|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Który puder lepszy prasowany czy sypki???????????????????? ????????
Witam dziewczyny
![]() Chcialabym sie dowiedzieć jaki poleciłybyście mi puder prasowany (do 35zl) lub sypki?? Mam cere raczej tłusta,czasami odwodniona, w ogóle który jest lepszy jeżeli chodzi o matowienie??Który jest trwalszy??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Który puder lepszy prasowany czy sypki???????????????????? ????????
Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Sypki jest lepszy do wykończenia makijażu w domu, a prasowany do poprawek w szkole/pracy.
I tyle ;P Najlepiej przejrzyj sobie obydwie kategorie na KWC, tam wyhaczysz liderów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Pudrów sypkich nigdy nie używałam, a puder prasowany robi u mnie za caly makijaż twarzy (no może jeszcze róż...
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Odkąd odkryłam pudry sypkie, używam tylko ich
![]() Są bardzo wydajne. Sprawdź na KWC - te tańsze, polskie, np. Vipera także cieszą się tam powodzeniem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Wybor pudru zalezy od Twoich potrzeb i trybu zycia. Sypki do wykonczenia makijazu jest swietny ale do torebki do poprawek to juz odpada. Wtedy sprawdza sie prasowany. Moza na poczate spraw sobie jeden i drugi ale z tanszych, polskich firm i sama po pewnym czasie zdecydujesz, ktory jest dla Ciebie bardziej praktyczny.
Niedrogi sypki puder ma rival de loop dostepny w rossmanie - ok 15zl, jest naprawde swietny, drobniutki, ladnie matuje i jest niewidoczny na twarzy. Poza tym pieknie pachnie ![]() Prasowanych za grosze jest ogromny wybor. Ja bardzo lubie transparentny antybakteryjny z Miss Sporty - kosztuje jakiec 13 zl. Lektura KWC na peno Ci pomoze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No właśnie. Z prasowanych polecam transparentny - doskonały do poprawek w ciągu dnia
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mimo, iż wiem, że teoretycznie pudru sypkiego powinno używac się do wykończenia makijażu w domu, od lat używam pudru w kamieniu. Z sypkich mogę polecić Gosh'a i Pierre Rene oraz skrobię ziemniaczną
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam transparentnego sypiego adosa do wykonczenia makijazu jest dlikatny nie widoczny fajnie matowi kosztowal mnie nie cale 7zł nosze go w torebce ale lubie tez prasowance najbardziej mozaike INGLOTa i CC w kamyku
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.