|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
podkład mocniej kryjący niż colorstay i lp ??
hej dziewczyny, szukam podkladu ale jakos nie moge znalezc nic odpowiedniego
![]() Chodzi o podklad bardziej kryjacy niz colorstay , wygladzajacy gdyz mam nierownosci i blizenki na czole , i trwały ( w tym colorstay jest b. dobry) , najlepiej zeby nie byl bardzo tłusty aby sie dało go rowno przypudrować bez plam, mam cere raczej normalna, nie musi byc wiec specjalnie matujacy albo nawilzajacy od tego mam kremy ![]() Moze wypowiedza sie dziewczyny ktore stosowaly colorstay lasting performance, podklad kryjacy aa , uzywalam tez kremowego yves rocher, loreal infaiilible , max factor panstik ( jest jakis taki gruby zbiera sie tam gdzie skora nie jest idealnie gladka, sciera sie ) , rimmel recover.moze sie skusze na unifiance lrp??? jednak czy dostane probke w aptece?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podkład mocniej kryjący niż colorstay i lp ??
Hej
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=13091 http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12632 http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=6781 Popros o probki w aptece, jesli te podklady beda niewystarczajace do Twoich potrzeb, to moze jakies podklady Kryolanu? http://www.kryolan.com.pl/
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
albo dermacol...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nom... moze zmieszany z color-stay by byl niezły.
Tylko, że dermacol to ma taka raczej tłusta konsystencje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
stawiam na kryolan'a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
调解人
|
Polecam Unifiance LRP! Jest naprawdę kryjący i w dodatku formuła "cienkiej warstwy" czy coś takiego zapewnia niezłą wydajność. Wystarczy tylko odrobinka by równomiernie pokryć twarz. Używam go codziennie od 4 miesięcy i jeszcze zostało mi chyba 1/4 tubki. Acha! I używam emulsji (bo chyba są różne).
Koniecznie spróbuj wywalczyć w aptece próbkę.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Próbki LRP Unifiance dostaniesz bez problemu w większości aptek znajdujących się w supermarketach i w większych centrach handlowych
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Polecam LRP Unifiance, ale ten optycznie wygladzajacy, nie kryjacy- ten pierwszy tez bardzo dobrze kryje (mam oba), a do tego wyglada naturalniej, ma fajniejsza konsystencje, nie podkresla tak suchych skorek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi, chyba wyprobuje ten unifiance tylko jeszzce musze sie zastanowic jaki bo jest kilka rodzaji tych podkladow.
ja mam taki problem z cerą ze na twarzy jest ona dosc ladna bez wypryskow przebarwien , nie jest moze super jednolita ale jest ok, tylko czolo.. tu juz sa problemy po przebytym tradziku blizny i nierownosci jakby takie zmarszczki ... gdy nazbieram kase wybiore sie gdzies do kosmetyczki na jakies kwasy , peelingii , laser cos co mi pomoze poki co proboje cos z tym zrobic aby wygladac ladniej, jakos to zatuszowac. mam jeszcze takie pytanie czy w stopniu krycia liczy sie kolor podkladu itp?? czy nie jest tak ze jesli podklad ciemniejszy to lepiej pokryje przebarwienia?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj kupilam dermacol wykremowalam buzie dosc tlustym kremem i nalozylam pedzelkiem dermacol nacala buzie ale taka micro minimalna warstwe naprawde w zyciu nie widzialam czegos tak wydajnego calosc przypudrowalam kulkami korygujacymi pierre rene i rozswietlaczem INGLOTA i po prostu bosko
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Też proszę o dołączenie fotki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ok wykonam to wkleje mysle ze jakos na dniach bo dzis juz sie umazalam czym innym na szybko hehe do makijazu z dermacolem trzeba miec czas
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
do smileofangel:
dzieki za informacje odnosnie sposobu pozbycia sie tej mojej czołowej przypadłosci, zycze ci powodzenia na maturze i czekam w ramach mozliwosci na zdjecie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
heh no dziekuje bardzo
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
generalnie ten colorstay jest dobry lepszy od lastinga a jesli szukam czegos lepszego to moze przez to ze byl mi za jasny, mialam odcien natural beige 05 wygladalam w nim bardzo blado , moze ktos uzywa medium beige albo golden??? ten ostatni jest w ogole w polsce ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
dzis zamiescilam na MM makijaz z uzyciem dermacolu na calej buzi jako podkladu... nie usmiecha mi sie wklejac buzi bez niego bo to naprawde straszny widok
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.