![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kwiaty doniczkowe
Czy sa tutaj Wizazanki ktore lubuja sie w roslinach doniczkowych tak jak ja?
Ostatnio zakochalam sie w kaktusach, fiolkach i papierusie. Codziennie "dogladam" moje kwiatki. Niestety mam do dyspozyji tylko swoj pokoj by zastawiac je doniczkami. No wlasnie doniczki to kolejna ma fascynajca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kwiaty doniczkowe
Uwielbiam doiniczkowe kwiaty!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja równiez kocham kwiaty doniczkowe (tzn. kocham wszystkie, ale o doniczkowych akurat jest mowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja też lubię grzebać się w ziemi
![]() Szkoda, że nie mam w pokoju dużo miejsca na roślinki... (nie mam parapetu, tylko takie podwójne drzwi balkonowe), kwiatki stoją na połce nad biurkiem. Za to nadrabiam teraz balkonem ![]() ![]() ![]() Mam dwie draceny które bardzo lubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Też bardzo lubię kwiaty doniczkowe (i nie tylko doniczkowe
![]() Ze wzgędu na to, że wynajmuję mieszkanie i nie mogę za bardzo zaszeleć, to nie mam ich wiele: dwa fiołki alpejskie, skrzydłokwiat, fikus i kalanchoe (nie chce mi kwitnąć, tylko pnie się w górę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
libi ja tez wynajmuje pokoj i mam ... 12 doniczek w tym 3 takie podluzne - kaktusiaki na ta niektorzy mowia.
Jak tylko zrobie fotki to pochwale sie ![]() A ktora z Was ma papirusa? Chcialabym wiedziec czy wystarczy ze zamiast ziemi w donicznce beda kamyki - zwir ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Chyba jets nas wiecej
![]() ja tez mam hopla na punkcie kwiatow ![]() Ale "moja uprawe" zaczelam dopiero niedawno, po wyprowadzce od rodzicow. Moje kwiaty narazie sa "mlodziutkie", nie kupuje ich, frajde sprawia mi jak je sama "wyhoduje". Kradne ![]() Aga ja mam papirusa, ale takiego tyci tyci bo dopiero jakis niecaly miesiac temu dorwalam lodyzke, dwa tygodnie sie ukorzeniala w wodzie a jakies dwa tyg temu wsadzilam go do ziemi. Ale mozna tez go uprawiac bez ziemi, w kamykach, woda musi wtedy siegac wierzcholka bryly korzeniowej, ale lodygi MUSZA byc suche ![]() oto czesc moich ulubiencow ![]() 1- cytrynka wyhodowana z pestki ![]() 2-happy bamboo- wczesniej mieszkal w wazonie, niadawno wsadzilam go do ziemi. 3- papirus 4- nie wiem co to (?) ale rozwija sie w zabojczym tempie ![]() 5- prezent od "tesciowej" o dziwo ladnie rosnie ![]() 6- slonecznik, rowniez wyrosl z pestki. Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2007-03-19 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Jestem maniakiem kwiatowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jeszcze trzy..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale kiedyś sprawię sobie ogromny kwietnik i wtedy zaszaleję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oh ja tez prawie wszystkie moje roslinki hoduje sama od "podstaw" ![]() Dziekuje za podpowiedz co do papirusa ![]() Słonecznik jest cudny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Brzozka Twoje parapety sa przepiekne ... nie wiem wrecz co mam napisac ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
moja mam ma bzika na punkcie kwiatku, co chwila znosi mi jakies zielsko na parapet...kaktusy emituja jakies pole szkodliwe i nalezy ich unikac(mialam o tym na biologi)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam kwiaty wszelkiego rodzaju, niestety z powodu warunkow panujacych w domu zmuszona jestem do posaidania tylko jednego kwiatka. moja przyszla tesicowa ma sklonnosci do uszczesliwiania czlowieka na sile i podczas mojej tygodniowej nieobecnosci podlewala codziennie do doniczki mojego kwiatka. ja przed wyjazdem obficie go podlalam i z reguly podlewa sie go co 3 dzien wiec wystarczyloby mu wilgoci. j aprzyjezdzam a kwiatek calkowicie zalany, do tego stopnia ze nawet z kwietnika sie lało. marze tylko teraz o orchidei w doniczce albo jakims takim mniej pospolitym kwiatku ale usze niestety poczekac :/ . nie cierpie kaktusow bo dla mnie nie maja uroku , chociaz gdy co niektore kwitna u mojej mamy to sa piekne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Podciagam watek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Oto czesc mojej "hodowli"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Wasze kwiaty są przecudne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
AgaWW - na przedostatnim zdjęciu to fikus beniamin? Sądząc po listkach - tak, ale nigdy nie widziałam takiego "fikusowego lasu". Pięknie to wygląda. To Twoja uprawa?
Ja też lubię kwiaty doniczkowe i hoduję je od dłuższego już czasu z różnym skutkiem. Ostatnim moim sukcesem jest utrzymanie przy życiu paprotki, którą dostałam rok temu i od tamtego czasu, tak sobie powoli ginęła, aż zostały jej tylko dwa listki. Juz ją chciałam wywalić (dotychczas wszystkie paprotki mi zdechły, więc spodziewałam się, że z tą będzie podobnie), a tu widzę, że ona wypuszcza nowe listki (teraz ma już kilka). Więc sukces pełną gębą ![]() Poza tym mam fikusa beniamina, skrzydłokwiaty, cissusa rombolistnego (który też już zdychał, ale jaimś dziwnym trafem odżył), fikusa normalnego (ostatnio przeżył pogryzienie przez psa, ale jeszcze dycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Aferko obetnij gałązki paprotki i podlewaj ją dalej wypuści nowe sliczne
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Nutko -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Mam straszną kwiatkową manię
![]() ![]() To moje okazy ![]() "Beniaminek" jest w rzeczywistości wyzszy ode mnie ![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]()
...nie rozumiem...jednego..wszys cy fascynują się najróżniejszymi kwiatami..a czy spróbowałyście kiedyś..posadzić pokrzywę..wyobraźcie sobie..że kiedyś doglądając mojego kwiatka zauważyłam że w jego doniczce wyrosła obok niego pokrzywka..była ona maluteńka...chyba 5cm miała...przesadziłam ja do innej doniczki i tak kwitnie..ma już ponad 20cm...i wygląda cudnie nawet sobie nie wyobrażacie..jak bardzo ładnie ona wygląda...polecam..hodowa nie pokrzyw..heh..są one łatwe w pielęgnacji...i naprawdę efektowne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Swietny watek
![]() Ja rowniez bardzo lubie kwiaty doniczkowe i mam w pokoju trzy ![]() Wrzucam zdjecia moich roslinek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Podbija do gory taki fajny watek
![]() Mskladaczku - naszla mnie ochota na wychodowanie slonecznika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja pokażę dwa moje kwiatki tj. wrzosy i kwitnąca azalię, właśnie posadziłam 3 hiacynty i słonecznika z puszki jak coś urośnie to wkleję zdjęcia
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja tez uwielbiam kwiaty doniczkowe,szczegolnie kaktusy. Do tego stopnia je kochalam ze zabralam ze soba nawet gdy za granice wyjechalam, ale niestety moj kaktusiany ogrodek wymarl, bo tam gdzie mieszkalam bylo za wilgotno
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
oni ale masz pieknego papirusa
![]() Kwiaty w domu to jak stol bez jednej nogi ha ha ha Kolejna sprawa by byly ozdoba naszego mieszkania nalezy dbac o nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a ktora z was ma stefanotisa??? wkleje wam pozniej fotki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.