycze: (do 75 kalorii dziennie!) sorbety, dropsy, kakao." [żródło: http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/...d=29&Itemid=57
![]() |
#25 |
xxyy
|
ja jem zazwyczja na sniadanie serek wiejski i galaretke bez cukru
![]() ![]() ale panuje zrobic sobiue jakas zapiekanke warzywna ![]() ![]() jogurt naturalny mozna pic, ja pije Danone Activia.. wiem ze sie nie powinno ale podobno dobrze dziala na trawienie ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Hihi-w temacie Atkins a w środku SB
![]() No ja też wczoraj zjadłam puszkę fasolki czerwonej-dorzuciłam do sałatki-i czułam ją przez cały dzień ![]() ![]() Ale tak się zastanawiam czy puszkowe rzeczy są wskazane na tej diecie? ![]() ![]() 2 dzień dzisiaj i wcale nie czuję się jak na diecie ![]() ![]() Dzisiaj na obiadek planuję szpinaczek ![]() Chodzę i wącham jabłka,-od których jestem chyba uzależniona ![]() ![]() Ciekawe czy póżniej nie będę przez tydzień na diecie jabłkowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To i tak sukces,że zasmakował mi jogurt naturalny ![]() Jajeczniczka jak najbardziej dorzuć pomidorki czy inne warzywka, troszkę serka albo pieczareczki+natka pietruszki=pychotka Ja bym chciała 5 kg.-a swoje 14 też zgubisz spokojnie ![]() ![]() We dwie rażniej-zobaczysz jak będziemy śmigać latem po plaży w skąpym bikini ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Atram- a ta grochówa to pewno z kiełbasą śjakąś,co? Bo jak nie i nie dasz przepisu-to wypisujemy Cię z naszego klubu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A marzy mi się... *.* Marzy mi się płaksi brzuszek z jakimś tam mięśniami... mniejsyz tyłeczek... w miare jędrny... i szczuplejsze nóżki.. i ramiona oczywiście... tak żebym wyglądała normalnie... *.* Ale póki sama się za siebie nie wezmeto nic nie pomoże ![]() a jak tyle wolnego mam to tlyko by się jadło.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj,że jest nas tu trochę i w kupie rażniej ![]() A skoro my możemy to dlaczego nie Ty? Słowo MUSZĘ zastąp CHCĘ-nasz mózg nie lubi tego słowa i się buntuje ![]() MUSZĘ przejść na dietę i MUSZĘ się zacząć ograniczać to mój organizm nagle jest głodny i to baaaaaardzo i w efekcie jem więcej ![]() Po prostu teraz będziesz jadła tak i tak, to i to i tyle,a że świetnie się przy tym czyjesz i wcale nie jesteś głodna więc tak to będzie ![]() A jeszcze dla zdrowia i lepszego samopoczucia sobie poskaczesz,potańczysz albo trochę poćwiczysz,bo tego chcesz,bo to lubisz a nie dlatego ,ze musisz,bo nic nie musisz ![]() ![]() Ja tak sobie gadam do siebie,ale mi pomaga ![]() I nie grzeszyć mi tu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.