|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Co mogę wyczarować?
Witam
![]() nie wiem czy dobrze trafiłam z forum, w każdym razie spróbuje tutaj ![]() więc niedługo idę na wesele. Mam juz sukienkę, jest bez ramiączek,czarna w białe wzorki nieokreślone;] <take esy floresy ciężko to określić;]> wygląda ona mniej więcej tak: http://images.amazon.com/images/P/B0...CLZZZZZZZ_.jpg <to była jedyna sukienka odpowiadajaca jej wyglądowi, niestety bez wzorków;]> No i to zaczynają się schodki: nie wiem kompletnie jaką biżu wybrać, jaką fryzurę, makijaż... Myślalam o czymś w stylu retro...no i buty...ostatnio wpadł mi do głowy pomysł założenia do tej sukienki butków w kolorze brudnego różu z okrądłym noskiem i malutką kokardką, na obcasiku, do tego taką samą torebeczkę i wstążkę na włosach...no ale nie wiem czy to dobry pomysł... buzię mam raczej okrągłą, oczka szaroniebieskie, włoski blond odcień złocisty ![]() ![]() mam nadzieje że doradzicie mi coś ładnego bo nie chcę wyglądac jak ostatnia sierota ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co mogę wyczarować?
A moze jak Aguilera: blond loczki, eyeliner czarny, złoty cień, czerwona szminka albo koloru brudnego różu a do tego złota biżuteria...
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
O nie nie to odpada...nie przepadam za złotem a róż w makijażu tylko i wyłącznie w parze z innym ciemniejszym...i tak wyglądam na mlodszą niż jestem bo jestem malutka i mam taką urodę a cukierkowe makijaże sprawiają że wyglądam jak laleczka
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
na twoim miejscu sprawiłabym sobie makijaż raczej prosty
![]() ![]() A maikjaż twarzy pozostawiam już Tobie, ty juz najlepiej wiesz czy musisz użyć podkładu, jakiego pudru. itd. Radzę tylko nie przedobrzyć z tym wszystkim bo takie usta nie lubią konkurencji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mam tak samo jak Ty. Mam 19 a z makijażem wyglądam zaledwie na 17 a bez na 14
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
klaudynka4 wiesz, buciki to nie problem bo mam również bardzo fajne czarne w krórych też mogę iść, ten róż był tylko jednym z wariantów
![]() tapcia jestem w drugiej LO a większość mojej rodziny pyta mnie gdzie chcę iść potem do liceum... ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Pachnąca_trawą mysle że to dobry pomysł z torebka i butkami w kolorze brudnego rózu wkońcu to wesele a nie pogrzeb
![]() Na szczescie u mnie w rodzinie wszyscy wiedza ze LO mam juz za soba ![]() A moze tak: bezbarwny błyszczyk, oczy w oprawie czarnego albo brązowego eyelinera, czarne lub brązowe rzesy, róż na policzkach, podkład i puder. Może sie tez przydać baza a żeby "twarz" nie spłyneła jak bedziesz tańcować ![]()
![]() |
#8 |
Przyjaciółka KWC
|
Szkoda, że nie lubisz złotej biżuterii, bo by pasowała, ale jak nie, to nie. Różowe buty, torebka i wstążka to niezły pomysł, ale wtedy odpada czerwona szminka. A czerwona szminka tez by pasowała
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Podoba mi się ten pomysł z czerwonymi ustami albo ten z czarną kreską na powiekach
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Przyjaciółka KWC
|
Jeżeli zdecydujesz się na wariant z czerwonymi ustami, to zrezygnuj z różowych dodatków. Podobnie będzie z czerwoną biżuterią, bo czerwony i róż się gryzą!
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
No wiem wiem, zastanawiam się nad różnymi wariantami
![]() czarne buciki torebka i czerwone usta ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
mam podobny problem, otóż ide na połowinki, mam juz sukienkę, krój sukienki taki jak Twojej, z tym, ze jest ona w biale groszki, tez wygladam jak mala dziewczynka i wcale nie wygladam na te 17 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
co do butów ja bym wzieła czarne na pierwsze wejście a potem zmieniła na czółenka żeby było wygodniej
![]() ja na połowinki mam odlotową sukienke w stylu retro białą w różowe groszki ![]() ![]() a tą drugą fryzukrę miałam w tym roku na studniówce, nieszczególnie mi pasowała...za to ta czwarta jest ciekawa ![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No i chyba tak zrobię z tymi butami
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
moj tz stwierdził ze mu sie podoba ta fryzura od ciebie kropka1, ta z kokardką nr 3
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
mi się bardzo potoba ten makijaż >>> http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1157882451
i bardzo pododba mi się pomysł z rózowymi dodatkami mam podobną urode do twojej myśle że wiosenką jesteś wiec rózem tzreba ostrożnie bo zimny róż nie psauje do tego typu urody tylko taki "brudny" pozdrwiam gorąco ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
tez zamierzam zrobic ta fryzurke, jest sliczna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Jutro jade do warszawki po buciki, ale celem nr jeden bedzie ta opaseczka z kokardką albo jakakolwiek w kolorze brudny róż
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
He he..no i kupiłam perełki
![]() jednak pójde w czarnych butkach bo nie moge nigdzie znalezc/kupic/ pozyczyc torebusi w kolorze brudnoróżowych butków...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.