globulki na 1 raz?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-19, 08:29   #1
kwpipw
Przyczajenie

globulki na 1 raz??

dziewczyny mam nastepujacy problem zamierzamy z chlopakiem rozpoczac wspolzycie ja jestem dziewica a chcemy sie dobrze zabezpieczyc, czy jesli uzyjemy globulki Patentex (albo jakiejs innej jak tej nie bedzie w aptekach) i prezerwatywy na pierwszy raz a wiadomo blona bedzie rozerwana i bede miala rane, to cos moze mi sie zrobic piec parzyc ?? globulki to w koncu chemia i dlatego sie boje ze moze mi sie zrobic cos niedobrego z tego tam w srodku jesli ten produkt zetknie sie z rana a wiadomo ze tak bedzie. Ktoras z was uzywala ich przy 1szym razie?? Cos wam dolegalo potem??
kwpipw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 09:08   #2
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: globulki na 1 raz??

Może piec, więc odradzam. Jak pierwszy raz, to może połączcie sobie prezerwatywę z dniami niepłodnymi.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 09:16   #3
nilla
Raczkowanie

GG do nilla

Używałam globulek przy pierwszym razie i troszkę mnie piekło, ale wygoiło się bardzo szybko. Niestety nie ma gwarancji, że u każdego będzie tak samo, różnie się reaguje na te globulki. Ja stosuję Patentex Oval i jestem w miarę zadowolona, chociaż wiadomo - nie są one jakoś nieziemsko przyjemne w użytkowaniu;] Pieni się to-to itp.
A przeprowadzałaś test czy nie masz uczulenia na ten preparat? Ja bym spróbowała raz przed współżyciem.
Poczytaj sobie o globulkach troszkę, polecam ten temat:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=832629&start=0 ,chociaż pewnie i na wizażu jest sporo o tym.
Pozdrawiam

Mój wątek ciuszkowy :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=278563
nilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 09:19   #4
visionAM
Zakorzenienie

Ja używałam i nic mnie nie piekło... jedyna wada tych globulek jest taka, że strasznie się pienią i po stosunku długo wypływają z pochwy, nawet już po kąpieli. Dlatego ja zawsze zakładałam potem podpaskę żeby nie brudzić prześcieradła. Także w trakcie seksu ten płyn wycieka, więc ogólnie jest dość mokro
Ale bezpieczeństwo przede wszystkim
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 09:33   #5
LittleStar
Zadomowienie

używałam globułek + prezerwatywy przy pierwszym razie i nic mnie nie piekło ;> chociaż też przyznam, że po stosunku globułki są dosyć dokuczliwe
LittleStar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 09:46   #6
nilla
Raczkowanie

GG do nilla

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja używałam i nic mnie nie piekło... jedyna wada tych globulek jest taka, że strasznie się pienią i po stosunku długo wypływają z pochwy, nawet już po kąpieli. Dlatego ja zawsze zakładałam potem podpaskę żeby nie brudzić prześcieradła. Także w trakcie seksu ten płyn wycieka, więc ogólnie jest dość mokro
Ale bezpieczeństwo przede wszystkim
Ja też zakładałam podpaskę ;D i czułam się, jak przy zwykłym okresie, jakoś da się przeżyć, grunt, żeby czuć się pewnie, a nie stresować potem przez miesiąc

Mój wątek ciuszkowy :
Stary 2009-08-19, 10:09   #7
kwpipw
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nilla Pokaż wiadomość
Używałam globulek przy pierwszym razie i troszkę mnie piekło, ale wygoiło się bardzo szybko. Niestety nie ma gwarancji, że u każdego będzie tak samo, różnie się reaguje na te globulki. Ja stosuję Patentex Oval i jestem w miarę zadowolona, chociaż wiadomo - nie są one jakoś nieziemsko przyjemne w użytkowaniu;] Pieni się to-to itp.
A przeprowadzałaś test czy nie masz uczulenia na ten preparat? Ja bym spróbowała raz przed współżyciem.
Poczytaj sobie o globulkach troszkę, polecam ten temat:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=832629&start=0 ,chociaż pewnie i na wizażu jest sporo o tym.
Pozdrawiam

Watek który mi polecilas przeczytalam juz caly a test ma polegac na tym zeby zaaplikowac sobie ja poprostu o tak? bez seksu? na sucho ?:P
Stary 2009-08-19, 10:28   #8
nilla
Raczkowanie

GG do nilla

No, dokładnie tak Żeby zobaczyć na czym to w ogóle polega i żebyś potem nie była zaskoczona, bo to takie śmieszne w sumie uczucie

Mój wątek ciuszkowy :
Stary 2009-08-19, 11:13   #9
kwpipw
Przyczajenie

skoro tak piszesz to tak zrobie lepiej sie upewnic , dzieki za odpowiedzi
Stary 2009-08-19, 11:58   #10
_Emi_
Zakorzenienie

Ja odrazdzam. Mnie piekło, leciało:| Okropnosc.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 13:10   #11
LittleStar
Zadomowienie

najlepiej będzie jak sama wypróbujesz, bo wiadomo, że każdy organizm reaguje inaczej. Nie opieraj się na opinii innych
Powodzenia:P
LittleStar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 18:46   #12
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Prezerwatywy nie sa zbyt komfortowe. Nie mysleliscie o tym, zeby przelozyc pierwszy raz i wybrac sie do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne? Bez strachu o ciazy i przy wiekszym komforcie
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 23:23   #13
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Prezerwatywy nie sa zbyt komfortowe. Nie mysleliscie o tym, zeby przelozyc pierwszy raz i wybrac sie do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne? Bez strachu o ciazy i przy wiekszym komforcie
nie dla każdego- jednym odpowiadają prezerwatywy, innym tabletki.
Stary 2009-08-20, 09:02   #14
nilla
Raczkowanie

GG do nilla

No ja na przykładowo unikam tabletek,
jak diabeł święconej wody ;]

Mój wątek ciuszkowy :
Stary 2009-08-20, 09:05   #15
kwpipw
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość

nie jestem przekonana co do tabletek nie chce sie truc w tak mlodym wieku, poza tym moj chlopak wyjezdza na studia wiec jakos nie widze sensu narazie w tabletkach skoro bedziemy widywac sie rzadko tylko w weekendy mysel ze prezerwatywa + globulki narazie w pelni wystarcza
Stary 2009-08-20, 13:13   #16
Savathus
Raczkowanie

_____

Edytowane przez Savathus
Czas edycji: 2011-03-07 o 19:00
Savathus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 22:20   #17
kar0lajna
Raczkowanie

Sama niedawno przeżyłam swój pierwszy raz. Naczytałam się bardzo dużo na temat antykoncepcji, w szczególności globulek w sieci i powiem szczerze, że BARDZO MIŁO MNIE ZASKOCZYŁY. Podczas pierwszego stosunku używaliśmy ich z moim chłopakiem w połączeniu z prezerwatywą Durex'a. W moim przypadku nic nie piekło, nie szczypało, nie było żadnych podrażnień itd. Podczas stosunku nie było efektu 'bitej śmietany' o jakim czytałam. Faktem jest, że się pienią, ale nie należy przesadzać. A po stosunku w moim przypadku wcale nie ma tej 'powodzi' o której także czytałam, nie wypływają ze mnie wielkie ilości tej substancji.

Dlatego sądzę, że nie należy sugerować się opinia innych. Nie ma na świecie dwóch jednakowych organizmów, każdy na wszystko reaguje inaczej, niektórzy podobnie. Dlatego przekonaj się sama i będziesz wiedziała na zasadzie metody prób i błędów jaki sposób antykoncepcji jest dla Ciebie najlepszy.
Stosuj się tylko do zaleceń z ulotki, a wszystko powinno być tak jak należy
kar0lajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 19:06   #18
ania2510
Raczkowanie

GG do ania2510

Kwpipw ten pomysł ze sprawdzeniem jak zadziałają na Ciebie te globułki jest bardzo dobry, ale musisz wziąć pod uwagę jedną recz. Globułka rozpuszcza się i wiadomo, musi znaleźć sobie "ujście", dlatego na 100% będziesz odczuwała pewien dyskomfort. W przypadku stosunku będzie on na pewno mniejszy (bo będzie dodatkowym poślizgiem i się rozprowadzi równomiernie). To tak w ramach uspokojenia

Zdarzyło mi się kiedyś że zaaplikowałam globułkę ale zaczęliśmy z chłopakiem poważną rozmowę i ochota na seks nam przeszła. Myślałam, że się wścieknę bo ciągle coś ze mnie ciekło. Po normalnym stosunku nigdy nie było jakichś specjalnych niespodzianek.

A co do tego co napisałaxxSHINeexx -są gusta i guściki. Dla mnie prezerwatywy nie są żadnym dyskomfortem, wręcz przeciwnie: bez czułabym się źle. Ja ochronę muszę "widzieć" inaczej za Chiny się nie rozluźnię
ania2510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 00:54   #19
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania2510 Pokaż wiadomość
A co do tego co napisałaxxSHINeexx -są gusta i guściki. Dla mnie prezerwatywy nie są żadnym dyskomfortem, wręcz przeciwnie: bez czułabym się źle. Ja ochronę muszę "widzieć" inaczej za Chiny się nie rozluźnię
Racja, ale moze ja tak mam poniewaz my od samego poczatku zabezpieczalismy sie poprzez tabletki anty wiec jak przyszla od czasu do czasu pora na gumki - byl to dla mnie wieeelki dyskomfort i praktycznie brak przyjemnosci
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 16:11   #20
ania2510
Raczkowanie

GG do ania2510

W takim razie możliwe, że odczuwam dyskomfort tylko o tym nie wiem bo my nigdy nie robiliśmy tego bez prezerwatywy... Bardzo prawdopodobne, że po przejściu na tabletki nie chciałabym wracać do gumek, ale na dzień dzisiejszy mi pasują
ania2510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 16:50   #21
kar0lajna
Raczkowanie

Mnie także gumki pasują, mojemu partnerowi także, tak samo zresztą jak globulki

a korzystając z okazji chciałam zapyta:. Będąc w aptece i kupując globulki Patentex pani magister powiedziała coś o jakiś tabletkach o podobnym działaniu jak globulki, no tyle, że to były tabletki i bez recepty można je też kupic bez problemu.
Orientujecie się może Wizażanki co to za pigułki?
Stary 2009-08-25, 19:15   #22
Anet18
Raczkowanie

...

Edytowane przez Anet18
Czas edycji: 2013-10-28 o 12:12
Anet18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 21:37   #23
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anet18 Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100% Też stosuję Patentex Oval + prezerwatywa i jest spokojnie, bez stresu itp. Jestem tak samo spokojna jak brałam tabletki.
Fakt jest taki że globulki wcale nie są takie złe,mnie nic nie szczypało, zero pieczenia, podrażnienia, i wcale nie wyciekają nie wiadomo jak.W moim przypadku wystarczy wkładka po stosunku i jest w porządku. Jedyny minus jaki zauważyłam to nieszczęsne czekanie 10 minut od zaaplikowania ale grunt to bezpieczny seks.
ale autorka pytała czy przy pierwszym razie nie będzie jej nic szczypało. a z tego, co widzę to Ty nie mówisz tu o pierwszym razie
Stary 2009-08-26, 11:56   #24
kar0lajna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
ale autorka pytała czy przy pierwszym razie nie będzie jej nic szczypało. a z tego, co widzę to Ty nie mówisz tu o pierwszym razie
Mnie nie piekło ani przy pierwszym, ani przy żadnym kolejnym. i bardzo mnie to cieszy, ponieważ właśnie bólu i pieczenia się obawiałam.
Stary 2009-08-26, 12:24   #25
Vilqa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kar0lajna Pokaż wiadomość
Mnie także gumki pasują, mojemu partnerowi także, tak samo zresztą jak globulki

a korzystając z okazji chciałam zapyta:. Będąc w aptece i kupując globulki Patentex pani magister powiedziała coś o jakiś tabletkach o podobnym działaniu jak globulki, no tyle, że to były tabletki i bez recepty można je też kupic bez problemu.
Orientujecie się może Wizażanki co to za pigułki?
Ja chyba wiem. Jakaś nazwa na S chyba .
W każdym razie żółte opakowanie z białym paskiem przez środek i na tym nazwa. Kurka, a może to się nazywa Kolpotex ??? Ależ skleroza.

Mnie babka w aptece odradziła, bo cholerstwo ponoć twarde strasznie. Działa jak Patentex i to tez globulka.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 07:40   #26
kar0lajna
Raczkowanie

Heh dziękuję za odpowiedź Vilqa
Zostanę jednak przy Patentex'ach
a co do tego:

''Bo mnie normalnie krew zalewa - "bynajmniej" NIE ZNACZY "przynajmniej".
Bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła. Zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie
ZAPAMIĘTAĆ I STOSOWAĆ ! ''
klask i:

Stary 2009-10-01, 22:41   #27
amputee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0lajna Pokaż wiadomość
Sama niedawno przeżyłam swój pierwszy raz. Naczytałam się bardzo dużo na temat antykoncepcji, w szczególności globulek w sieci i powiem szczerze, że BARDZO MIŁO MNIE ZASKOCZYŁY. Podczas pierwszego stosunku używaliśmy ich z moim chłopakiem w połączeniu z prezerwatywą Durex'a. W moim przypadku nic nie piekło, nie szczypało, nie było żadnych podrażnień itd. Podczas stosunku nie było efektu 'bitej śmietany' o jakim czytałam. Faktem jest, że się pienią, ale nie należy przesadzać. A po stosunku w moim przypadku wcale nie ma tej 'powodzi' o której także czytałam, nie wypływają ze mnie wielkie ilości tej substancji.
no właśnie, ja też nie rozumiem tej histerii związanej z globulkami, a raczej z wyciekiem wyciekają po rozpuszczeniu, owszem, ale to nie jest jakieś specjalnie uciążliwe; nawet momentami przyjemne
kilka tygodni temu miałam mieć swój pierwszy raz. też zdecydowaliśmy się na patentex+durex+dni niepłodne. problem w tym, że globulki strasznie niszczą nastrój było miło, pobiegłam włożyć globulkę, było dalej miło, ale gdy przyszło do zakładania prezerwatywy.. nic z tego nie wyszło.. mój chłopak, mimo że doświadczony, chyba zestresował się tym czekaniem na rozpuszczenie się globulki i finito :/ nie powiem, zawiodłam się i boję się kolejnej próby, że znów nic z tego nie będzie.. chyba jednak porzucę globulki na rzecz samych dni niepłodnych i gumki. ok, no to teraz czekam na dni niepłodne
26.07.2014

Edytowane przez amputee
Czas edycji: 2009-10-03 o 21:26
amputee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości