|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
jestem wiosną czy może latem???
jako kolejna wizażanka zwracam się z prośbą o określenie,jakim typem jestem...podejrzewam,że wiosną albo latem-są do siebie bardzo podobne więc ciężko mi to samej określić..
Oczy mam zielone,oprawa oczu nie za jasna,brwi raczej ciemniejsze Karnacja-średnia,opalam się raczej na brązowo Naturalny kolorek włosów-ciemno-złoty blond Piegi-kilka jasnych piegów na nosku mam nadzieje,że te zdjatko jakie mam wystarczy,bo nie mam innych... Edytowane przez tripka Czas edycji: 2006-08-02 o 20:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jestem wiosną czy może latem???
nikt nie pomoże???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Na tej stronce jest test do ustalenia typu urody http://www.makijaz.net/tt.html Z tym ze nie wierzylabym w niego na 100%.Sama tez mam problem z ustaleniem swojego typu urody,wacham sie podobnie do Ciebie pomiedzy latem a wiosna...Wlasciwie caly Twoj opis pasuje do mnie z mala roznica-ja mam niebieskie oczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wiesz co moim zdaniem jestes wiosna
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
IZA73,UFOLKA dziękuję
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też stawiałabym na wiosnę
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
masz zlote refleksy na wloskach ciemniejsza oprawe oczu no i opalasz sie na brazowo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny obawiam się,że mogę być pół latem-pół wiosną...jak tak czytam te opisy do tych dwóch poszczególnych typów, to część się zgadza z latem,a część z wiosną...
w opisie wiosny pisze,że ma bardzo delikatna oprawe oczu,niewidoczna z daleka-ja ma dość widoczną.. pisze,że lato opala się cięzko,najpierw na czerwono-ja tak nie mam.. pisze jeszcze,że wiosna powinna unikać ciemnych kolorów,czerni,brązów-a ja własnie w nich czuje sie najlepiej! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jestś latem jednak. Ze względu na oprawę oczu. Przyjrzyj się, jakie masz znamiona na ciele- jeżeli sa żółto-brązowe, ciepłe w tonacji, to jesteś wiosną. Jeżeli są brązowo-szare, to jesteś latem. Istnieje taka ewentualność, że możesz być połączeniem lata i zimy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Może to nieco rozjaśni kwestię? (kliknij na zdjęcie)
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dziękuję wam
![]() Co do tych barw to teraz też mi samej trudno ocenić jakie kolorki mi najbardziej pasują...pierwsze coś za blade jak dla mnie..ale niewiem,oceńcie prosze! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jesteś wiosna ,wcale nie masz ciemnej oprawy oka :P piszesz ze lubisz braz i czerwień (chyba że źle przeczytalam ) ,ale dla wiosny te kolory równierz pasuja tylko ze w ciepłym odcieniu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
marinko dobrze przeczytałaś,lubie te kolory..a z tą oprawą oczu to jest tak,że brwi mam dość ciemne,rzęsy nie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A lepiej ci w pomarańczowym czy w różowym ? (nie chodzi o upodobania kolorystyczne tylko o to w których z tych kolorów cera wygląda lepiej, zdrowiej tak "żywiej"
![]() Moim zdaniem też wiosna ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
wiem,że znów wszystko zamotam,ale robiłam "test" przykładając kolor pomarańczowy i różowy-i w sumie róznica była mała..w żadnym z tych kolorów nie czułam się,ani nie wyglądałam jakoś lepiej,cera tak samo.Mało tego-pytałam pare osób i też ciężko im było to stwierdzić!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
piszesz, że masz złote refleksy-ale zawsze czy tylko w słońcu? Zdjęcie wygląda na kolorystycznie przekłamane, włosy na górze wydają się dość chłodne.
Odpowiedz na te pytania 1.Jak się opalasz-szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły-złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony,szaro-beżowy? 2.Kolor oczu-ciemne,jasne...czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę,czy kolor ich jest czysty ,a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? 3.Piegi-jesli występują,to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? 4.Cera-jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy ,oliwkowy,złotawy czy jasny,chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz,to na jaki kolor-czerwony czy różowy? 5.naturalny kolor włosów-ciemny ,jasny.Jaki odcień?czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie,bardziej popielate? 6.kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny ,różowy czy ciepły-nasycona czerwień,brzoskwinia czy koral? 7.W jakich kolorach czujesz się dobrze,a które źle podkreślają Twoja urodę? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
1)Opalam się łatwo-na brąz-nie za ciemny,jasny brąz..
2)Oczy zielone-z ciemniejszą obwódką,rzęsy-raczej nie za ciemne,brwi dużo ciemniejsze od rzęs-mimo,iż na zdjęciu tego nie widać... 3)piegi-mało,mają odcień złotawy,jasny brąz 4)Cera-hmm...raczej cieplejszy odcień,rumienię się na czerwono 5)Naturalny kolor włosów-tu jest mi ciężko określić,bo od dawna rozjaśniam ![]() 6)Usta mają ciepły odcień,dość nasycony,coś pomiędzy koralem a brzoskwinią 7)Dobrze czuję się w czerni,brązach,bieli,beżu ,kolorze oliwkowym-w stonowanych kolorach,żle się czuję zarówno w ostrych różach(chyba że jasne) jak i pomarańczu. mam nadzieję,że to coś pomoże ![]() ![]() agabil1-dziękuję za pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
okrutnica jakaś... |
hmmm, wyglądasz na Wiosnę, ale kilka cech wskazuje na Lato (opalenizna, oprawa oczu, włosy na zdjęciu na samej górze...).
Oczy masz zielone- czy to czysta zieleń czy przydymiona? Masz jakieś plamkiw tęczówkach? Czy Twoje włosy były dużo jasniejsze w dzieciństwie i ściemniały z wiekiem? Nie ma za co ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Oczy-jest to zieleń nie za ciemna,ale też nie jasna,czysta-nie przydymiona,plamek też raczej nie ma.
A włoski w dzieciństwie były jaśniejsze-z wiekiem na pewno trochę ściemniały,ale nie bardzo,może o ton ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
okrutnica jakaś... |
skłaniam się ku wiośnie (ciepła cera) ale... sama nie jestem pewna. Fotka na pewno ma przekłamany koloryt, widać ciepłe światło.
Oprawa nie jest jasna a jak z jej odcieniem? Jest w tonacji włosów, cieplejsza czy może szarawa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
oprawa oczu nie jest ciepła,jest szarawa-rzęsy jasny szary,brwi dość ciemno szare-w każdym razie nie w tonacji włosów...
Możliwe,że jestem wiosną z cechami lata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
okrutnica jakaś... |
mało jest bardzo jednoznacznych typów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.