|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Problem w doborze podkładu!! mam nijaką cere POMOCY
Hej Normalnie żal mnie w dupie ściska jak oglądam na fotce.pl czasem laski które maja ładnie dobrany fluid do swojego kolorytu skóry. Sa opalone, nie wiem czy solarium czy nie ale poprostu buzie mają opaloną. A ja?? nie moge na siebie w dzień patrzeć. I za cholere nie moge sobie dobrac fluidu. Zawsze widać tą róznice pomiedzy szyja a dolną szczęką. A cere mam no nie blada ale niby opalona niby zaczerwieniona. NA czole mam piegi, cienie pod oczami. Nie wiem, może poprostu kolektora zacząc używac?? Pomógł by? Ja poprostu chciałabym mieć ładna jednolitą cere nie musze i nie chce mieć koloru jak rumunki. A kolektor to tez trzeba kolor dobrac czy każdy by sie stopił z moim kolorem cery? Może są poprostu jakies podkłądy który wyrównuja niedoskonałosci ale i nie "zabarwiaja" i nie tworza maski. Bo ja mam wrażenie że każdy fluid co kupie to jest za ciemny a znowu jakbym kupiła jasniejszy to bede blada. JEstemm w takim dole że........płakac mi sie chce
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem w doborze podkładu!! mam nijaką cere POMOCY
nikt mi nie pomożE? no szkoda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a ja chcialabym sie dowiedziec jakiego fluidu moge uzywac zeby nie splywal po godzinie ( bo chodze jeszcze do szkoly ) nie dawal efektu maski i miakl jakis naturalny wyglad.. prosze o pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
może rzeczywiście najlepiej byłoby wybrać się do kosmetyczki- zawsze to fachowa rada
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
mam podobny problem. dlatego używam tylko fluidów wysokiej jakości. na kosmetyki wydaję mało, ale tani fluid od razu na mojej twarzy widać (nawet jeśli w sklepie byłam pewna, że jest dobrze dobrany) albo spływa po godzinie. tym bardziej, że trenuję sztuki walki.
polecam l'oreal ideal balance. (kiedyś kupowałam dwa fluidy - jeden trochę za ciemny, drugi za jasny i je mieszałam w zależności od nastroju mojej skóry. to też może pomóc)
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Blondynko, myślę, że panie w drogerii na pewno doradziła by Ci jakiś podkład oraz odpowiedni jego odcień. Zawsze ocena innej osoby jest bardziej obeiktywna, więc pewnie kolor buzi nie odcinał by się od koloru szyji.
Problemiku, ja używam podkłady Maybelline Dream Mate Muss. Jak dla mnie jest b.dobry. Nie tworzy efektu maski, przyjemnie się go nakłada, ładnie wyrównuje kolor skóry. Chyba jedynymi wadami są małe ilości kolorków do wyboru (oczywiście tylko w Polsce ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A co ten podkład ma robić?Tylko ujednolicać koloryt?Może kup krem koloryzujący - łączy w sobie właściwości podkładu i kremu nawilżającego, delikatnie wyrównuje koloryt, nie robi maski.
Poza tym wybierz kilka podkładów i poproś w perfumerii, żeby zrobiono Ci próbki - powiedz, że bardzo trudno dobrać Ci kolor, panie powinny Ci coś doradzić. Możesz też użyć b. małej ilości podkładu na szyję. A może wystarczy sam korektor i puder?
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie moge sobie dobrac fluidu. Zawsze widać tą róznice pomiedzy szyja a dolną szczęką.
w pytaniach odnośnie makijażu specjalizuje się forum dla wizażystek. jeśli dobierzesz podkład w kolorze szyji, to nie będzie efektu maski. Ja poprostu chciałabym mieć ładna jednolitą cere użyj korektora lub mocniej kryjącego podkładu, i zainwestuj w pielęgnację skóry. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze to nie ma czym się przejmować, bo dziewczyny wybieraą na fotkę.pl 1 ze stu zdjęć na których akurat ładnie wypadły
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.