|
|||||||
| Notka |
|
| Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Zgłaszam problem Przekłamanie w mailu zamieszczonym w podpisie.
W podpisie mam wpisany mail" janinka64-46@wp.pl." Niestety po skopiowaniu maila i wstawianiu go w list w skrzynce zamiast powyższego maila kopiuje sie" janinka64-45@wp.pl." Nic nie pomaga zmiana maila w podpisie na różne sposoby tzn nawet wtedy gdy podpis wykasuję, wyloguję sie i wstawiam po ponownym zalogowaniu. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Rodzi to problemy, bo gdy ktoś chce mi cos przesłać na skrzynkę pocztwoą, a nie zwróci uwagę, że mail się nieprawidłowo wkleił to mu podczas wysyłki daje kominikat, że taki adres nie istnieje. Proszę o interwencję w tej sprawie administratora forum lub moderatorów
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
|
Dot.: Zgłaszam problem Przekłamanie w mailu zamieszczonym w podpisie.
Postaram sie to w miare prosto wytlumaczyc
![]() Twoj e-mail sklada sie z tak jakby 2 wpisanych adresow( w kodzie i opisie), Ty zmieniasz ten ktory jest "opisem" a ten w kodzie nadal jest bledny. Po kliknieciu w adres e-mail ( slowo napisane) program automatycznie otwiera klienta pocztowego a adres e-mail bierze z kodu. Aby to poprawic musisz to zrobic w kodzie samego e-mail. Zaraz zobacze jak to wyglada w kodzie i Ci podam prawidlowy ![]() Jest zle: <a href="mailto:janinka64-45@wp.pl".>janinka64-46@wp.pl.<br /> Kolor niebieski to czesc kodu z blednym adresem. Moja rada: Skasuj calkowicie adres e-mail z podpisu, zapisz zmiany, odswiez strone, wprowadz ponownie adres e- mail w formie: [email ] tutaj adres [/email ] aniolek Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2010-06-02 o 18:06 |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Ale dlaczego w kodzie jest inny, a w podpisie jest inny Najpierw spróbowałam zmiany w profilu tzn od nowa wpisałam adres e-mail i dokonałam zmiany, ale to tez nic nie pomogło.
Edytowane przez Aninaj Czas edycji: 2010-06-02 o 18:00 |
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
Poniewaz podczas wprowadzania uzylas ikonki do wprowadzania adresu email i zapisalo Ci taka postac:
[.EMAIL="janinka64-45@wp.pl"]janinka64-46@wp.pl[/EMAIL.] ( kolor niebieski to kod) potem poprawilas adres ale tylko w opisie, w kodzie zostal nadal zly. Wykasuj calkowicie wszystko razem z kodem i ponownie uzyj ikonki do wprowadzania adresu e-mail ( jak pamietam ikonka z kartka + symbol koperty) aniolek |
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
|
zrobilam screna
![]() Wykasuja w swoim podpisie w panelu ustawien: e-mail razem z kodem dokladnie to co zaznaczylam na zdjeciu ciemnym kolorem, czerwona strzalka ( adres e-mail Ty bedziesz miala swoj) Potem wcisnij Ikonke zaznaczona czerwonym koleczkiem i wprowadz prawidlowy adres e-mail - zapisz zmiany.aniolek Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-11-28 o 16:19 |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki poprawiłam i jest juz chyba ok. Nigdy nie wstawiam adresu przez ikonkę, po prostu łatwiej mi wpisać bezpośrednio i teraz tez nie pamiętam abym tak zrobiła ale .....
PS dopiero teraz zobaczyłam Twój wpis ze screnem. Niestety u mnie po edycji podpisu nie widać kodu, a jedynie podpis. Ale wykasowałam go dałam zapisz zmiany, a potem ponownie wstawilam przez ikonkę Edytowane przez Aninaj Czas edycji: 2010-06-02 o 18:35 |
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
|
To nic, wprowadzajac e-mail normalnie, automatycznie tworzy sie hiperlacze
Wazne, ze teraz masz juz prawidlowo i dokonalas tego sama ![]() aniolek |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za pomoc
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
|
Prosze bardzo
aniolek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.