![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Indyjskie makijaże
joannea Twoje oczy ślicznie wyglądają !! To jeszcze nie jest maksymalny efekt ? no teraz to juz wogole musz emiec ten khol
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
cieszę się bardzo z komplementu
![]() to jest efekt z gatunku: wróciłam do hotelu, po całym dniu biegania, ale MUSZĘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Khole jest naprawdę łatwo znaleźć, są dostępne na stoiskach w medinach, czyli najbardziej turystycznych regionach - nie trzeba się ich specjalnie naszukać, w przeciwieństwie do znajomych ruszających w tamte regiony ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
joanneo - ja się niestety naszukałam
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
hmm, to trochę dziwne, może po prostu miałam więcej szczęścia - jeeden kupiłam na targu dla tubylców, kolejny na straganie w medinie, później jeszcze na innym straganie dla przyjaciółki, i później jeszcze w sklepiku szary... A końcu przestałam na nie zwracać uwagę, tak ich było dużo dookoła. Ale może po prostu też więcej łaziłam po mieście (pogody nie miałam wcale).
|
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczyny!
Tak obserwuje ten temat i widze, że ten khol to prawdziwe cudo, musze normalnie wydębić kasę na wakacyjną wycieczkę do turcji bo to może być bardzo dobra inwestycja we własny image ![]()
#246 |
Raczkowanie
|
wracając do indyjskich klimatów, zamieszcam zdjęcia z ostatniego bollywoodzkiego dzieła "Czasem słońce, czasem deszcz" i najpiękniejszą(moim skromnym zdaniem
![]()
#247 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno, zanim pójdę spać
![]() ![]() ![]() ![]()
#248 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,czy ktorys z tych to prawdziwy kohl bo ja sie nie znam?
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2005-07-25 o 05:29 |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
patrzę i patrzę i napatrzeć się nie mogę
![]()
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Ci wszysycy hinduscy faceci i Arabowie - nie trawię ich. Może maja fajne charaktery ale mniemam, że tej chwili rozmawiamy tylko o wyglądzie. Nic na to nie poradzę, że podobaja mi się jasnoocy blondyni.
|
![]() |
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
Beliczku, mozesz pstryknąć zdjęcie twojego Kohla, coby inne wizażanki widziały to twoje szczęście i wiedziały czego szukać w sklepach??
|
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
![]()
Kayah wygląda bosko...jakby urodzona Hinduska,zresztą ma bardzo charakterystyczna urode,a ten make-up tylko to podkresla
![]() Uuu ale to co znalazła heya mnie zmartwiło... ![]() ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Opolanko - niestety nie mam cyfrówki, jestem z tych ortodoksyjnych fotografów co uznają klisze
![]() Gdzieś wyżej tłuamczyłam jak dokładnie wygląda opakowanie khola. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Czarny Elfie - jak dla mnie to te na foto są kholem w paście - może poza tym w czarnym opakowaniu. Te w tubkach i ten w słoiczku - miałam podobny, i nie byłam się nim w stanie pomalować. Coś jak czarna pasta do butów z dołaczonym szklanym patyczkiem, strasznie lepka, nie dało się tego równo nałożyć na wewnętrzną stronę oka.
Xanko - Siostra wygląda rewelacyyyyjnie! wow ![]() ![]() Opolanko - wcześniej są już wklejone foto kholi, dokładnie takich, jak można kupić. |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() szczerze ? byli zachwyceni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To małżeństwo było w pewnym sensie dużym dysonansem.. bo tam nadal żywa jest tradycja aranżowania małżeństw.. Na szczęście rodzice szwagra to naprawdę normlani ludzie i nie mieli, że tak powiem, z tym problemów ![]() ![]() no ale to już się robi całkiem OT ![]() |
|
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam hinduski typ urody
![]() ![]()
#258 |
Zadomowienie
|
Xanko - co za historia... aż się rozmarzyłam, czytając - trochę to przypomina opowieści o księżniczkach, przez całą tą egzotykę i rytuał, akceptowanie synowej i wogóle... Śliczna historia, szkoda, że off topic, bo chętnie bym kontynuowała
![]() Sytuacja ciekawi mnie tym bardziej dlatego, że też mam teściów z kraju ludzi śniadych ![]() ![]() dla "potwierdzenia" owej kategorii ostatni makijaż z kohlem ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Miałam okazję dziś wypróbować khola Guerlain Terracotta Loose Powder. Kolor taka morska zieleń, <aqua blue jakby> nie wiem jaka jest oryginalna nazwa. Innego koloru na próbę nie było wystawionego, tylko ten.
Wrażenia. Wg. mnie nie ma filozofii w nakładaniu khola, przynajmniej ja zrobiłam oczy w 3 min. w sklepie. Proste kreski i bez rozsypania go na policzki! Malowałam się nim 1 raz w życiu. Ten proszek załuje, że nie był czarny, tylko taki wyraźny morski <turkus>, bo pewnie czarny zrobiłby odpowiedni efekt na oczach. ![]() Ten zielony, śliczny, iskrzący, intensywny kolor, piękny, pudrowy, wydajny. Jedno zanużenie patyczka = jednej kresce na oku. Efekt świetny, ale nie do moich niebieskich oczu ten kolor, po prostu "gasi" moja błekitną tenczówkę, robi się nijaka, szara... Takiego efektu to ja nie chcę. ![]() Nie wiem czy kolorowe khole mają na celu wybielić oko? Ale jeśli tak, to ten się nie sprawdził, bo jakie mialam białka, to takie byly, bez zmian, nie wybielone. I to chyba tyle, co moge na szybko napisac. ![]()
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Ja znalazlam cos takiego,tylko ze znowu niewiem czy to ten oryginalnmy czy nie-opis brzmi zachecajaco i ten kohl zawiera jakies indyjskie ziolo.....sama juz niewiem http://www.herbalsalon.com/vishh11059.html Znalazlam tez inne i maja dosstepne wiele kolorow-tylko zdjec nie widze http://store.yahoo.com/valueindia/hecoka.html |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Majka - z tego co piszesz wnioskuję, że testowałaś khol turkusowy z letniej kolekcji. MAsz tak piękny i nasycony kolor tęczówek (widziałam na "moich makijażach"), że w Twoim przypadku tylko czarny lub zeszłoroczny biały khol (jeżeli mówimy o guerlain) ma jakiś sens.
Jak pisałam wczesniej khol guerlainwoski az tak nie wybiela białek. Nusisz byc zdolna skoro tak odrazu sobie umalowałaś oczka,no no - jestem pod wrażeniem :yes: |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację, czarny jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Obojetnie czy to z Loose Guerlaina, czy to oryginalny przywieziony z orientalnego kraju. POza tym z ręką na sercu, umalowałam się kholem błyskawicznie i nie speszył mnie nawet natrętny ochroniarz, stojacy przy moim boku! Powiem nieśmiało, że mi się później przyglądał jak mi to wyszło. ![]() Nie wiem może dziś byłam wyjątkowo opanowana... i nawet khol nie sprawił mi trudności? ![]() Tak czy siak, fajna sprawa... RObi wrażenie, ładnie wygląda - mówię o Guerlainie.
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację, czarny jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Obojetnie czy to z Loose Guerlaina, czy to oryginalny przywieziony z orientalnego kraju. POza tym z ręką na sercu, umalowałam się kholem błyskawicznie i nie speszył mnie nawet natrętny ochroniarz, stojacy przy moim boku! Powiem nieśmiało, że mi się później przyglądał jak mi to wyszło. ![]() Nie wiem może dziś byłam wyjątkowo opanowana... i nawet khol nie sprawił mi trudności? ![]() Tak czy siak, fajna sprawa... RObi wrażenie, ładnie wygląda - mówię o Guerlainie.
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
"Robi wrażenie, ładnie wygląda" - Majka kholowym makijażu
![]() jutro sobie obejrzę ten turkusowy khol w sephorze. ale moej oczka on tez pewnie "zgasi" jest super do brązowych tęczówek... Edytowane przez beliczek Czas edycji: 2005-07-25 o 21:38 |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() POlecam CI Beliczku, choć widzę, że TY też niebieskooka blondynka. Ale popróbowac można, przynajmniej się utwierdzisz w jakimś przekonaniu. ![]() TEn turkus będzie ładnie wygladał do ciemnych oczu... ![]() KUrcze co ja się dziś w Sephorze zszukałam szafy Guerlainia i nie znalazłam, ja jestem jakas slepa chyba? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wytlumaczcie mi cos
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Papryczko, oryginalne kohle mają podobno zamykać naczynka oka, stąd ta biel białka. Nie udało mi się znaleźć kolorowych arabskich kholi, choć urban legen internetu twierdzi, że takowe istnieją
![]() Guerlain nie ma niestety tej cechy białkowej, ale posiada za to wiele kolorów (nie w ciagłej sprzedazy, paleta zmienia się sezonowo), stad ta różnica między jednym a drugim. Elfie - ciężko powiedzieć, z opisu to może i to? wygląda prawdopodobnie, może napisz do nich z pytaniem, w jakiej formie jest ten kohl? |
![]() |
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Śliczna blondynka z Ciebie ![]() ![]() btw oczy super.. ja chyba przez ten upał nie zainteresowałam się kholem.. a pewnie miałam pod nosem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
A ja mam 2 pytanka,a raczej prosby
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.