![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Indyjskie makijaże
Najlepeij byłoby aby zamówić w Turcji czy w Tunezji też khol tak z najmnej 100 sztuk
![]() ![]() ![]()
#122 |
Raczkowanie
|
Kurcze te białka robią się naprawdę bielusieńkie. Muszę to mieć!
![]() Rarytasiku myślisz że by nam wąglika przysłali? Hehe albo policja zrobiłaby nalot na mieszkanie odbiorcy "dziwnego proszku od arabów" ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
a nie wiecie czy mozna by go kupic gdzies w Stanach??
|
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
jestem gotowa zaryzykować naloty antyterrorystów, coby mieć takie cudo. A koleżanka w Turcji była nie tak dawno
![]() Ale czy to można do soczewek? I czy nie wysusza oczków? Nie powinno prawda?, bo od wysuszenia jeszcze bardziej pękają. |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
![]() ![]() A tak na poważnie to pocztą można wszystko przesłać.. Jeanette to było niezłe z tym nalotem na mieszkanie ale się uśmiałam ![]()
#126 |
Zakorzenienie
|
tak, tylko która teraz zna ich język i złoży zamówienie
![]()
#127 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tu zaglądam raz po raz, zaraz nie będę mieć odstępu do netu więc bardzo proszę - jakby się coś działo, ktoś zbierał zamówiniea na to cudeńko jeszcze. TO JA BARDZO PROSZĘ MNIE DOPISAĆ na jedną sztukę czy nawet dwie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
ja dopiero teraz widze jakich rozmiarów nabiera to rozpowszechniona przez mnie kholomania
![]() nie sądze, żeby z Arabami dało sie cos załatwić... oni maja specyficzne podejść do handlu. Lepiej czatować na wizażanki jadące do Tunezji albo Turcji czy innego Egiptu ![]() Że też ja wcześniej nie założyłam takiego wątku i nie pytałam się kto chce khol przed wyjazdem na wakacje. pzodrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam cały wątek i...
... i ja też chcę to cudo! Przyznać się bez bicia - która jedzie w tamte strony? I która wykupi hurtem ich zapasy? |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
8 sierpnia wylatuję do Egiptu na 2 tygodnie - początkowo myślałam,że jadę tam nurkować i odpoczywać jakże sie myliłam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a może wiecie jeszcze coś na temat kosmetyków używanych przez Egipcjanki - chodzi mi o takie ich sposoby pielęgnacji bo może warto kupić inne kosmetyki, które nie są dostępne u nas ???
|
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Błagam!!!!Ja też jestem chętna,jeśli ktoś będzie miał dostęp do większych ilości będę wdzięczna za zakup.Prooooooszę....
|
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
tez chce to cudenko!!
![]() ![]() ![]() niedlugo wszystkie wizazanki bedzie mozna po TYM rozpoznac ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
ja tak jak napisałam zakupię znaczną ilość ( czyt. tyle ile dam radę udżwignąć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() louvr - teraz wpadłaś ![]() Bo ja też się pisze jak znajdziesz... ![]() Boże jak mi się marzy Egipt...uwielbiam tamten okres historyczny i wszystkie możliwe pozycje -;- książkowe rzecz jasna ![]() Tylko co z tym ołowiem ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Beliczku - napisałaś, że można kupić khola na stoisku z przyprawami a mogłabyś napisać jak on wygląda? czy jest sprzedawany w jakichś pudełeczkach ? A mogłabym Cię prosić żebyś cyknęła mu zdjęcie? cobym wiedziała na co łypać
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2005-08-08 o 21:57 |
|
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
fajnie byloby zobaczy fotke tego cuda żeby ew. dac znajomym jesli jada w tamte strony ,trudno wytłumaczyc komus o co chodzi szczególnie facetowi
![]() a moze gdzies w usa lub krajach europy mozna by to kupic? |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Dzwoniłam dzisiaj, przezornie, do Urzędu Celnego i okazuje się, że mogą być problemy z wiezieniem znacznej ilości tego khola na polski obszar celny... Owszem gdy udowodnisz na granicy że taka ilośc jaką posiadasz jest na twój własny użytek a nie w celach handlowych to dobrze. Ale znaczną ilość khola to będzie raczej trudno tak przyjąć. Poza tym jeśli trafisz na upierdliwego celnika, mogą być poważniejsze problemy - jako że jest to kosmetyk może żądać świadectw sanitarnych o dopuszczeniu go do obrotu i braku przeciwskazań zdrowotnych. Ponadto trzeba się liczyć ze wzmożoną kontrolą samolotów z krajów muzułmańskich, ponieważ żyjemy w takich a nie innych czasach, i podejrzanie wyglądający specyfik może wzbudzić ich uzasadnione obawy, mogą zatrzymać go do analizy, a osobę przewożącą mogą zatrzymać.
Podobna sytuacja może zaistnieć w przypadku zakupu za pośrednictwem przesyłki pocztowej. Niestety. Wiem, że przedstawiłam najczarniejszy scenariusz, ale można się z nim liczyć. Tak że dziewczyny radzę wam co najwyżej kilka sztuk na własne potrzeby. Ja we wrześniu pewnie też nie będę ryzykować, sorry dziewczyny... |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
ja to azwsze tak pozno wchodz ze juz jest po wszystkim
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
annfas żadna z nas nie jest jeszcze załapana bo nie wiadomo czy w ogóle louvr dowiezie to do nas
![]()
#143 |
Zakorzenienie
|
Agabil ja Ci podsyłam propozycję, cobyś taki orientalny makijaż zrobiła
![]()
#144 |
BAN stały
|
etam.Przeciez to przyprawa. Sloiczek da rade na pewno. Mysle ze poczta to super rozwiazanie jednak.......
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
khol jest sprzedawany w malutkich szklanych fioleczkach zapakowanych w żółty kartonik z arabskimi literkami i okiem (literki i oko -czarne). Kartonika na wymiary około 5cm X 2 cm. Ma hologram (!!!) JAk na ich warunki to drogi kosmetyk i często zdarzają się podróbki zrobione z węgla drzewnego. Prawdziwy khol ma 10 tajemniczych składników, w tym prawdziwy sproszkowany antracyt.
Edytowane przez beliczek Czas edycji: 2005-07-16 o 12:38 |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Dzięki Beliczku za opis myślę,że nie będzie większych problemów z wwiezieniem go do Polski nawet w większych ilościach - a jeśli tak to najwyżej posadzą mnie za przemyt ...khola w znacznej ilości
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
![]()
No dobra, zaszalałam. Kupiłam wczoraj tego Guerlain'owskiego khola (na pudełku napisane khol, na ich stronie stronie www.guerlain.com - kohl
![]() ![]() Umalowałam tylko jedno oko, pod okiem korektor, reszta twarzy bez makijażu: - Terracota Loose Powder Khol Nr 1 - Noir ![]() - cień L'Oreal - 65 Cristal Marine, pod łukiem jakiś cielisty ArtDeco - korektor - YSL Anti-Cernes Multi-Action Concealer - tusz - Bourjois Volume Glamour - Noir Ebene 06 (czarny po prostu ![]() Zapomniałam o brwi (jednej ![]() Zaraz biegnę pod prysznic ![]() Pozdrawiam, demonik. Edytowane przez demonik Czas edycji: 2005-07-16 o 14:55 |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
JAk ślicznie
![]() ![]() ![]() To nie jest aż takie trudne. Nabierzesz wprawy bardzo szybko ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() PS Mam nowy avatarek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.