|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Certifikaty!
Ciekawa jestem jak wy Dziewczyny je robilyscie?Ja np. Robilam swoj w RoyalNails Akademie w szwajcarii.Robilam kurs przedluzania paznokci za pomoca tipsa metoda uv-swiatloutrwarzanie(zel).T rwalo to przez 1-go dnia mialam teorie tzn.budowa paznokcia itd.,ipraktyka,czyli na modelce uczylam sie zakladac tipsy.Przez 4 nastepne dni kolejnym modelkom zakladalam tipsy.
a jak to u was wygladalo!
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Certifikaty!
a tak swoją drogą fajnie ta RoyalNails Akademie wyglada! I kursiki oraz materiały smiesznie tanie! Zaraz do nich napisze czy do PL by nie wyslali paczki
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy jest to takie tanie bo zel kosztuje 37-43 chf,a to jest 9o-110
zl ,a do tego kursy tez nie sa tanie 290Chf (700 zl) a to jest kurs na ktorym ucza tylko zakladac tipsy,kazdy kolejny to 500 zl.(190 CHf)a jest ich az 7 ,a w sumie to jest 4200zl,nie sadze ze to malo!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ups, no to rzeczywiście nie tanio.....
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Nie lupie polecac i chwalic ,kazdy ma swoje doswiatczenia,ja jestem zadowolona.Ale mam zamiar wrocic do polski i stad moja ciekawosc!Che poprostu sie dowiedziec jak to w ojczyznie wyglada.
I tu mam problem ,bo niewiem na jakie produkty mam sie zdecydowac!Gdyz niewiem czy bede sobie mogla pozwolic na to by sprowadzac je ze szwajcarii.Produkty nie sa az takie drogie ale koszt przesylki dojdzie do tego!
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Ale te pozniejsze kursy trwają już po 4 godzinki i są może nie tyle naciagane , co mozna sie bez nich obejsc
- np uzupełnienie, szablon,osobny french manicure, tradycyjne zdobienie, kolorowy żel, utwardzanie naturalnych, parafina i pedicur... A akcesoria - pedzelki za 30zł, lampy za 250, tipsy 160 i żele od 30 zł... to nie są zawrotne ceny! Spodziewalam sie gorszych |
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak zgadzam sie z toba,ze mozna sie bez tych kursow obejsc!I sadze rowniez ze to nie tylko certyfikat swiadczy o tym ze sie robi super pazurki!Co do zeli za 30zl to sa te zele ktore sa dobre ale nie najlepsze, i chyba jest tam napisane ze to promocja! a to znaczy ze produkt nie jest zly,tylko wychodzi z produkcji ,a te na ktoryr robi sie kurs kosztuja ok.100 zl.i jest to juz ulepszona formula itd.Co do lampy,to sa ok.i na poczatek 250 zl wydac niejest straszne,ale w salonach RoyalNails pracuje sie juz na innych lampach ktore na nasze kosztuja ok.2000zl i mozna je kupic tylko za okazaniem certifikatu RN.No i szkola tez na nich!Ale np. jest smutne ze minimalne zamowienie to 80chf do tego 20 -60 CHF za przesylke!i to jest juz duzy koszt bo w polsce tez sa produkty dobrych firm!?Ale nie wiem ktore sa naprawde godne zaufania! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Akurat w kwestii stylizacji paznokci jestesmy bardzo do przodu
Polecam szczegolnie IBD, NSI, Christrio, ostatnio też dziewczyny chwalą sobie SPN. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam SPN.
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Spn!!!!
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jakos 80 zl ciezko mi na pedzelek zebrac...ale 30 to bym jakos znalazla nadprogramowe
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
W Szwajcarii Kiciusiu
Hihi to może na początek kup taki z Euro Fashion...one cos kolo 40 zł kosztują i są ..no w miare przyzwoite
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Jade do Szwajcarii
![]() A bez papierka ze ukonczylam kurs sprzedaja pedzelki? ![]() Jak tak to juz wiem co dostane od zajaczka
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
mozesz wszystko zamowic ze strony ,ale tam jest minimum kwota na ktora musisz zamowic -80CHF(195 zloty) ,a do tego dolicz okolo 20-60 CHF (50-150 zloty) za przesylke.!wiec kup sobie pedzelek w polsce bo oni realizuja zamowienia od 195 zl (80 CHF)
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
np. jakich zeli uzywacie nie chodzi mi o firme tylko np. czy sa to 1 fazowe itd.?
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
certyfikaty
mam pytanko czy moglby ktos opisac jak wyglada certyfikat z firmy christrio? ......pisze bo robilam kurs z tej firmy za granica ,ale ten certyfikat co ja dostalam dziwnie mi podpada .....jak powinien wygladac i na co ma zwrocic uwage .... i czy moge sprawdzic gdzies czy faktycznie widnieje gdzies w bazie danych
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: certyfikaty
certyfikat na żel i akryl
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
a u mne niema znaku wodnego tak zauwazylam ......co powinno jeszcze byc na orygilnalnym certyfikacie?
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
podpis i pieczatka instruktora, podpis i pieczątka siedziby głównej firmy (dystrybutora) z ramienia której są przeprowadzane szkolenia
Ja robiłam szkolenie w Polsce, więc jest znak wodny i HOLOGRAM, pieczątka Akademii Paznokcia i podpis właścicielki, a z tyłu pieczątka i podpis mojej instruktorki. Edytowane przez asikczek Czas edycji: 2009-01-11 o 15:49 |
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
to moj cetyfikat
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
i jak myslicie oryginal?
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Mam taki sam ale ani śladu pieczątek. Sam papier i parafka.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że jest ok. Hologram na certyfikatach dziewczyn jest od Euro Fashion a nie od Christrio
Nawet jeśli został w jakimś celu przerobiony to co z tego? Umiejętności ze szkolenia masz (bynajmniej powinnaś), a różnic z oryginałem też nikt nie powinien się doszukiwać |
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
no to mnie uspokoilyscie ,dziekuje dziewczynki
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
![]() Mam pytanko nad którym sie zastanawiam... Chodzi mi o certyfikaty które dostają babeczki i chłopaki też na koniec szkoleń np. ze stylizacji paznokci, wizażu itp. Co te certyfiaty dają i które sie tak naprawde licza?
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Certfikaty - po co one są?
Cytat:
![]() Liczą się te, które są całkowicie legalne, z legalnego szkolenia a nie spod budki z piwem
Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-10-18 o 23:46 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
No to tak jak językowe - potwierdzenie zdolności. Możesz sobie później wpisać w CV, że ukończyłaś taki a taki kurs. Jak byś to udowodniła nie mając certyfikatu? Na słowo Ci mają wierzyć?
A różne są kursy, w niektórych miejscach pracy się przydaje ich posiadanie
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
A wiecie moze ktore sa uznawane za te naj? Ktore licza sie najbardziej?:P
Edytowane przez czrus Czas edycji: 2009-10-19 o 00:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

a jak to u was wygladalo!

- np uzupełnienie, szablon,osobny french manicure, tradycyjne zdobienie, kolorowy żel, utwardzanie naturalnych, parafina i pedicur...