![]() |
#61 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Tym razem ja proszę o pomoc-sugestie w makijażu wyjściowym
Cytat:
![]() W kolczykach jest taka zielona pistacja ![]() Bardzo dziękuję za zaangażowanie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Ja tą koszulę tez miałam na weselu.Poprzez te a'la satynowe paski, które błyszczą nabiera wieczorowego charakteru,ale jesli masz ochotę na gorset to jak najbardziej.Ważne zebyś Ty czuła się komfortowo.A tak pozatym to myslę sobie,że może on nie byłby taki zły jesli spod spódnicy będzie wychodziła własnie czarna falbana?I zastanawiam się też czy przy gorsecie nie wyglądałoby nawet lepiej cos na szyję(myslę o dłuższych zamotanych koralach w kolorkach turkusu z czernia lub brazem-zalezy jakie butki dokupisz)i delikatniejsze kolczyki oraz bransoletki jak najbardziej(drobne),żeby szyja i dekolt nie wyglądały za goło, no albo naprawde okazałe kolczyki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() Tak myślałam-albo naszyjnik , delikatne kolczyki plus bransoletki, albo okazałe kolczyki i tylko bransoletki. Tylko raczje nic nie kupię bo jest koniec miesiąca i mam napięty budżet. Może poszperam w szkatułce kolezanki, ona ma sporo takich drobiazgów, choć nie wiem czy aż taki wybór bransolet. Teściowa ma wisior i szeroką bransoletę z turkusami ale niestety to srebro ![]() Nie mam pojęcia co zarzucę na ramiona-mam dwa szale czerwone i jeden jasnobeżowy, taki cieniowany. Nic nie pasuje absolutnie, chyba że z resztek materiału na spódnice coś sklecę ale bedzie zbyt monotematycznie. Taka kurteczka ![]() ![]() Przymirzałam dziś kilak par butów, w kolorze jasnego ale nie żółtego złota z kamyczkami i w kolorze takiego jakby...mosiądzu-ciemne. Nawet niezłe, niski obcas ale nie było numeracji i nie będzie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Aga jesli będziesz miała dodatki w kolorze turkusu(czy to wisior,korale czy kolczyki)to niekoniecznie butki musza byc złote,tymbardziej ze wystajaca falbana bedzie czarna tak?Wydaje mi się, że do tego zestawu nawet bardziej pasowalyby właśnie czarne balerinki z jakąś np.retro klamerką.Swego czasu Ryłko miał fajne i skórzane i zamszowe z taka okragłą klamrą (trochę takie babcine, ale urocze i na kaczuszce).Jesień za pasem, a klasyczne czarne butki zawsze wykorzystasz do tego torebunia z takim kulkowym otwieraczem (jak za dawnych lat) i bedzie super.
Ja mam taki czarny ażurkowy ni to sweterek, ni to chusta.Coś podobnego widziałam kiedyś w jakimś programie u Jessiki Simpson ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Nie czytałam całego wątku, tylko trochę i nie wiem jaka w końcu kiecka będzie. Czerwona, czy turkusowa?
![]() Ja byłam w tę sobotę na weselu i byłam ubrana w taftowy zielonomorskoturkusowy kostium, lekko mieniący się fioletem... DO tego miałam makijaż zrobiony turkusem APC+czarną kreską i pod łukiem brwiowym trochę pyłu z podwójnych cieni Pupa. ON tylko migotał na fiolet. Usta pomalowałam złotą JT. Niestety, ale 2 miesiące szukania na nic się zdały, bo nie było na mnie żadnych złotych sandałów [wysokie podbicie mam ![]() ![]() Włosy miałam wyczesane loki, luźno puszczone na ramiona, lekko podniesione u nasady włosów. Oczywiście 2 tony lakieru poszły, ale fryz się trzymał do białego rana. ![]() Pazury miałam pomalowane na bordowo, bo nigdzie nie znalazłam odpowiedniego koloru-złoto, bądź turkus, więc zdecydowałam się klasycznie. Trochę mnie wkurzały te bordowe paznokcie, ale przeżyłam. ![]() ********** Aga wydaję mi się, że śmiało możesz załozyć te kolczyki pawie oczka. Zrobić makijaż do koloru spodnicy i ja jednak obstawałabym za wyższymi butami, bo spódnica elegancka i płaskie, bądź obcas kaczuszka, to nie jest zbyt urokilwe. Możesz później zmienić buty na coś niższego, ja tak zrobiłam, bo nie dawałam już rady-zwłaszcza, że na zdjęciach staliśmy 3 godziny i nie było szans na siedzenie. ![]() ![]() Włosy zrobiłaby CI półupięte, czyli na czubku głowy związane, a reszta luźno puszczona na ramiona, przez to ramiona nie będą gołe. Oczywiście loki ![]() Ja bEdzie trzeba to mogę sptryknąć fotkę-próbkę. ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Ja osobiście wolę Cię w mocniejszych ustach, dlatego proponowałabym klasyczny
![]() ![]() ![]() A jeśli kiecka będzie jednak turkusowa, to tylko proponuję zmienić czerwień cieni na turkus lub zrobić zwykły mocniejszy przydymiony (zdj. 4) Ten z brokatowym eyelinerem też byłby niezły ![]() Co do fryzury to ja byłabym za falami, ewentualnie jakiś lekki kok. Biżuteria - Ja założyłabym perły, lub choćby kolczyki z perłami jeśli zdecydujesz się na kok (kocham perły ![]() Buty - wygodne ![]() ![]() ![]() Zresztą Ty zawsze we wszystkim wyglądasz tak: ![]() ![]() Mam nadzieję, że się na coś przydałam ![]()
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do turkusu widzę złote doddatki-wyglądają bardzo ładnie i lepiej niż srebro. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
okrutnica jakaś... |
przede wszystkim dziękuję Wam z całego serca za wypowiedzi i chęć pomocy
![]() yasminku, chyba falbany halkowej wystającej nie będzie ![]() Dziś muszę kupić koniecznie buty ![]() ![]() Pomadziu, a masz jakieś foty z wesela? Strasznie jestem ciekawa jak to wyglądało, bo brzmi intrygująco. Co do fryzury,zupełnie nie mam pomysłu. Chciałabym coś prostego, niewymyślnego i niekłopotliwego ![]() Obcasy-widziałam (niestety nie moja numeracja) wiele takich pośrednich, już nie kaczucha ale jeszcze nie szpila. Z dnia na dzień zmniejszam wymagania odnośnie obuwia ![]() ![]() Myślę o szalu z tego materiału ![]() Boże, na swój ślub nie miałam takich problemów, wszystko dopracowane i dopasowane kilka miesięcy wcześniej. Pogoda, na pewno będą wygodne, ale i tak wezmę coś jeszcze wygodniejszego ![]() ![]() Makijaż...chyba zrobię dymek (tylko z czerni czy głębokiego ciemnego brązu) i wykończę lekko jego granice w załamaniu turkusem zielonkawym (prasowany IB lub INGLOT VERTIGO). Chyba brokat daruję sobie bo jest z błękitem, czyli już chłodna tonacja,z resztą chcę zagęścić rzęsy sztucznymi i brokat to już za ciężko. Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2006-08-26 o 11:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Buszujac po allegro trafilam na ciekawa narzutke http://hoga.allegro.pl/show_item.php?item=122201310
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Aga, jesli materiał Tobie i tak zostanie to jak najbardziej zrob z niego szal a nóz się przyda,jak bedzie gorąco, żeby przykryć ramiona w Kościele a jesli będzie chłodno to na inna imprezke.
Słuchaj a może masz w posiadaniu taki mały czarny sweterek w serek lub z okraglym dekoltem, z dzianinki ,zapinany na guziczki blisko ciała,on też by słodko wyglądał w tym zestawie ![]() Butkami się nie przejmuj,czarne,jeśli sa deliktane to naprawde będą w porządku. A z makijażem to super wymysliłas,przydymione oko(ja obstawiam czerń)i delikatny turkus w zewnetrznym kaciku(byle nie za duzo),kępki sztucznych rzęs,dobry tusz i będzie super. Jeszcze tylko fryzurka...jesli nie chcesz rozpuszczonych,to pozwijaj pojedyncze pasma średniej grubości wokól własnej osi,później na palec i takiego jakby slimaczka umocuj klamerkami fryzjerskimi(lub jakimikolwiek innymi spinkami) przy głowie,pamietaj tylko zeby pod kazdą ze spinek włożyć kawałek np.papieru toaletowego,zeby nie powstały zagniotki.Po rozpusczeniu powstaną fale,a'la Grażyna Torbicka czy Małgorzata Foremniak.Następnie tylko upnij je luźno nad karkiem (tak jak czasami robimy idąc pod prysznic ![]() Nie mogę sie doczekać tego wesela chyba bardziej jak ty ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() yasminku,mam taki sweterek niestety nie jest rozpinany i nie ma guziczków ![]() Wiem jużna 100% że maluję pannę młodą i moją teściową. Nie wiem kiedy znajdę czas na siebie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Aga, a może w Ptaku, Tuszynie, Głuchowie będą jakieś łądne butki ? (chociaż na to czasu raczej potrzeba ....) Tam jest bardzo duży wybór
![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Kupiłam w końcu sandałki ![]() ![]() Są w kolorze ciemnego brązu, ładne ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Piękne sandałki
![]() Eleganckie, z klasą, ale i z odrobiną fantazji. Naprawdę super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mówię Ci zrób włosy a'la spięte, a'la rozpuszczone. Kurcze nie mam fotki żeby pokazać o co mi biega, ale jak znajdę to na bank zapodam do wątku. NO i ja też miałam największy problem z butami. Obawiałam się że nowe czułenka, które miałam w szafie, dadzą mi popalić i się nie pomyliłam ani odrobinę ![]() ![]() Nie będzie za turkusowo jak dasz turkusowy szal na górę, bo masz czarny gorset, który CI odetnie i przełamie turkusowe barwy. Ja załozysz czarny szal to możesz się przytłoczyć. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Za tydzień mam następne wesele. ![]() Edit: Bardzo fajne buty, podobają mi się. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Ładne buty.
Na taki pomysł wpadłam co do fryzury:...kucuk ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o przydymiony to zdecydowanie czerń ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
O takie coś mi chodzi.
![]() Niektóre są fryzami ślubnymi, ale można je lekko zmodyfikować i przerobić na weselną fryzure. ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...0&postcount=21 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1145456600 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1146054348 Aga, a taki irokez ja na zdjęciu niżej masz? Nie pasowałby Ci? ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
okrutnica jakaś... |
tylko czy z moich niezbyt długich takie coś zrobię?
Pogodo, kucyk z moich włosów będzie mega niepozorny bo nie są długie ani gęste. Może dopiąć treskę? Tylko ona jest prosta, raczje jej nie zakręcę. Pomadko ![]() ![]() Voodia, dziękuję ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
okrutnica jakaś... |
znalazłam kilka fryzur
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
okrutnica jakaś... |
i jeszcze
Co o nich myślicie? Tylko szczerze |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
okrutnica jakaś... |
ostatnia partia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Fryzura Beyonce
![]()
![]() |
#83 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1156598174 mój faworyt
![]() Na drugim miejscu Beyonce |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
A może dopnij treskę i zrób długiego prostego, eleganckiego kucyka. Prosta, za to efektowna fryzura (która przy okazji zrównoważy mocny makijaż )
Swoją drogą buciki śliczne ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Co do fryzury to podobają mi się te takie podniesione a la irokez
![]() Ale one nie na kazdym dobrze wyglądają no i nie każdy się dobrze czuje. Albo z tyłu spięte, a z przodu wypuszczone pasma - albo wyprostowane, albo loki - ja się czsem tak czeszę, też fajnie wygląda. A tak poza tym to się zastanawiam - czy Wy (bo Pomadka też o tym pisała) zawsze się tak na każde wesele szykujecie, czy tylko na niektóre? ![]() Bo tak sobie myślę, że gdybym ja się tak na kazde miała szykować, to ojej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie irokeza to myślałam o takiej złagodzonej wersji. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na inne zawsze wiedziałam co i jak od początku do końca... Najwyżej była kwestia jakiegoś drobnego szczegółu. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do upiecia moim faworytem jest Beyonce, ale mysle ze Ty nie musisz zrobic dokladnie takiego-cos podobnego a wyjdzie jeszcze ladniej ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#90 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomadko, moje włosy mega wyprostowane sięgają troche za ramiona, lekko pokręcone czyli naturalne do ramion ![]() rambo, treska odpada. Okazało sie że po ostatnim farbowaniu odcień włosów zrudział i jest ona zbyt jasna i chłodna w porównaniu z tym co mam na głowie ![]() Dziewczyny, wybrałam te w końcu: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1156598174 choć jest urocza to nie wiem czy dam radę, moje włosy są zbyt krótkie i cieniutkie http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1156613840 prosta i efektowna, nawet nie będę musiała kręcić włosów tylko jak to się utrzyma? Znając mój temperament w tańcu zaraz sie rozwali pomimo tony lakieru na głowie http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1156613089 wczoraj wyprostowałam włosy i mocno nadtapirowałam górne środkowe pasmo , na koniec wygładziłam (delikatny irokez) i boczne pasemka spięłam z tyłu mała żabką. Dziś zrobiłam wersję z cienką opaską i też nieźle choć nadal nie jestem przekonana do rozpuszczonych. Gdy sie spocę zaraz zaczną się kręcić Dziękuję Wam bardzo za cierpliwość, wiem że marudzę strasznie ![]() BTW dziś idę zrobić próbny pannie młodej ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.