|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam polerkę, czy pilnik?
Hej, dziś chciałam kupić pilnik zwykły, papierowy.
Jak przeczytałam, to na opakowaniu napisane było "pilnik/polerka". Ale z 2 stron wygląda tak samo i (wg mnie) nie różni się szorstkością, lub nie odczuwam, nigdy nie miałam styczności z polerkami. Jest on firmy KILLYS. Nigdzie nie jest oznaczony niczym, tylko na środku jak się skleja są jakieś 2 paski ale to chyba nic nie znaczy xD. Wygląda jak na załączonym zdjęciu: 201303025101.jpg Edytowane przez KungFuTusia Czas edycji: 2013-03-02 o 20:56 Powód: błąd |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kupiłam polerkę, czy pilnik?
Prosze o odpowiedzi!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
zobacz na opakowaniu czy nie ma podanej ziarnistości pilnika oznaczona jest zazwyczaj od 80, 100,180, 200,220 badź 300 . I wyższa tym pilniczek jest delikatniejszy. Do naturalnych paznokci używa się wyższej ziarnistości. Niższej np 80 do paznokci żelowych, bądź akrylowych
![]() a pilnik-polerka to raczej chwyt marketingowy polegający na tym że możesz używać produktu jako pilniczek(do piłowania, skracania pazura) i jako polerka (do polerowania, wygładzania płytki). sądzę że to jakiś delikatniejszy pilniczek, wyższej ziarnistości, ale mogę się mylić ... |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Pod palcem wyczujesz gradację i odróżnisz czy to pilnik czy polerka. Na zdjęciu wygląda jak zwykły prosty pilnik kolorowy.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.