|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Potrzebna zmiana
Witam.
Od dawna ubieram się na czarno bo tak lubiłam ale już mi się to znudziło i chcialabym was prosić o rade, jakie kolory i fasony do mnie pasują i jaka fryzura i kolor włosów byście proponowały. Dodam że jestem niska bo zaledwie 160cm i mam lekką nadwage po ciąży. Licze na waszą pomoc [IMG]http://www.*************/sfSmiliesPlugin/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] |
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Potrzebna zmiana
Na samym początku odradziłabym czarny bo bardzo smutno wyglądasz . Szczególnie skoro piszesz ze masz dziecko. zmieniłabym fryzurę na Twoim miejscu, coś krótszego, ostre pazurki z jakimiś pasemkami. Fajnie by wyglądał mahoń z miedzianymi pasemkami. Na Twoja figurę to rurki i szpilki
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie nie mam czarnych wlosów tylko zmieszaną paloną kawe z wiśnią i sama mam własnie ochote na coś jasniejszego byle nie blond
Rurki? dla mnie? nie powieksze sobie w ten sposób bioder i tyłka?
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja proponuję jakieś ciemne brązy ale w ciepłych tonach. Jeśli nie chcesz siebie pomniejszac to nie radzę nosic biodrówek itp. Co do tych rurek to uważam, że jeśli już zdecydujesz na noszenie się ich to kup takie z wyższym stanem żeby optycznie wydłużyc nogi. Możesz zacząc nosic również jakieś kolory
nie tylko ten czarny jak sama wspomniałaś. W tym sezonie jest modny ciemny fiolet może szukac coś w tym kierunku? ? Pozdrawiam i życzę powodzenia w metamorfozie.
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Co do strojów, masz nieco szersze ramiona od bioder, więc dobrze by było to wyrównać - np. poprzez spódnice w kształcie A, ale nie za mocno rozkloszowane
![]() Warto inwestować w ciuchy, które zaznaczą Twoją talię - żakiet (lekko wcinany w talii), najlepiej z zaokrąglonymi połami na dole, idealne będą bluzeczki kopertówki. Na pewno zrezygnuj z wszelkich bufek i poszerzanych ramion, dobre będą duże dekolty a do tego długie wisiory. Jeżeli masz jeszcze pociążowy brzuszek a szukasz sukienek - to proponuję te odcinane pod biustem. Co do koloru włosów i ubrań... najpierw powiedz, jaki masz naturalny kolor włosów, jak się opalasz ? Dobrze by było ocenić, jakim jesteś typem urody
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
No więc naturalnie jestem szatynką i mam szare oczy, które czasem wpadają w zielony (tak przynajmniej twierdzi moja przyjaciółka) . Opalam się dość szybko z poczatku na czerwono ale szybko brazowieje.
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Właśnie znalazłam ciekawą stronke gdzie mozna sie samemu bawic fryzurami i kolorem wystarczy sie zarejestrowac http://taaz.com |
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, to by wychodziło na to, że jesteś Pani Lato
![]() Ale wiadomo, mogę się mylić Czerń jest dla Ciebie zdecydowanie za mocna, oczywiście nie musisz z niej rezygnować, ale zdecydowanie ją ogranicz Twoje kolorki to zimne kolory: - miękkie biele - złamane, czyli np. biel skorupki jajek - brązy: kawowy, kakaowy, popiele - granat - nie za mocny, wszelakie błękity - ciemna zieleń - pastelowa cytryna - seledyn, kobalt - róże: pastelowe, lilaróż - ciemna, chłodna czerwień, bordo - lawenda, bez, fiołkowy Także do dzieła, do ataku na garderobę A włosy jak będziesz zmieniać, to zdecydowanie jaśniejsze
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
hmm... no nie wiem bo kurcze zawsze słyszałam że pasują do mnie mocne kolory a nie pastele
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- co do włosów to sie zgadzam że jaśniejesze tylko chce to jakoś stopniowo zrobić bo nie chce ich zniszczyc rozjasnianiem czy nie daj boze dekoloryzacją, są grube i mocne ale wiadomo po farbowaniu i ciąży osłabione |
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, tak jak napisałam... mogę się mylić, ale mocne kolory jak na moje oko nie za bardzo
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
a co myślicie o takim kolorze i fryzurce?
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
bardzo mocno wycieniowane wlosy bo w tej chwili są troszkę bez wyrazu takie proste i ułożone.odradzam czarny bo wyglądasz w nim smutno. może coś żywszego ? mahoń, coś z czerwieni ? coś co zdecydowanie ożywi ci twarz.
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
To włosy już mam obcięte i kolor troche zszedł wiec pora na jakies farbowanie, właśnie myślałam o rudym tylko kompletnie nie wiem jaki odcień by mi pasował co myślicie?
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Według mnie idealnie pasowałby ci jasny rudy, wpadający niemal w pomarańcz. Szczególnie jeśli masz zielony odcień oczu, a jedno do drugiego w moim odczuciu pasuje idealnie. Do tego zielone bluzki, chyba, że uznasz, że taka moda jest teraz na czasie (co daje się zauważyć), a nie chcesz się dostosowywać.
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

nie tylko ten czarny jak sama wspomniałaś. W tym sezonie jest modny ciemny fiolet może szukac coś w tym kierunku? ?