Kokosowe szaleństwo- "rafaello" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - Moje gotowanie

Notka

Kuchnia - Moje gotowanie Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2005-03-13, 11:47   #1
myska
Raczkowanie
 
Avatar myska
 
Zarejestrowany: 2005-02
Wiadomości: 36

sprawdzony krem Raffaello


Kochane... potrzebuje pilnie przepisu na dobry spradzony krem Raffaello, bardzo prosze o propozycje z gory dziekuje
myska jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 12:23   #2
reniakicia
Rozeznanie
 
Avatar reniakicia
 
Zarejestrowany: 2004-01
Lokalizacja: świętokrzyskie czaruje
Wiadomości: 824
GG do reniakicia
Re: sprawdzony krem Raffaello

mój przepis
Rafaello
0,5 l śmietany 30% + 1 czekolada biała wstawić na gaz mieszając od czasu do czasu aż do rozpuszczenia czekolady zagotować (tak aby nie wrzało) ostudzić też od czasu do czasu mieszając. Ubić dodając 2 śnieżki na końcu 20 dkg kokosu (ja zanim przejdę do ubijania wstawiam garnek jeszcze na jakieś 20 minut do lodówki). Masę przekładam na ciemny biszkopt nasączony np. koniakiem, amaretto, esencją z kawy rozpuszczalnej wymieszaną z wódką... następnie wstawiam do lodówki na jakąś godzinkę i już gotowe :mrgreen: Zapewniam, że ciasto jest przepyszne :ganja:
__________________
"Szczęście, którym można się podzielić
jest szczęściem podwójnym
cierpienie, którym można się podzielić
jest tylko połową cierpienia"
reniakicia jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 12:26   #3
bunny-pie
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2004-08
Lokalizacja: bEckingham palace
Wiadomości: 3 163
Re: sprawdzony krem Raffaello

Hej,
przepis dostalam od Cioci, wypróbowalam go i jest naprawde super ekstra!! Polecam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _Raffaelo.jpg (102,5 KB, 611 załadowań)
__________________
bunny-pie jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 12:28   #4
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 4 169
Re: sprawdzony krem Raffaello

1/2 l. mleka
2 czubate łyzki maki ziemniaczanej
2 płaskie łyzki mąki szennej
1 mały cukier waniliowy
1 szkl.cukru
kostka margaryny
25 dag wiórek kokosowych

Makę rozmieszać z 1/2 szkl. mleka, wlac do gotujacego sie mleka z cukrami-ugotować budyń.Wystudzić. Utrzeć z margaryną i wiorkami kokosowymi.
__________________

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _


WYSZUKIWARKA nie gryzie


mikroREKLAMA
Moje gotowanie
Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Ta reklama pokazywana jest pod 4 169 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
Nutka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 12:33   #5
kaixia
Raczkowanie
 
Avatar kaixia
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Stalowa Wola
Wiadomości: 410
GG do kaixia
Re: sprawdzony krem Raffaello

Ja mam trochę prostszy:
1/2 l śmietany
2 opakowania Śnieżki
5 łyżek wiórek kokosowych
1/2 szkl. Advocata

Śmietanę zmiksować ze śnieżką, dodać wiórka - wymieszać. Do całości dodawać Advocata i miksować.
Trochę takiej masy odłożyć na wysmarowanie góry i boków, a do pozostałej dodać pokruszoną 2 cz. biszkopta.
Biszkopt podzielić na 3 części (1 cz. góra, 2 cz. (środkowa - pokruszyć i dodać do masy - wymieszać delikatnie, 3 cz. spód)

Powstałą masą przełożyć pozostałe części biszkopta, a tą odłożoną (bez pokruszonego biszkopta) wysmarować ciasto - obsypać wiórkami kokosowymi.

Mam nadzieję, że nie jest za bardzo chaotyczny - pozdrawiam
__________________
Zrozumienie jest jak zimna woda na pustyni, ratuje życie ale może też zabić.
kaixia jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 12:45   #6
Lee
Wtajemniczenie
 
Avatar Lee
 
Zarejestrowany: 2003-05
Lokalizacja: Londyn
Wiadomości: 2 121
Re: sprawdzony krem Raffaello

przepis na bardzo dobre raffaello znajduje się w "Poradniku" na stronie naszego portalu
Warto czasem tam zaglądać, jest mnóstwo świetnych przepisów!
__________________
if i'm not wasted, then the day is.
Lee jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 13:17   #7
myska
Raczkowanie
 
Avatar myska
 
Zarejestrowany: 2005-02
Wiadomości: 36
Re: sprawdzony krem Raffaello

dziekuje wam bardzo za przepisy
mam pytanie do Renaty:
smietane zagotowac razem z bala czekolada?
myska jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 13:20   #8
myska
Raczkowanie
 
Avatar myska
 
Zarejestrowany: 2005-02
Wiadomości: 36
Re: sprawdzony krem Raffaello

Katarzynko: jaka ma byc ta smietanka?
myska jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 13:26   #9
TakaJaaa
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2004-10
Wiadomości: 273
Re: sprawdzony krem Raffaello

a ja dodaje do przepisu Renaty jeszcze 5 kieliszków adwokatu i jeszcze jedną białą czekoladę pycha...
TakaJaaa jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 13:59   #10
reniakicia
Rozeznanie
 
Avatar reniakicia
 
Zarejestrowany: 2004-01
Lokalizacja: świętokrzyskie czaruje
Wiadomości: 824
GG do reniakicia
Re: sprawdzony krem Raffaello

tak
__________________
"Szczęście, którym można się podzielić
jest szczęściem podwójnym
cierpienie, którym można się podzielić
jest tylko połową cierpienia"
reniakicia jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 14:05   #11
kaixia
Raczkowanie
 
Avatar kaixia
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Stalowa Wola
Wiadomości: 410
GG do kaixia
Re: sprawdzony krem Raffaello

Najlepsza byłaby wiejska tzw. "od baby". jak nie dysponujesz taką, to poprostu najtłustsza i najgęstsza jaką uda Ci się zdobyć.
__________________
Zrozumienie jest jak zimna woda na pustyni, ratuje życie ale może też zabić.
kaixia jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 14:06   #12
myska
Raczkowanie
 
Avatar myska
 
Zarejestrowany: 2005-02
Wiadomości: 36
Re: sprawdzony krem Raffaello

postanowilam wyprobowac ten przepis trzymac kciuki zeby sie udalo
myska jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-13, 15:16   #13
reniakicia
Rozeznanie
 
Avatar reniakicia
 
Zarejestrowany: 2004-01
Lokalizacja: świętokrzyskie czaruje
Wiadomości: 824
GG do reniakicia
Re: sprawdzony krem Raffaello

Myska spoko ten przepis jet wypróbowany i zawsze mi wychodzi trzymam kciuki i życzę smacznego
__________________
"Szczęście, którym można się podzielić
jest szczęściem podwójnym
cierpienie, którym można się podzielić
jest tylko połową cierpienia"
reniakicia jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-17, 19:15   #14
Angel82
Raczkowanie
 
Avatar Angel82
 
Zarejestrowany: 2003-06
Wiadomości: 203
krem Rafaello do babeczek????

A co byście powiedziały na to, żeby ten krem- ale tylko śmietanka + biała czekolada użyć do wypełnienia babeczek??... Bo mam taki plan świąteczny, tylko raczej nie jestem dobrą kucharką (właściwie to żadną) ale jakoś mam na coś takiego ochotę... Czy to ma sens? A jak nie, to czy macie jakieś przepisy na pyszne, lekkie masy do babeczek?? Będę wdzięczna
__________________
>>absolutely.no.regrets <<
Angel82 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-17, 19:31   #15
WioletaM
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-02
Wiadomości: 4 220
Re: sprawdzony krem Raffaello

Oto moje dwa przepisy:

Rafaello

-1 litr kremówki
-20 dag płatków migdałowych
-20 dag kokosu
-1 paczka biszkoptów (15 dag)
-2 białe czekolady
-5 jajek

Upiec biszkopt z 5 jaj na mała blachę.
0,75 l kremówki wlać do garnka, dodać 2 pokruszone czekolady (mieszać lekko w gorącej (nie gotować). Śmietana musi być ciepła. Wsypać płatki i kokos. Wymieszać. Potrzeć biszkopty i wsypać do w/w masy. Przerobić to i całe położyć na biszkopt.
0.25 l kremówki ubić na sztywno, położyć na górę ciasta i rozsmarować.

II sposób na Rafaello

Upiec biszkopt według siebie.
-dżem ananasowy
-masa kokosowa
-płatki migdałowe
-2 słodkie śmietany (0,5 l)
-2 śnieżki Dr Oetker
-1 biała Milka czekoladowa
-40 dag kokosu
-1 olejek migdałowy

Śmietanę ubić ze śnieżką, dodać roztopioną schłodzoną czekoladę, kokos i olejek migdałowy. Wymieszać. Dać na ciasto. Można udekorować.
WioletaM jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-25, 19:14   #16
Meariel
调解人
 
Avatar Meariel
 
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
Wiadomości: 3 434
Thumbs up Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

Kto jeszcze nie robił? Przyznać się!

Przepis łatwy, szybki i zaspokaja "potrzebę słodkiego" na dość długi czas, o ile rodzina się nie rzuci na blachę.

Składniki:
1 litr mleka
4 łyżki mąki zwykłej i 4 łyżki mąki ziemniaczanej (takie żeby nie były płaskie)
kostka margaryny lub masła
szklanka cukru
1 lub 2 cukry waniliowe
200 gram (20 dag) wiórków kokosowych
krakersy lajkonika (najlepiej 1,5 opakowania, chociaż to zależy od blachy)



Z litra mleka odlej około szklanki, reszte zagotuj. Do tego odlanego mleka wsyp obie mąki i wymieszaj dokładnie.Jak mleko będzie już ciepłe (ale jeszcze nie ugotowane) to wsyp oba cukry i rozpuść.
Jak mleko zacznie się gotować to wlej tą odlaną część mleka wymieszaną z mąką (tak jak robisz zwykły budyń) przykręć ogień i dokładnie wymieszaj. Jak wyjdzie ci lejący się budyń to przepadłaś ale jak wyjdzie za gęsty to można jeszcze go odratować. W każdym razie ma wyjść budyń, który lekko studzimy.

Kiedy jeszcze całkiem nie wystygł i jest letni w porywach do ciepłego to dodajemy kostkę masła i mieszamy w jakimś dużym czymś typu miska najlepiej, ja mieszam taką drewnianą pałką. Mieszamy aż to masło się całkiem rozpuści w tym budyniu. Potem dodajemy do tego połowę albo 3/4 wiórków (albo wiórek, nie wiem jaka forma jest poprawna a nie chce mi się szukać słownika) kokosowych i mieszamy ładnie.


Bierzemy blache do ciasta, ja mam taka 30x20 cm. najlepiej jak nie jest okragła i nie jest za duża. I wykładamy ją folią aluminiową. Na folię kładziemy miejsce przy miejscu krakersy, jedna warstwę i na to wylewamy połowę masy budyniowej. Potem kładziemy na to kolejną warstwę krakersów i resztę masy budyniowej i wysypujemy resztę wiórek (czy tam wiórków) i tak wklepujemy palcami jak krem w twarz

Przykrywamy formę folią spożywczą względnie folią aluminiową i wkładamy do lodówki na pare godzin, póki rodzina się nie rzuci na deser. Przykrycie jest ważne, bo jak nie przykryjesz i masz w lodówce np. mięso albo jeszcze gorzej- bigos, to rafaello przejdzie tym zapachem.


POLECAM!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg raffaello1.jpg (83,5 KB, 813 załadowań)
__________________
Make up, not war!

Edytowane przez Meariel
Czas edycji: 2008-04-28 o 19:25
Meariel jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-25, 19:36   #17
Ela
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2002-03
Wiadomości: 7 700
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

To ja podam kilka przpisów na to ciasto:
BISZKOPT RAFAELLO

SKŁADNIKI:
CIASTO:
6 jajek,
6 kopiastych łyżek mąki pszennej,
6 kopiastych łyżek cukru,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,

NADZIENIE:
1/2 litra śmietany kremówki,
20 dag wiórek kokosowych,
2 białe czekolady,
2 "Śnieżki",
1 paczka migdałów.

CIASTO:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem, powoli dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku ok. 30 minut. Wystudzić.

NADZIENIE:
1/4 litra śmietany kremówki zmiksować z 2 "Śnieżkami" i wyłożyć na biszkopt. Resztę kremówki zmiksować z 2 rozpuszczonymi na parze czekoladami. Dodać 15 dag wiórek kokosowych i wyłożyć na pierwszą masę. Powciskać migdały i posypać resztą wiórków kokosowych.


TORT RAFAELLO

Składniki:
Biszkopt:
- 1 szklanka mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 5 jajek,
- 1 łyżka oleju.

Krem:
- 2 śmietany kremówki,
- 2 śnieżki,
- 1/2 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 2 paczki kokosu,
- 1 paczka migdałow,
- 1 szklanka cukru.

Jak przyrządzić?
Biszkopt:
Ubić białka na sztywną pianę, dodać po trochu cukier i dalej ubijać, dodawać po 1 żółtku i dalej ubijać, dodać mąkę i mieszać. Jeżeli ciasto jest za gęste dodać łyżkę oleju.

Krem:
Migdały zamoczyć w spirytusie. Ubić śmietanę, dodać śnieżkę i miksować, dodać obydwie mąki i dalej mieszać, dodać cukier,1,5 paczki kokou i migdały, wymieszać.
Biszkopt przeciąć na pół na jedną połowę położyć krem, przykryć drugą połową. Reszte kremu położyć na górę i na boki posypać resztą kokosu, można udekorować migdałami lub orzechami.



RAFAELLO

Składniki:
Biszkopt:
- 4 jaja,
- po pół szklanki mąki ziemniaczanej i pszennej,
- szklanka cukru,
- łyżeczka proszku do pieczenia.

Masa:
- 2 śmietany 30% po 200ml,
- 2 "Śnieżki",
- 200g wiórek kokosowych,
- 3 białe czekolady (płatki migdałowe i wiórki kokosowe do dekoracji).

Jak przyrządzić?
Biszkopt:
ubić na sztywno białka,dodać cukier i ubijać aż się rozpuści. Następnie dołożyć żółtka i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 190, 30 min.

Masa:
śmietanę zmiksować ze "Śnieżką" na sztywną masę, dodać rozpuszczoną, ale letnią czekoladę, zmiksować i dodać wiórki kokosowe.
Biszkopt napączować sokiem z cytryny i alkoholem, wyłożyć masę, całość obsypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.

RAFFAELLO

Składniki:
- 2 białe czekolady „Milka”,
- 2 galaretki cytrynowe,
- 200 g wiórków kokosowych,
- 2 „Śnieżki”,
- biszkopty podłużne (najlepiej lukrowane, są delikatniejsze),
- mleko wg przepisu na "Śnieżce".

Jak przyrządzić?
Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w gorącej galaretce rozrobionej w 2 szkl. wody.
Zmiksować „Śnieżki” z mlekiem i dodawać po łyżce letnią galaretkę z czekoladą.
Na koniec wsypać wiórki (zostawić trochę do posypania), wymieszać.
Na dno prostokątnej formy wyłożyć biszkopty, wylać masę, posypać wiórkami.
Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Ela jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-25, 22:33   #18
viki123
Raczkowanie
 
Avatar viki123
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 193
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

ummm uwielbiam "rafaello"

zrobiłam kiedys podobny przepis jak ten pierwszy opisany przez Ele rodzinka była zachwycona i oczywiście skopiowała go na swoich imprezkach :P
__________________
Nie trać czasu na kompletowanie popełnionych błędów. Ucz się na nich i idź dalej.
viki123 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-26, 00:40   #19
margolci@
Zadomowienie
 
Avatar margolci@
 
Zarejestrowany: 2004-02
Wiadomości: 1 010
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

Meariel, wiem, że głupie pytanie, ale jeśli coś da się zepsuć, to ja to na pewno zrobię, więc wolę zapytać. Te krakersy, to nie takie słone, tylko zwykłe herbatniki, tak?
__________________
Wiem, że i tak każdy woli Misia, wiem...
margolci@ jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-26, 09:54   #20
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 4 169
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

Krkersy słone!!! Tylko slone to one nadaja niepowtzrzalny smak...Zaufaj przepisowi I pamietaj trzymaj ciasto przez noc w lodówce..jest pyszne ale po "leżakowaniu" najpyszniejsze
__________________

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _


WYSZUKIWARKA nie gryzie


mikroREKLAMA
Moje gotowanie
Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Ta reklama pokazywana jest pod 4 169 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
Nutka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-26, 10:24   #21
Meariel
调解人
 
Avatar Meariel
 
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
Wiadomości: 3 434
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

Cytat:
Napisane przez Nutka
Krkersy słone!!! Tylko slone to one nadaja niepowtzrzalny smak...Zaufaj przepisowi I pamietaj trzymaj ciasto przez noc w lodówce..jest pyszne ale po "leżakowaniu" najpyszniejsze
Nutkoa dobrze prawi!
Koniecznie słone krakersy, nie herbatniki.
Ja polecam lajkonika bo są fajnie słonawe (tez się dziwiłam na poczatku) i idealnie harmonizuja ze słodką masą

Zdradź jak Ci wyszło!
__________________
Make up, not war!
Meariel jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-26, 14:30   #22
Martiq:)
Zadomowienie
 
Avatar Martiq:)
 
Zarejestrowany: 2004-08
Wiadomości: 1 453
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

ja robię wg identycznego przepisu co Meariel. zapewniem: tego deseru nie można sknocić zawsze wychodzi pyszne! tylko zazwyczaj jem jak tylko ostygnie bo nie mam aż tak silnej woli aby zostawić je na noc w lodówce
__________________
Nie staraj sie zrozumieć wszystkiego,
bo wszystko stanie się niezrozumiałe...
Martiq:) jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 13:55   #23
viki123
Raczkowanie
 
Avatar viki123
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 193
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

ja mam takie male pytanko mleko ilu procentowe ma byc do tego przepisu Meariel ?
__________________
Nie trać czasu na kompletowanie popełnionych błędów. Ucz się na nich i idź dalej.
viki123 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 20:27   #24
Meariel
调解人
 
Avatar Meariel
 
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
Wiadomości: 3 434
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

Cytat:
Napisane przez viki123
ja mam takie male pytanko mleko ilu procentowe ma byc do tego przepisu Meariel ?
Ja robię z 2% ale myslę ze da razdę i z 3,2% i jak się uprzeć to z 0,5% też, bo to przeciez chodzi o budyń.

Robicie?
__________________
Make up, not war!
Meariel jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 00:23   #25
margolci@
Zadomowienie
 
Avatar margolci@
 
Zarejestrowany: 2004-02
Wiadomości: 1 010
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"


To ja już zawsze będę pytać - choćby głupio
Byłam pewna, że herbatniki

Zrobię - pewnie po weekendzie już, ale zrobię.
I od razu na rower wio
__________________
Wiem, że i tak każdy woli Misia, wiem...
margolci@ jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 10:23   #26
viki123
Raczkowanie
 
Avatar viki123
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 193
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

planuje zrobic w nastepny weekend
__________________
Nie trać czasu na kompletowanie popełnionych błędów. Ucz się na nich i idź dalej.
viki123 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 10:45   #27
Pralinka
Rozeznanie
 
Avatar Pralinka
 
Zarejestrowany: 2004-01
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 700
GG do Pralinka
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

A ja już się delektuję Rafaellem z przepisu Meariel. Cud - mniód ! (jak to by Femme powiedziala ). Zimny kawał Rafaella, prosto z lodóweczki - super pomysl na letni głód słodkości.
Przyszla mi do glowy jeszcze druga wersja tego pysznego deseru - bananowo kokosowa. Aby takową uzyskac wystarczy dodać zduszone banany do masy budyniowej- tak mi sie przynajmniej wydaje. WYpróbuje nastepnym razem.
Pralinka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 13:24   #28
charlott
Raczkowanie
 
Avatar charlott
 
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: Londyn
Wiadomości: 49
GG do charlott Wyślij wiadomość przez MSN do charlott
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

aż sobie zapisze przepis na dysku ) muszę zrobić w najbliższej przyszłosci...
charlott jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 14:21   #29
perelka-20
Wtajemniczenie
 
Avatar perelka-20
 
Zarejestrowany: 2004-11
Wiadomości: 2 525
GG do perelka-20
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

Meariel wczoraj wieczorem robilam Twoje rafaello, na noc do lodowki i dzisiaj degustacja Jest przepyszne i naprawde slodkie. Robilam je glownie z mysla o moim Skarbie, maniaku kokosa I smakowalo mu, a jak Dzieki Ci za ten przepis
perelka-20 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 18:20   #30
Meariel
调解人
 
Avatar Meariel
 
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
Wiadomości: 3 434
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"

Cytat:
Napisane przez Pralinka
A ja już się delektuję Rafaellem z przepisu Meariel. Cud - mniód ! (jak to by Femme powiedziala ). Zimny kawał Rafaella, prosto z lodóweczki - super pomysl na letni głód słodkości.
Przyszla mi do glowy jeszcze druga wersja tego pysznego deseru - bananowo kokosowa. Aby takową uzyskac wystarczy dodać zduszone banany do masy budyniowej- tak mi sie przynajmniej wydaje. WYpróbuje nastepnym razem.
No fajny pomysł! Mi jeszcze przyszła do głowy wersja kakaowa (kakao do masy) lub kawowa (wiadomo-kawa do masy)
I orzeszki po wierzchu...

Ech... niech żyje moja wiosenna dieta
__________________
Make up, not war!
Meariel jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - Moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-11-29 17:18:28


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.