|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Szampon o neutralnym PH - czyli który!? jaki !?
Hej Dziewczyny pomóżcie !
Bardzo wręcz "na gwałt!" potrzeby jest mi szampon o neutralnym PH. Oczywiście googlowałam i niestety bez zadowalających skutków Czy któraś was orientuje się - jaki to byłby szampon (drogeryjny i niedrogi )Zastanawiałam się nad bambino .... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szampon o neutralnym PH - czyli który!? jaki !?
neutralne pH ma woda - tzn. 7. Szampony mają 5,5 bo takiego potrzebuje skóra a zwłaszcza skalp musi być zakwaszany. Dziewczyny nawet robią płukanki z octu jabłkowego.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
ja używam Head&shoulders . kupiłam bo również chciałam coś dobrego dla skóry głowy pod względem ph. Producent napisał "formuła o zrównoważonym pH odpowiednia do codziennej pielegnacji" a więc na pewno jest ok. nie powinien podrażnić. u mnie spisuje się świetnie zero łupieżu i skóra głowy oczyszczona i jednocześnie zdrowsza odkąd używam tego szamponu
![]() jest o wersja nawilżenie,pielęgnacja suchej skóry głowy z olejkiem z migdałów
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera!" "Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami... Edytowane przez kinga15p Czas edycji: 2010-11-19 o 19:59 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Poza tym, co to znaczy 'zrównoważone pH"?? Gotowy produkt nie może mieć zmiennego pH.... ![]() najczęściej szampony mają pH w okolicy 4,5-5,5, czyli lekko kwaśne, jak już Ilsa wspominała - optymalne dla skóry głowy. Wybierz szampon z możliwie jak najkrótszym składem i jak najmniej drażniącą substancją myjącą. Nie należy oczekiwać od szamponu cudów - ma jedynie oczyszczać włosy i skórę głowy. Od nawilżania, odżywiania i działania cudów są odżywki
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2010-11-20 o 16:07 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co ja wiem, najkrótszy skład ma Johnson&Johnson no more tears dla małych dzieci.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

)

13.03.2008