|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
mam straszny problem z włosami.
włosy mam trudne do ułożenia, falowane, gęste. problemy są zasadniczo dwa:jeden to kolor, drugi to cięcie. naturalnie włosy mam ciemny blond, karnacje jasną. jakiś czas temu wynikiem nie udanego farbowania moje włosy stały się czarne. naszczęście udało mi się z tego koloru zejść-teraz moje włosy są kasztanowe. i mimo,że kolor sam w sobie jest fajny, a ja ciesze się,że udało mi się pozbyć tego czarnego to kompletnie mi w tym kolorze nie do twarzy. a jeżeli nawet "do twarzy" to czuje się w nim paskudnie i chce go zmienić. rudości niestety nie dla mnie... i teraz mam problem: blond? brąz? co? pasamek raczej nie chce, wolałabym włoski jednolite, ale jaki kolor? jaki odcien? zimny, ciepły? dooradźcie coś prosze! drugi problem to cięcie. w listopadzie 06, po trwałej musiałam ściąć włosy całkiem na krótko. a marzą mi się długie. aktualnie mam włosy bardzo pocieniowane-nie podobają mi się. chciałabym żeby były długie-owszem, pocieniowane-to też, ale nie tak bardzo. i teraz nie wiem czy ściąć je tak,żeby były bardziej wyrównane i takie zapuszczać, czy zapuścić do odpowiedniej długości (męęęczarnia przy takich paskudnej fryzurze) i dopiero wtedy wyrównywać. myślałam o takiej fryzurce-jaką zamieściłam w załączniku, ale znowu nie wiem,czy przy moich włosach jest sens taką robić. moje włosy łatwo się podkręcają nawet jeśli je wyprostuje-wystarczy troche wilogoci... a tych włosków nie wyobrażam sobie pofalowanych-a nie chciałabym spędzać 80% mojego czasu z prostownicą w ręku. już i tak codzienne "doprowadzanie włosów do porządku" zajmuje mi bitą godzine. co poradzicie? ah, no i skoro już założyłam swój wątek, to i o inne rzeczy chciałabym was podpytać. macie może jakieś pomysły na moją dalszą metamorfoze? bo ja zaczełam ją od naprawienia cery- dwa tygodnie temu byłam u dermatologa, wykupiłam maście i stosuje się do jego zaleceń ale wiadomo sama cera to nie wszystko. w jaki sposob powinnam podkreślać oczy? tzn. wystarczy jeżeli pomogłybyście mi określić ich kształt i wielkość, wtedy mogłabym pobuszować po forum i sama poszukać. bo samej określić mi to strasznie ciężko...z góry dzięki za wszystkie rady. w załącznikach: moje włosy "naturalne" ułożone pastą, moje włosy wyprostowane, moje buźka z bliska bez make up'u, i dwie fryzury nad którymi ewentualnie myślałam.(w tym jedna z wklejoną moją twarzą) ciąg dalszy załączników. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-03-24 o 21:19 |
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Metamorfoza Martyny
Po pierwsze muszę przyznać, że bardzo porządnie założyłaś swój wątek
dokładny opis, zdjęcia, naprawdę rzadko się zdarza, żeby ktoś tak fajnie to przygotował, a dzięki temu możemy szybciej Ci pomóc Otóż tak, powiem Ci, że bardziej podobasz mi się w naturalnych włoskach ale uwierz mi, że falowane włoski dodają Ci uroku Jeśli chodzi o kolorek, to w blondzie Cię nie widzę ![]() Co do makijażu to proponuję: korektor i dobrze kryjący podkład, róż/bronzer do podkreślenia policzków ![]() |
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Fryzura na prawdę bardzo ci pasuje więc na twoim miejscu nie zmieniała bym jej
jeśli chcesz koniecznie zmienić kolor to jakiś brąz(chociaz na twoim miejscu zostawila bym wloski tak jak masz:p) popracowala bym tylko nad makijazem-jakis dobrze kryjący podklad, troche rozu na policzki, delikatny blyszczyk a co do oczu to wydaje mi sie ze brazy albo zlote cienie powinny pasowac, no i wydluzajacy tusz jeszcze raz napisze ze fryzurka sliczna taka jak teraz
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie się tutaj nie udzielam, ale teraz postanowilam to zmienic. Moim zdaniem jestes naprawdę ładną dziewczyną i twoja fryzura pasuje do Ciebie
Ale wiem jak to jest z takimi włosami, też męćzylam się z moimi gdy byly tak mocno wycieniowane jak twoje. Teraz zapuszczam do rownej dlugosci i nie mam z tym problemu, radzilabym ci to samo, ale nie wiem do konca czy dobrze byc wyglądała i dobrze się czuła.Co do makijażu to nic nowego nie dodam, tylko korektor, podklad, róż, tusz skoro dermatologa juz zaliczyłas. Mam tylko jedno ale, w związku z fryzurą Katie Holmes. Nie obraź się, ale wyaje mi się , ze w podobnej wyglądałabys jak polowa dziewczyn na ulicy no i taka dluga opadająca grzywka nie sluzy przy klopotach z cerą. (ciągle poprawianie = ciągle dotykanie twarzy) Kolor włosów : wg mnie zblizony do obecnego, moze troszkę ciemniejszy (chyba ze to lampa dodaję takiego odcienia). Pozdrawiam ![]() ps. Na kształtach oczu, typach kolorystycznych itp niestety się nie znam, ale pewnie dziewczyny specjalistki dobrze się tobą zajmną PowodzeniaAaa, zapomnialam dodać, ze najbardziej podobają mi się twoje naturalne wlosy I zazdroszczę ust, mniam ![]() przepraszam za post pod postem ale edyja nie dziala
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-03-25 o 01:13 Powód: post pod postem |
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
widzisz :P
Twoja fryzura 'pod zapuszczanie' bije na głowę katie ![]() a kolor to wiesz, ja dalej bym sie upierała przy 512 - głębokim szatynie - garniera :PP i trzeba było go od razu na te rozjaśnione zrobić a nie takie rude :P a te zdjecia kłamią, weźźźźź. bo najlepiej wyglądasz na tym gdzie masz upięte do góry (nie sądziłam, ze to powiem kiedykolwiek )a na długości to zapuszczaj zapuszczaj, bo Cie przegonie :PP http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4251665 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4255432 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4251414 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4265709 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4251414 tak przeglądałam fryzury i wpadłam na coś, co fajnie by u Ciebie wyglądało bez prostowania tylko do niektórych musiałabyś dorosnąc :PPaha i pozwole sie niezgodzić z koleżanką wyżej, że we fryzurze katie wyglądałabyś jak co 2 na ulicy. po 1 nie rzucił mi sie w oczy ostatnio ktoś z takimi włosami. prędzej z fryzurą rihanny :P a po 2 Ty nigdy nie bedziesz wyglądać jak przeciętna kobieta z ulicy :P Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-07-05 o 09:06 Powód: post pod postem |
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
metamorfoza ciągle w toku
![]() tylko,że mam problem. z prostą grzywką, z taką jak teraz czy całkowicie bez? doradźcie! prosze ![]() (to zdjęcie z okularami najbardziej aktualne )
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

ale wiadomo sama cera to nie wszystko. w jaki sposob powinnam podkreślać oczy? tzn. wystarczy jeżeli pomogłybyście mi określić ich kształt i wielkość, wtedy mogłabym pobuszować po forum i sama poszukać. bo samej określić mi to strasznie ciężko...
dokładny opis, zdjęcia, naprawdę rzadko się zdarza, żeby ktoś tak fajnie to przygotował, a dzięki temu możemy szybciej Ci pomóc
ale uwierz mi, że falowane włoski dodają Ci uroku