|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
zmarszczki
Nie wiem czy to co nasiliło sie ostatnio na mojej twarzy można nazwać zmarszczkami ( mam 22 lata ) ale ostatnio zauwazyłam pod moim oczami kreski które wyglądają jak zmarszczki. Jak naciągnę skórę pod oczami zmarszczko-kreski ( tak je ochrzczę
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Re: zmarszczki
hmm, bardzo prawdopodobne że zmarszczko - kreski sa wyniekiem spedzania czasu [przed komputerem. Podobno skóra zaczyna sie starzec od 21 roku zycia, wiec musisz juz chyba zaczac uważac. Moja kosmetyczka mowila mi niedawno, ze obecnie wiele mlodych osob ma probelmy z cera, ktore kiedys byly problemem jedynie starszych osob-pekajace naczynka i zmarszczki, wcasnie czesto u mlodych dziewczyn kurze lapki od spedzania czasu przed komputerem? Moze jakis krem pod oczy dla mlodych kobiet przeciwzmarszczokwy? Ja mam 18 lat, ale czasem, kiedy jestem przemeczona zauwazam na czole lekkie cos jak twoje zmarszczko-kreski i jeszcze tam gdzie mi sie marszcza brwi-smaryje te miejsca kremem z wit A-pomaga, ale ostrzegam ze to b.tlusty krem, ktory u mnie czasem sprwaia, ze pojawiaja sie jakies niespodzianki. Pod oczy jest ok. Moze to byc tez wynik zmeczenia, wiosennego przesilenia, moze kilka odzywczych, nwilzajacych ,aseczek, krem Oligo 25, bardzo mi pomogl po zimie-stosowalam go na noc. Trzymaj sie!!!!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 17, a "kresko-zmarszczki" (hyhyhy...fajna nazwa
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadbaj o jak najlepsze nawilżenie skóry pod oczami. Jeśli nie wystraczają żele z witaminkami, nakładaj jakiś gęstszy kremik. I zainwestuj w krem z filtrem UV, jeśli siedzisz tak długo przed monitorem. Monitory promieniują. A oświetlenie w pomieszczeniu gdzie siedzisz przed tym monitorem ? Jeśli świetlówki - to też UV!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.