|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() makijaż foto dla mężczyzn i dzieci?
Ucze sie fotografi, chce wykonac zdjęcia (oczywiscie w profesjonalnym studio - studiu ?) kolegom i mojemu synkowi. Prosze doradzcie jak można troche poprawic ich wygląd ale tak żeby wyglądało naturalnie.
myśle że napewno puder transparentny sie przyda i co jeszcze? 1. maluszek ma 1,5 roku i wogule sięzastanawiam czy cos robic, ale ma takie czerwone przebarwienie na czole i jednej powiece i chciałabym to choć troche ukryc, ale jak mu ma cos zaszkodzic to wole nie ryzykowac. 2. jesli chodzi o facetów to oczywiscie cienie pod oczami, po za tym to jeden ma dosc spore rumience i bardzo widoczne pory na policzkach przy nosie; i zastanawiam sie co można zrobić żeby usta tak sie nie zlewały z kolerem troche opalonej skóry (nie wiem czy mnie nie ponosi) szczegulnie przy czarno-białych zdjeciach
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: makijaż foto dla mężczyzn i dzieci?
ja bym użyła pudru transparentnego (matującego) korektora na różne przebarwienia lub kupic dobrze kryjący podkład i użyć go zamiast korektora- punktowo na to co chcesz zatuszowac. Ust napewno bym nie malowala, jedynie pomadką bezbarwną. Co do rumieni to moze tez tym podkladem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zależy, jakie robisz zdjęcia. Jeżeli są to zdjęcia cyfrowe- najlepiej poprawisz ich wygląd programem graficznym- tam możesz zlikwidować zupełnie piegi, krosty, pory, cienie, skorygowac kształt twarzy, a fotografia nadal będzie naturalna, nikt nawet tego nie zauważy
![]() Jeżeli sa to zdjęcia klasyczne, jak do paszportu, to sama zdecyduj ![]() ![]() A w ogóle nie rozumiem tej nagonki na powiększone pory... Kiedy kupujemy skórzaną torbę, kurtkę, lubimy, kiedy widać strukturę skóry, kiedy skóra jest "naturalna", a jej faktura "oryginalna". Raczej nikomu nie podoba sie zupełnie pozbawiona naturalnej struktury skóra, zupełnie gładka i bezpłciowa... Ale już u człowieka- musi być skóra prosto spod komputera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja nie lubie porów, ale tzreba z nimi życ :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziekuje za rady, ja tez nie lubie porow ale postanowilam ze ogranicze kosmetyki do niezbednego miniumu - TYLKO KOREKTOR I PUDER MYSLE ZE CHYBA NIE TRANSPARENTNY JEZELI BEZ PODKLADU
JESZCZE RAZ DZIEKUJE
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.