|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Proszę, oceńcie moje postępy!!!
Chciałbym abyście oceniły moje postępy. Chciałabym również, aby ktos mi szczerze powiedzał czy mogę chodzic już bez fluidu, podkładu, korektora itp.
Pytałam dziś o to męża...ale on odpowiada dyplomatycznie, że zawsze mu się podobam bez względu na nic...blablabla...nic mi nie pomógł ![]() Chciałabym wiedziec czy jak wyjde tylko w filtrze i puderku Translucide, to czy nie będe straszyc ludzi... ![]() Wklejam swoje zdjęca ![]() 1.Najpierw te sprzed kuracji, jedne z lata inne z zimy - chce abyscie zobaczyły jak mi się cera zmieniła 2.Dwa ostatnie - to zdjęcia z dzisiaj. Mam na sobie tylko filtr, korektor pod oczami i translucide Loreal. Pierwsze zdjęcie jest z lampą, drugie bez...starałam się aby to wyszło w miarę naturalnie ![]() Proszę, powiedzcie szczerze...czy moge tak chodzić między ludzi, do pracy, czy jeszcze za wczesnie??? Edytowane przez ..Asia.. Czas edycji: 2007-02-22 o 12:03 Powód: Ciachnęłam zdjęcia :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę, oceńcie moje postępy!!!
Asiu jak dla mnie jest ok. Smiało możesz się pokazać ludziom, ze zdjęć wynika że duże postępy twoja skóra zrobiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Widac, ze cera znacznie sie poprawila
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ulala... bardzo ładnie wyglądasz na ostatnich fotkach.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
slicznie wygladasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję (i zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Staram się nie błyszczeć, ale to jest trudne - filtr zawsze wyłazi ![]() Mieszam Dry Flo z tym translucide i pod koniec dnia wyglądam naprawe jak księżyc w pełni ![]() Chce zrezygnowac z korektorów i fluidów - wtedy używanie filtrów jest o wiele przyjemniejesze. Moze zacząć używac jakieś bibułki matujące...z resztą to świecenie jest w miarę znośnie, najważniejsze, że moja twarz już nie straszy mi mogę się tak pokazać ludziom ![]() Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi ![]() ![]() ![]() Jutro pójdę do pracy bez kamuflarzu - zobaczymy co powiedzą współpracownicy...ale nie tyle powiedzą, co ..zobaczymy jak będą się na mnie patrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do wyłażenia filtru spod pudru - uzywam Avenek wiec mam z tym do czynienia codziennie. Bibułki matujace - ok, ale ja znalazłam inny sposób. Mam zawsze przy sobie małą wodę termalną i chusteczki higieniczne. I tak: albo spryskuej delikatną mgiełką całą twarz i delikatnie odciskam husteczką [uwazajac aby przy tym nie rozmazac makijazu], albo spryskuje delikatnie husteczkę i przykładam do twarzu. Sprawdza sie lepiej niz bibułki. I wychodzi w sumie ekonomiczniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
śmiało mozesz tak latać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze mam takie małe opakowania wody termalnej - była w zestawach z Avenkami, jak kupowałam je latem...zrobiłam dużżżżży zapas Avenek i mam dużo małej wody termalnej, mieszczącej się w torebce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
[quote=..Asia..;3755443]Dziękuję za odpowiedzi
![]() Staram się nie błyszczeć, ale to jest trudne - filtr zawsze wyłazi ![]() Mieszam Dry Flo z tym translucide i pod koniec dnia wyglądam naprawe jak księżyc w pełni ![]() Też mam ten problem. Gdy do matowania używałam dry flo już na etapie porannego pudrowania wychodził jakiś taki nieładny , tłusty błysk. Po kilku godzinach było tragicznie. Dokładanie pudru powodowało ciasto. Zainwestowałam w puder hauszki i jest o wiele lepiej. Rano błysku brak, pod koniec dnia powraca ale nie jest już taki obrzydliwie tłusty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
A którego pudru używasz? Tego do ciała czy tego do twarzy w prawdziwej puderniczce? Chciałam kupić ten do ciała - tak zachwalany przez wszystkich, ale boję się będę po nim biała, blada, trupia...jak po samej dry flo. No chyba, ze dokupię coś brązującego na to...tylko co ![]() A jeśli kupię ten drugi - do twarzy...hmmm, on podobno nie matuje tak rewelacyjnie..sama już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Czy Wy tez tak macie, ze pędzel od pudru jest oklejony filtrem??? Czy moze ja cos źle robię...normalnie mam ciągle ufafolony pędzel, muszę go co 3 dni prać...zaczęły mi już włosy z niego wyłazić i podstawak się odkleja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pędzle i puszki lepiej prać codziennie. Ja mam wrażenie, że tam musi sie mieścić całe stado bakterii i innych paskud, które potem atakują skórę ![]() Asiu, na zdjęciach widoczna poprawa. Spokojnie możesz obyć się bez podkładu. Ja nie mam idealnej cery a już dawno pożegnałam sie z podkładem. Korektor i puder wystarczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
A możesz Asiu napisać czym się nawilżasz? Twoja cera wygląda na wcale nie przesuszoną, co przy takiej kuracji jest trudne do osiągnięcia...
Ale zazdroszczę Ci takich efektów! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Gratuluje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Och, dziękuję bardzo ![]() A nawilżanie....poprostu smaruję się kremem specjalnym Emla (ktoś tu na forum mi to kiedyś podpowidział, bo skórę miałam straszną, płatami schodziła, przesuszona, zmędzona i pomarszczona była). Emla pomógł - smaruję nim od czasu do czasu, a w międzyczasie używam przeróżnych próbek, m in. Hydrabase LRP (nie pamietam jak się to pisze ) i HOL Avene --------------------------------------------------- Dziękuję wszystkim za odpowiedzi - siedzę włąśnie "goła" w pracy i na razie jest ok. Nikt mi się dziwnie nie przygląda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
on jest na recepte? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezuuuuuu!!! ![]() ![]() Juz się poprawiam: Chodziło mi o Krem Specjalny Emolium. Tu jest link http://www.apteka-centrum.pl/emolium...ny-p-1989.html Przepraszam za ten błąd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuję wszystkim za odpowiedzi. Dziś dzielnie pomaszerowałam do pracy. Okazało się ze miałyście rację.
Wreszcie uwolniłam się od tych fluidów. Traz stosowanie filtrów jest czystą przyjemnością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.