|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() OCZY - zwierciadło duszy :)
Kochane wizażystki, moim problemem jest to że mam proste rzęsy , duże oczy i opadające konciki oczu, totalna katastrofa. Jak to pomalować, żeby oko wyglądało pociągająco? Narazie to nie mam pomysłu. Kochane czekam na rady. Za wszystko dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OCZY - zwierciadło duszy :)
poszukaj naforum, było już o opadających kacikach i prostych rzęsach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Rzęsy zawsze można podkręcić zalotką , ale w Twoim przypadku będzie tu chodził o podkrecenie samych końcówek.
Zauważyłam , z masz dość okrągłe oczy. Na dolnej powiece robiąc kreskę czy to cieniem czy tez kredka nie rób jej dokładnie przylegajacej do linii rzęs, w zewn. kąciku nieco ją poszerz i skieruj na dół, to nieco zmieni kształt oka. Zani jednak zaczniesz malować oczy , musisz zatuszować zasinienia pod oczkami. Użyj do tego korektora jaśniejszego od skóry o ton lub dwa. Możesz pokusić się o wykonanie makijażu przydymionego jeśli chcesz mieć "pociągający makijaż " ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Makijaż jest prosty, w końcu "nie taki diabeł straszny , jak go malują "
![]() 1.Obrysuj oko kredka. 2.rozetrzyj kreskę patyczkiem / pacynka / pędzelkiem - czym chcesz 3. nałóż na kreske cień i rozcieraj go do góry i na zewn. w kierunku skroni, ale niezbyt wysoko. 4. na dolnej powiece równiej kreskę przykryj cieniem i rozetrzyj go. 5. na koniec podkręc końcówki rzęs i wytuszuj je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jest na allegro taka zalotka ale nie wiem czy warto ją kupić czy doskładać kaski na jakiś ekstra tusz z najwyższej półki :-?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
poszukaj w wyszukiwarce o:
-zalotce termicznej -przydymionym makijażu -kącikach oczu -rzęsach.... ona NA PRAWDE nie gryzie! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nie kazdy tusz drogi jest super
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.