![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czy kochacie jesień... i za co?
Ja kocham jesień. Wiadomo, że taką złotą i polską kocha każdy - wielobarwne liście sunące z szumem pod nogami, koniec morderczych upałów, blade słońce prześwitujące przez gałęzie łysiejących drzew, zapach ognisk i palonych liści. A nawet kiedy jest zimno, ciemno i "pluchato", można znaleźć coś, co osłodzi nam tę pogodę - gorąca herbata czy grzane wino smakuje najlepiej właśnie jesienią. Siedząc w domu można wyglądać przez okno na smętny krajobraz i cieszyć się, że siedzimy w cieple.
A Wy? Czy też kochacie jesień?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy kochacie jesień... i za co?
Ja kocham wiosnę, w jesień zawsze łapię doła że już ciepłe miesiące,wakacje mineły, że niedługo znów studia, zimno,wcześnie ciemno...jesień ma swoje uroki- lubię jak pada deszcz,jak spadają liście,jest wtedy pięknie.Ale jesień zawsze budzi we mnie smutny nastrój, wiosną wszystko budzi się do życia,dostaję nową siłę bo wiem, że z każdym dniem za oknem bedzie piękniej i zieleniej.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja kocham lato, słońce, kwiaty na działce, możliwość pływania w jeziorze. Ale jesień ma swoje zalety, kolorowe liście, kasztany. Chociaż obecnie kiedy jest zimno na dworze, a w bloku jeszcze nie zaczęli grzać, niestety nie mam najlepszego zdania o tej porze roku.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja nie cierpię jesieni, tego ochłodzenia, ciapy na polu, gnijących liści i święta zmarłych.
Jedyna pozytywna tu rzecz to moje urodzinki, które są w październiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciółka KWC
|
Jesień to moja najbardziej znienawidzona pora roku, bo:
- kiedy jest ciepło wszędzie pełno wielkich, tłustych pająków - często pada, a deszczu nie znoszę i ciągle zapominam parasola - nawet w ciepłe dni noce i poranki są piwniczno-zimne - z dnia na dzień jest coraz ciemniej i coraz zimniej Plusy jesieni są jak dla mnie dwa: + malownicze, spadające liście + GRZYBY! ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez patii Czas edycji: 2010-02-04 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie kocham jesieni. jesien jest zapowiedzia zimy, ktorej wrecz nienawidze. dla mnie moglby istniec tylko dwie pory roku: wiosna i lato. jesien do szczesci potrzebna mi nie jest. jesienia wszystko jest smutne i szare.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jestem zmarzluchem, dla mnie jesień znaczy zima. A ja kocham wiosnę, lato i upały
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wczoraj, kiedy w deszczu wracałam do domu wróciła pewna myśl (która mnie nawiedza co roku
![]() No a złotej polskiej to chwalić nie trzeba - to szuranie liści (Tż zawsze się śmieje, że w końcu wejdę w jaką psią kupę i skończy się moje zachwycanie) ich kolory i zapach... Pozdrawiam ciepło w ten chłodny letnio-jesienny dzień ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodam jeszcze ze mojego męża poznałam jesienia. I na pierwszej randce bylismy w lesie i wpiękny słoneczny juz mroźny poranek. Było najpiękniej i najromantyczniej ![]() Uwielbiam wieczorem lezec przytulona pod kocykiem do męża, sącząc grzane winko i słuchajac muzyki.
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a do tego tez mam urodziny w październiku ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Oj nie lubię jesieni. Kojarzy mi się z nadejściem zimy a co za tym idzie śniegu.. Wolę wiosnę, jest cieplutko przynajmniej niż jesienią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
czy kocham? Nie wiem...częściej nienawidzę ale zawsze to jakieś uczucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Lubię jesień, ale tylko wtedy kiedy jest ciepło i słonecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
kochać - nie kocham jesieni
![]() lubię jesień gdy jest słonecznie, nie ma chlapy na chodniakch wtedy jakoś mi mija ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
nie lubię jesieni bo
- zaczyna się szkoła i przez to muszę przestawić się na szybsze wstawanie - szybko tracę siły - tracę jako taką opaleniznę i zdrowy wygląd - ciągle pada!! - jest zgniło i zimno - dni są coraz krótsze - przez większość doby jest ciemno wolę wiosnę... ona poprzedza lato, a nie zimę, której nie znoszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie kocham jesieni, nienawidze jej
![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Może nie kocham....
Mocne słowo.... Ale lubię za jarzębinę na drzewach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba się rozmarzyłam.... ![]() Najważniejsze jest to, że we wszystkich porach roku i w tym, co ze sobą niosą można się doszukać czegoś przyjemnego. Nawet w jesieni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Lubię za urok który posiada jesień! Za kolorowe drzewa, za kasztany...A najbardziej za słoneczko w chłodniejsze dni
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten chłód na dworze, za oknem szarość, deszcz pozwalają człowiekowi docenić ciepło tego domowego ogniska, poczuć atmosferę zbliżających się małymi krokami Świąt Bożego Narodzenia ![]() ![]() Kocham ją też za to, że to właśnie na jesień poznałam mojego męża ![]() ![]() Te wspomnienia są przepiękne a ja z każdą jesienią kocham swojego męża coraz bardziej ![]() ![]() Oczywiście tą drugą stronę jesieni, ze spadającymi z drzew kolorowymi liściami również kocham, ale chyba ciut mniej niż tą opisaną wyżej ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię jesień, bo mam wtedy urodziny tzn. w październiku
![]() Ale poza tym jesień ma swój klimat, poranne mgły, kolorowe liście, zapach grzybów i zgnilizny( ![]() ![]() Lubię, gdy jesień jest słoneczna i prawdziwie złota, ale deszcz też może być, byle nie cały czas. EDIT: Jeszcze chciałam dopisać, że jesienią lubię siedzieć wieczorami w pokoju przy blasku świeczek zapachowych lub zapalać kadzidełka i z herbatą w ręku patrzeć jak się palą ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2007-09-06 o 12:59 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Co prawda wolę lato, ale czasami jesień też b.lubię (mój typ kolorystyczny to jesień
![]() Lubię jesień, gdy na dworze zapada już taka szaruga, wracam z pracy, a TŻ czeka na mnie z gorącym kubkiem herbaty z sokiem malinowym. Siadamy przytuleni przed TV, grzejemy się tą herbatką, pod kocykiem, oglądamy bzdurne seriale, a czasem jakiś ciekawy film na DVD. Kiedy jestem w swoim rodzinnym domu, kocham jesień!!! Za to, że w ogrodze dojrzewają orzechy włoskie, które moja babcia zbiera i częstuje nas nimi. Te spadające liście tak cicho szurają , lubię ten odgłos. W domu mama rozpala w kominku, a ja sobie siadam we fotelu, z dobrą książką i nie ma wtedy siły na Ziemi, która by mnie wyrwała z tego błogiego stanu. Jesień na wsi jest piękna i wtedy kocham przyjazdy w rodzinne strony, do stęsknionej mamy i babci, do psa, który śpi przed kominkiem i bratanka, który robi dla mnie ludziki z kasztanów i komponuje bukiety liści. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
hmm, nie wiem.
z jednej strony tak, a z 2 nie. owszem, podobają mi się kolorowe liście i cały ten jesienny 'klimat' ale mieszkam na płd Polski i od 3dni bez przerwy pada, jest zimno ok 12C i najgorsze są poranki - mimo, że śpię w grubych skarpetach antypoślizgowych ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
No to chyba ja jestem dziwna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Uwielbiam !
Czerwone,pomarańczowe i żółte liście,kasztany(jeże noszące na kolcach jabłka ![]() Jeszcze nie jest tak zimno ale już nie ma uporczywych upałów. Nareczcie można rozkoszować się właśnie grzanym winem czy piwem z miodem,cynamonem i goździkami i przytulając się do TŻta pod kocem oglądać filmy. Wreszcie nosić moją ukochaną piżamę w bałwanki i różowe kapciochy z pomponami... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zgadzam się z Anną_paw, jesień jest bardzo klimatyczna i wprawia mnie w melancholijny nastrój,ale deszczu i zimna nie cierpię ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Jesieni nie kocham.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Nie cierpie jesieni. Ciagle pada. Mokre ubrania, powykręcane napuszone włosy. Jest zimno i ciemno. Widok kolorowych liści i kasztanów jakoś nie napaja mnie entuzjazmem.
Za to lubię pic w jesienne wieczory gorącą czekolade ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.