|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
globulki na 1 raz??
dziewczyny mam nastepujacy problem zamierzamy z chlopakiem rozpoczac wspolzycie ja jestem dziewica a chcemy sie dobrze zabezpieczyc, czy jesli uzyjemy globulki Patentex (albo jakiejs innej jak tej nie bedzie w aptekach) i prezerwatywy na pierwszy raz a wiadomo blona bedzie rozerwana i bede miala rane, to cos moze mi sie zrobic piec parzyc ?? globulki to w koncu chemia i dlatego sie boje ze moze mi sie zrobic cos niedobrego z tego tam w srodku jesli ten produkt zetknie sie z rana a wiadomo ze tak bedzie. Ktoras z was uzywala ich przy 1szym razie?? Cos wam dolegalo potem??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: globulki na 1 raz??
Może piec, więc odradzam. Jak pierwszy raz, to może połączcie sobie prezerwatywę z dniami niepłodnymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Używałam globulek przy pierwszym razie i troszkę mnie piekło, ale wygoiło się bardzo szybko. Niestety nie ma gwarancji, że u każdego będzie tak samo, różnie się reaguje na te globulki. Ja stosuję Patentex Oval i jestem w miarę zadowolona, chociaż wiadomo - nie są one jakoś nieziemsko przyjemne w użytkowaniu;] Pieni się to-to itp.
A przeprowadzałaś test czy nie masz uczulenia na ten preparat? Ja bym spróbowała raz przed współżyciem. Poczytaj sobie o globulkach troszkę, polecam ten temat: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=832629&start=0 ,chociaż pewnie i na wizażu jest sporo o tym. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam i nic mnie nie piekło... jedyna wada tych globulek jest taka, że strasznie się pienią i po stosunku długo wypływają z pochwy, nawet już po kąpieli. Dlatego ja zawsze zakładałam potem podpaskę żeby nie brudzić prześcieradła. Także w trakcie seksu ten płyn wycieka, więc ogólnie jest dość mokro
![]() Ale bezpieczeństwo przede wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
używałam globułek + prezerwatywy przy pierwszym razie i nic mnie nie piekło ;> chociaż też przyznam, że po stosunku globułki są dosyć dokuczliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Watek który mi polecilas przeczytalam juz caly ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No, dokładnie tak
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
skoro tak piszesz to tak zrobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja odrazdzam. Mnie piekło, leciało:| Okropnosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
najlepiej będzie jak sama wypróbujesz, bo wiadomo, że każdy organizm reaguje inaczej. Nie opieraj się na opinii innych
![]() Powodzenia:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Prezerwatywy nie sa zbyt komfortowe. Nie mysleliscie o tym, zeby przelozyc pierwszy raz i wybrac sie do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne? Bez strachu o ciazy i przy wiekszym komforcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
nie dla każdego- jednym odpowiadają prezerwatywy, innym tabletki.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No ja na przykładowo unikam tabletek,
jak diabeł święconej wody ;]
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nie jestem przekonana co do tabletek nie chce sie truc w tak mlodym wieku, poza tym moj chlopak wyjezdza na studia wiec jakos nie widze sensu narazie w tabletkach skoro bedziemy widywac sie rzadko tylko w weekendy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
_____
![]() Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Sama niedawno przeżyłam swój pierwszy raz. Naczytałam się bardzo dużo na temat antykoncepcji, w szczególności globulek w sieci i powiem szczerze, że BARDZO MIŁO MNIE ZASKOCZYŁY. Podczas pierwszego stosunku używaliśmy ich z moim chłopakiem w połączeniu z prezerwatywą Durex'a. W moim przypadku nic nie piekło, nie szczypało, nie było żadnych podrażnień itd. Podczas stosunku nie było efektu 'bitej śmietany' o jakim czytałam. Faktem jest, że się pienią, ale nie należy przesadzać. A po stosunku w moim przypadku wcale nie ma tej 'powodzi' o której także czytałam, nie wypływają ze mnie wielkie ilości tej substancji.
Dlatego sądzę, że nie należy sugerować się opinia innych. Nie ma na świecie dwóch jednakowych organizmów, każdy na wszystko reaguje inaczej, niektórzy podobnie. Dlatego przekonaj się sama i będziesz wiedziała na zasadzie metody prób i błędów jaki sposób antykoncepcji jest dla Ciebie najlepszy. Stosuj się tylko do zaleceń z ulotki, a wszystko powinno być tak jak należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Kwpipw ten pomysł ze sprawdzeniem jak zadziałają na Ciebie te globułki jest bardzo dobry, ale musisz wziąć pod uwagę jedną recz. Globułka rozpuszcza się i wiadomo, musi znaleźć sobie "ujście", dlatego na 100% będziesz odczuwała pewien dyskomfort. W przypadku stosunku będzie on na pewno mniejszy (bo będzie dodatkowym poślizgiem i się rozprowadzi równomiernie). To tak w ramach uspokojenia
![]() Zdarzyło mi się kiedyś że zaaplikowałam globułkę ale zaczęliśmy z chłopakiem poważną rozmowę i ochota na seks nam przeszła. Myślałam, że się wścieknę bo ciągle coś ze mnie ciekło. Po normalnym stosunku nigdy nie było jakichś specjalnych niespodzianek. A co do tego co napisałaxxSHINeexx -są gusta i guściki. Dla mnie prezerwatywy nie są żadnym dyskomfortem, wręcz przeciwnie: bez czułabym się źle. Ja ochronę muszę "widzieć" inaczej za Chiny się nie rozluźnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
W takim razie możliwe, że odczuwam dyskomfort tylko o tym nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mnie także gumki pasują, mojemu partnerowi także, tak samo zresztą jak globulki
![]() a korzystając z okazji chciałam zapyta:. Będąc w aptece i kupując globulki Patentex pani magister powiedziała coś o jakiś tabletkach o podobnym działaniu jak globulki, no tyle, że to były tabletki i bez recepty można je też kupic bez problemu. Orientujecie się może Wizażanki co to za pigułki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Anet18 Czas edycji: 2013-10-28 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie żółte opakowanie z białym paskiem przez środek i na tym nazwa. Kurka, a może to się nazywa Kolpotex ![]() Mnie babka w aptece odradziła, bo cholerstwo ponoć twarde strasznie. Działa jak Patentex i to tez globulka.
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Heh dziękuję za odpowiedź Vilqa
![]() Zostanę jednak przy Patentex'ach ![]() a co do tego: ''Bo mnie normalnie krew zalewa - "bynajmniej" NIE ZNACZY "przynajmniej". Bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła. Zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie ZAPAMIĘTAĆ I STOSOWAĆ ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() kilka tygodni temu miałam mieć swój pierwszy raz. też zdecydowaliśmy się na patentex+durex+dni niepłodne. problem w tym, że globulki strasznie niszczą nastrój ![]() ![]() ![]()
17.04.2009 "ale skąd my się znamy..?" ![]() 7.05.2009 -> ![]() 22.05.2013 "tak!" ![]() 26.07.2014 ![]() Edytowane przez amputee Czas edycji: 2009-10-03 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.