|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Sposoby na wyczyszczenie słoiku po kremie
Zna może któraś z Was sposoby no wyczyszczenie słoiku po kremie? Chodzi mi o to, co trzeba zrobić, żeby ten słoiczek był zdezynfekowany i nie był tłusty. Z góry dziękuję
![]() PS: Tak, wiem, wątek założony w złej kategorii, ale nie wiedziałam, gdzie napisać
"Lepiej dla kobiety być piękną niż inteligentną. Znacznie mniej jest krótkowidzów bez okularów niż głupców." http://karmimypsiaki.pl/home Edytowane przez camy90 Czas edycji: 2012-10-13 o 17:40 Powód: Treść |
|
|
|
|
#2 |
|
Meravigliosa creatura
|
Dot.: Sposoby na wyczyszczenie słoiku po kremie
Najpierw staram się jak najdokładniej wytrzeć resztki kremu chusteczką czy ręcznikiem papierowym, potem nalewam do niego mydła w płynie i myję takim skoncentrowanym, palcami albo szczoteczką, zależy od kształtu słoiczka i jak mi wygodniej. Potem płuczę i sprawdzam efekt. Jeśli dalej czuję tłustą warstewkę, myję jeszcze raz. Znowu sprawdzam i tak do skutku, choć fakt, czasem musiałam je myć co najmniej kilkakrotnie. Zawsze udawało mi się domyć je do czysta. Umyte wycieram ręcznikiem papierowym i zostawiam do ewentualnego doschnięcia. Co do dezynfekcji to nie bardzo wiem co masz na myśli.
Edytowane przez Regista Czas edycji: 2012-10-13 o 20:03 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Regista ma rację - dobrze najpierw wytrzeć, potem namoczyć z detergentem, przy czym jeśli mydło jest za delikatne to można spróbowac szamponu do włosów tłustych lub oczyszczającego albo po prostu płynu do mycia naczyń.
![]() Co do dezynfekcji to chyba spokojnie można przetrzeć spirytusem, w dodatku to powinno usunąć resztki tłuszczu. |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
robię podobnie, czyli chusteczką np. wycieram dokładnie z resztek, myję pobieżnie mydłem lub płynem do naczyń, potem znowu nalewam troszkę mydła do środka słoiczka i zalewam wrzątkiem. Jak trochę ostygnie jeszcze raz w gorącej wodzie z mydlinami myję. Można na koniec przetrzeć spirytusem.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
wycieram chusteczką
potem myję w płynie do naczyń, zalewam wrzątkiem, zakręcam - potrząsam powtarzam zabieg ze 2 razy płuczę
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
umyc i zdezynfekowac!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

płuczę