|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Nauka i mieszkanie we Wrocławiu
Hej dziewczyny. Nie wiem już, do kogo się zwracać, więc piszę tutaj: Czy któraś studiuje bądź dopiero będzie studiowała na Uniwersytecie Wrocławskim? Najlepiej na wydziale filologicznym i zaocznie, ale jeśli nie, to także się odzywajcie. Potrzebuję pomocy w orientacji na tej uczelni, a we dwoje łatwiej się odnaleźć (i raźniej, kiedy się zgubi!) I druga broszka: ktoś poszukuje stancji? Ja muszę czym prędzej zmienić swoją, a wszystkie oferty są dla dwóch osób.
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nauka i mieszkanie we Wrocławiu
uniwersytet wrocławski ma swoje forum, wystarczy poszukać w internecie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Studiuje tam teraz 5. rok. Jaki kierunek?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Hej, skonczylam studia na filologicznym właśnie.
Gdybyś potrzebowała jakiejś pomocy - wal śmiało
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
ja studiuję na filologicznym, pomogę jak coś
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraź sobie, że szukałam już na wszystkich możliwych stronach, ale forum, gdzie piszą o takich sprawach nie znalazłam, ale jeszcze poszukam, dzięki za sugestię ![]() Ja też na filologicznym wydziale, dziennikarstwo zaocznie Dzisiaj byłam wstępnie zorientować się, gdzie ten budynek się znajduje. Trochę się boję, że żadnym środkiem transportu tam nie trafię. Byłabym wdzięczna, gdyby któraś mi podała prywatnie numer telefonu, gdzie dowiem się, o której jest główne rozpoczęcie i czy w ogóle jest- ja dzwoniłam dziś rano i kobieta przekierowała mnie pod inny numer, który jest poza zasięgiem wciąż. Albo jeśli któraś ma takie informacje, to mogłaby mi udzielić. Strona uczelni niestety nie jest dla mnie zbyt przejrzysta
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, jak jest u zaocznych, ale ja zaraz po tym, gdy zakończono rekrutację dostałam list z uczelni ze wszystkimi szczegółami odnośnie rozpoczęcia roku, testów z języka obcego itd. Budynek instytutu jest na Grunwaldzie (zajęcia są w instytucie informatyki - zaznaczam, bo pamiętam, że wiele osób było tym zaskoczonych na początku), wsiadasz w cokolwiek, co jedzie na Most Grunwaldzki i tam wysiadasz (autobusy 145, 146, 149, tramwaj 0 i kilka innych).
I teraz jeszcze małe szkolenie z researchu - większość informacji dla przyszłych i obecnych studentów jest na stronie instytutu dziennikarstwa. Nie mam pojęcia, z której strony korzystałaś, ale ta nie może być już bardziej przejrzysta. Na przykład tutaj masz informacje o teście z języka: http://www.dziennikarstwo.uni.wroc.p...nosci,673.html Z kwestii bardziej formalnych jest jeszcze strona Wydziału Filologicznego: http://www.wfil.uni.wroc.pl/ Wszystko do znalezienia w parę sekund. Nie martw się jeszcze brakiem informacji - wiele pojawia się tuż przed rozpoczęciem roku. Jeśli masz jakies pytania, dzwoń do dziekanatu lub wręcz prosto do sekretariatu swojego instytutu (panie z sekretariatu szybko odpowiadają też na maile)
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym wcześniej wykazała się bystrością, pewnie dzisiaj nie miałabym problemu z wyszukaniem jakiejkolwiek informacji... Nigdzie jednak nie widzę wciąż nawet krótkiej wzmianki o rozpoczęciu dla studentów zaocznych- nawet, że ono jest.. A szkoda, bo boję się, że mogę je przegapić. Jeszcze spróbuję zadzwonić pod numer, który jest podany na stronie, którą mi wysłałaś. Poza tym, zajęcia w instytucie informatyki? znasz dokładny adres? A może po prostu, jeśli któraś będzie miała wolny dzień, pokazałaby mi teren tej uczelni i jednocześnie parę ładnych miejsc we Wrocławiu?
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
I znowu parę przydatnych linków:
https://uwr.fora.pl/ - forum studentów UWr, musisz się zarejestrować, żeby zobaczyć fora wydziałowe. http://wfil.uni.wroc.pl - strona wydziału - tu są informacje o władzach uczelni dziekanacie, stypendiach, jakichś opłatach za legitkę, ubezpieczenie itd. regulaminie studiów http://www.dziennikarstwo.uni.wroc.pl/ - to jest twoja podstawa, wszystkie rzeczy związane ze studiami sprawdzaj najpierw tam. W zakładce KONTAKT masz dokładny adres uczelni i nawet mapkę z GoogleMaps. Moja rada: poświęć trochę czasu, żeby pootwierać wszystkie zakładki na tej stronie - potem będziesz wiedziała, gdzie co jest Masz tam dosłownie wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy - plan zajęć, program studiów, podstrony prowadzących, adresy, telefony, aktualności wydzielone specjalnie dla zaocznych oraz programy i opisy specjalności i szczegółowo opisanych wiele formalności studenckich. Tak, jak pisałam, wsiadasz w 145/146/149/0 czy inne i wysiadasz na Moście Grunwaldzkim - dowiezie Cię niemal pod same drzwi. Jeśli chodzi o rozpoczęcie - zadzwoń się zapytać, może jeszcze nie zostało to ustalone, może dopiero wysyłają listy z informacjami, może nawet dziś napiszą o rozpoczęciu na stronie? Jest wiele możliwości i raczej nikt z nas nie wie, która jest prawdziwa, więc należy pytać u źródła: http://www.dziennikarstwo.uni.wroc.pl/ -> Kontakt -> tam masz numer telefonu i mail. Lub wfil.uni.wroc.pl -> Dziekanat -> tu masz numery telefonów i adres. Mam nadzieję, że rozwiałam wszystkie wątpliwości. Powodzenia na studiach!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.