![]() |
#1 |
BAN stały
|
Mam wątpliwości co do ślubu.
Witam wizażystki
![]() Powiecie że do szczęścia już nic więcej nie brakuje...a jednak Otóż nie wiem czy ja go tak mocno kocham jak kiedyś, coś we mnie przygasło.Wiem że on kocha mnie do szaleństwa cały czas tak samo, jestem kobietą jego życia. Mam różne myśli czy ja go nie skrzywdzę tą moją przygasłą miłością, nie potrafię zanim tak szaleć jak dawniej . Nie wiem co mam robić , ustalać datę ślubu itp udając że wszystko jest w porządku i tego pragnę. Pomóżcie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam wątpliwości co do ślubu.
Dlugo już masz takie wątpliwości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanów się, czy widzisz się u jego boku za kilka kolejnych lat i czy chcesz być nazywana jego żoną (a on Twoim mężem). Czy to zobowiązanie (jednak ślad w papierach w razie czego zostanie), to jest to, czego chcesz od życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Jesteśmy 7 lat razem , mam 29 lat mój facet 31 czyli dzieciakami nie jesteśmy i nie jesteśmy pierwszymi partnerami seksualnymi dla siebie. Byłam w kilku takich młodzieńczych związkach ale to on był tym pierwszym w którym się naprawdę zakochałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Autorko, może przygotowania do ślubu Was nieco od siebie oddaliły, za dużo przesłoniły? Może to stres?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Dziewczyny ja widzę że mój narzeczony jest dalej we mnie szaleńczo zakochany ,stara się bardzo nic się nie zmieniło. W naszej sypialni nie wieje chłodem jest super. Tylko moje uczucia jakby trochę osłabły a widzę naokoło że pary po ślubie zaczynają mieć kryzysy problemy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ale czemu porównujesz uczucia sprzed 7 lat do tych teraz. Przecież to szmat czasu. Wy się na pewno przez te 7 lat nieco zmieniliście, dojrzeliście. Rozumiem gdybyś porównywała związek z dzisiaj i sprzed pół roku - że np. przez ten czas się zmieniło. Ale sprzed 7 lat?
Cały czas podkreślasz, że on jest "szaleńczo" zakochany. A co takiego robi, co by to "szaleńcze zakochanie" objawiało? Jest bardziej wylewny od Ciebie? Mówi o uczuciach? Kocham mojego TŻ, on mnie, ale nie mam poczucia, że jest w tym jakieś szaleństwo. Owszem, jest pasja, szczególnie w łóżku, są emocje, są też przyziemne sprawy, zdarzają się dni bardziej i mniej emocjonujące, jest fajna rutyna długiego związku. Zastanawiam się co Ty masz na myśli z tym szaleńczym zakochaniem. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-01-04 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
No chyba za bardzo nie jesteś w temacie bo nasze podejście do związku jest takie same.Nic nie pisałam o motylkach w brzuchu tylko o tym że z jego strony ta miłość jest czysta nie zmieniająca się od lat a u mnie przygasła. I stąd moje wątpliwości co do ślubu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Byłam świadkiem ślubu pary z 11-letnim stażem i powiem szczerze - nie było w nich widać nic miłości, jakby robili to, bo wypada. Tak samo wyglądało wesele. Nie twierdze, że się nie kochają, jednak widac, że po tylu latach, są ze sobą bo tak już jest.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Autorko cytuje twoje słowa
"Tylko moje uczucia jakby trochę osłabły a widzę naokoło że pary po ślubie zaczynają mieć kryzysy problemy." Czy te Twoje wątpliwości nie wynikają z tego że wsród znajomych i naokoło Ciebie ludzie mają problemy w związkach.I myślisz sobie że właśnie ten ślub spowoduje że pojawią sie kryzysy i problemy w waszym związku? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast nieudanymi związkami przestań się stresować i je obserwować. Ludzie są ze sobą z różnych przyczyn, często niewłaściwych. Możliwe, że wiele z tych "kryzysowych" związków miało problemy od dawna, tylko ich nie dostrzegało / ignorowało i ślub jeszcze to tylko pogłębił. Na tym forum często są zakładane wątki pt. zmienił się po ślubie, a w toku dyskusji i kolejnych informacji, okazuje się, że od dawna lub wręcz od początku było źle, czy tak sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz co chyba masz racje że ja nie wiem o co mi chodzi. Ostatnie miesiące były dla mnie ciężkie jako dla przyjaciółki, kuzynki , gdyż byłam ich powierniczką w ich sprawach związkowych i rozwodowych. Myślę że te moje rozkminy zaczęły się od momentu kiedy mój TŻ wspomniał o ustaleniu daty ślubu mimo że byłam na to przygotowana i to miało nastąpić. Kilka ostatnich miesięcy poświęciłam na grzebanie i wysłuchiwanie wszystkiego co najgorsze można usłyszeć o związkach facetach itp. Coś zaczęlam się doszukiwać a naprawdę nie mam się czego doczepić. Muszę chyba wziąć się w garść i cieszyć swoim szczęściem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
oj
Edytowane przez magda0302 Czas edycji: 2017-01-04 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Generalnie to ślub sam w sobie niczego nie zmienia poza formalnością związku. Czasem osiągając taką stabilizację, para mniej zabiega o swoje uczucia, bo czują się "pewni" i zaczynają odpuszczać. Tylko nieliczne związki zmieniają się o 180 stopni, pojawia się przemoc i jedna ze stron pokazuje swoje prawdziwe oblicze (ale to patologia).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast jeżeli te uczucia nie miną (daj sobie nieco czasu), a zacznie być coraz gorzej, to w końcu będziesz musiała pogadać z facetem. W końcu to najbliższy Ci człowiek. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-01-04 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
zastanów się dobrze czy Ty masz wątpliwości co do partnera czy co do ślubu
![]() Myślę też, że nie powinnaś patrzeć na cudze związki - jak już dziewczyny pisały, to nigdy nie jest tak, że nagle w dniu ślubu partner się zmienia o 180 stopni. Wiele osób liczy na to, że partner po ślubie a to wydorośleje a to spoważniej a rozwody są wynikiem tego, że właśnie partner po ślubie się nie zmienił (co najwyżej pogłębiały się problemy sprzed ślubu - ale to w ramach upływu czasu, ze ślubem czy bez bagatelizowane problemy nie znikają). Ty masz postawę odwrotna bo zamiast liczyć na to, że partner się zmieni pozytywnie (bo zmieniać się nie ma po co skoro jest z nim wszystko w porządku) to obawiasz się, że zmieni się negatywnie (jest dobry - lepszego nie potrzebujesz więc jedyne co może się przytrafić to może się pogorszyć). Weź jednak pod uwagę, że znacie się wiele lat i do tej pory nic nie zapowiada żeby nagle miała z niego wyjść jakaś niezdatna do współżycia bestia. W sprawie ślubów zazwyczaj adekwatne jest powiedzenie "widziały gały co brały" - często się go używa do skomentowania właśnie sytuacji w której ktoś jest nagle zdziwiony, że np. agresywny partner po ślubie jest wciąż agresywny ale w Twoim przypadku powiedzenie też jest adekwatne - przecież widzisz jaki on jest, nie stanie się nagle innym człowiekiem. Trzeba też wziąć pod uwagę, że dobry związek to wysiłek dwóch osób dlatego myślę, że warto - zgodnie z sugestiami dziewczyn - wykazać trochę inicjatywy, wrócić do randkowania, wyrwać się z codzienny rutyny w związku. Zobaczysz wtedy jak się sprawy mają, co poczujesz jak wrócicie do takiego mniej zobowiązującego etapu związku. Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2017-01-04 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
o
Edytowane przez magda0302 Czas edycji: 2017-01-04 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bawienie się w terapeutę jest mega obciążające. Sama wiem, że zwierzenia pewnej koleżanki w pewnym momencie zaczęły się odbijać na moim związku. Nie daj się. Niczego nikomu nie jesteś winna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja też byłam z chłopakiem bardzo długi okres czasu, on wspominał o ślubie jednak nigdy nie zdecydował się na ten krok. Po pewnym czasie się rozstaliśmy bo ja bardzo chciałam być jego żoną, niestety on nie chciał ślubu i mam wrażenie ze coraz bardziej oddalaliśmy się od siebie.
Dlatego lepiej nie decydować się na ślub gdy jedna ze stron nie jest "gotowa" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.