![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Invimed wrocław
Witam
Jestem tu pierwszy raz, jestem też klientka invimedu, mam pytanie podchodziłam już dwa razy do in vitro i zawsze brałam tabletki antykoncepcyjne, teraz mam ich nie brać tylko od razu zastrzyki w brzuch miała któraś z was tak?Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie od wczoraj tak dziwnie brzuch boli na dole. Może się coś zagnieżdza. Mam taką nadzieję i latam sikać co chwilę jakby mi coś na pęcherz naciskało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Ja mam amh 2,1.anusia, wirusologia 7-10dni czekania
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Magdula przeczytaj sobie artykuł, żeby wiedzieć jak i o co zapytać tą swoją lekarkę od siedmiu boleści
![]() ![]() http://dolinabiotechnologiczna.pl/di...wy-jajnikowej/ Magdula a dlaczego nie zmienisz sobie lekarza skoro jej ni ufasz, bo takie odniosłam wrażenie po tym co napisałaś wcześniej? JAkby mnie aż tak Żórawski olał, że nawet by nie spojrzał na wyniki to bym się nawet nie zastanawiała i umawiała do kogoś innego. żórawski co by o nim nie mówić to zawsze się "wczuwa " w wyniki badań ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Kurde w piątek sama będę odbierała wynik, bo mąż będzie miał 2 zmiany czyli sklepowe. Wraca dopiero przed 19 i albo będzie miał miłą niespodziankę albo zastanie mnie zaryczaną. Ja już żeby nie myśleć zaczęłam produkować słoiki na zimę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Dziękuj bardzo za odpowiedź.Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo dobrze że znalazłaś sobie zajęcie bo nie będziesz tak mocno myślała i czas szybciej Ci minie. Niestety tak jest że faceci jakoś tak mniej emocjonalnie podchodzą do tego, albo nie pokazują tego nam i usilnie ściągają nas na ziemie a my musimy ciągle żyć nadzieją bo cóż byśmy bez niej zrobiły. Przymierzałam się również do jakiś słoiczków na zimę ale ja w tej materii to jestem zupełny laik.
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sprawie słoików na zimę to też jestem laik, ale wynalazłam przepisy fajne w necie i jakoś się udało ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
mala, podrzuc no prosze ten przepis na leczo w sloikach, moze i ja zrobie, tez przeciez mam o czym "niemyslec"
![]() u mnie pracujacy weekend, jestem padnieta :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Rozeznanie
|
Podpisuje się pod prośbą
![]()
#673 |
Zakorzenienie
|
Ok już przepisuję przepis. Ja wpadłam na robienie leczo, bo w Lidlu była papryka w promocji. Tylko to takie typowo do słoika na zimę, bo żeby długo stało nie daje się mięsa. Ja zawsze jak robiłam tak na obiad to najpierw kiełbaskę podsmażałam z cebulką i dopiero wszystko inne. Jednak jak otwierasz tak zimą to wtedy najpierw podsmażyć kiełbaskę w garnku i dopiero wtedy dodać pyszne letnie leczo
![]() ![]() Ja złożyłam parę przepisów z internetu i napiszę jakie ja dawałam proporcje, a dużo tego było. Najwyżej sobie zmniejszycie. Wyszło 11 różnej wielkości słoiczków. Większość litrowych. 4 kg papryki (ja pomieszałam czerwoną, żółtą i pomarańczową) 2-3 kg cebuli(zależy jak lubicie) 0,5 kg pieczarek(można więcej) 2 kg pomidorków(najlepiej Lima o których wcześniej nie wiedziałam ![]() 4-5 cukinii mała puszeczka koncentratu do smaku pieprz, sól, trochę papryki chili w proszku(ja dodałam jedną świeżą), troszkę przyprawy do zup np. vegetta Paprykę pokroić w paseczki, cebulkę w pół krążki, pieczarki jak na pizzę, pomidorki sparzyć(pierwszy raz parzyłam pomidorki, bo zawsze wciągam ze skórką) i pokroić w kosteczkę, cukinię obrać i w kosteczkę. Najpierw w garnku zeszklić cebulkę trochę posolić, dodać paprykę i pieczarki. Chwilę poddusić. Dodać cukinię i pomidorki. posolić, popieprzyć, dać paprykę chili sypką( tę świeżą dodajemy razem ze słodką papryką), koncentrat, a vegette można dodać już kiedyś jak otworzymy słoik. Podduszamy do miękkości, ale żeby nie było rozgotowane. No to jest przepis do słoików. Jak chcemy tylko na obiad to plus na początku kiełbaska jak pisałam ![]() Acha jak będzie za kwaśne albo coś to odrobinę cukru tak z pół łyżeczki i spróbować. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Zapomniałam o najważniejszym. Pasteryzacja. Natychmiast po zdjęciu z ognią nałożyć do słoików i zamknąć. Postawić na jakiejś szmatce do góry dnem i poczekać aż ostygnie. Włożyć do zimnego piekarnika na blachę już normalnie stojące i włączyć na 130 stopnii (ja dałam termoobieg). Od momentu jak się piekarnik nagrzeje jeszcze 15 minut. Po tym czasie otworzyć piekarnik, dokręcić jeszcze ewentualnie i znowu przewrócić do góry dnem i tak zostawić w uchylonym piekarniku. Zakrętki powinny się wklęsnąć. Jeden mi nie wklęsł więc go w domu zostawiam żeby pierwszy zjeść a reszta do piwnicy. No napisałam jak krowie na rowie, bo ja 100 razy do mamy dzwoniłam z pytaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty jak się czujesz?Jesteś już na macierzyńskim? A mam takie pytanie czy ty coś czułaś, że się zmienia zanim jeszcze zrobiłaś betę? bo ja czuję jakoś inaczej ale nie wiem czy to tych hormonach do stymulacji czy może coś się dzieje. Zawsze chodziłam spać ok 1 w nocy a teraz wieczorem zasypiam w salonie koło 22, nie mam apetytu w ogóle w ciągu dnia. Dopiero wieczorem zwiększony i piersi bolą jak nigdy i strasznie sutki wrażliwe. Musze mieć usztywniany stanik, bo w miękkim jak nawet musnę sutka o coś to masakra. Nigdy tak nie miałam i dlatego się zastanawiam czy to ciąża czy to może być po np Pregnylu i HCG jeszcze mi śmiga w organizmie i dokucza trochę? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Rozeznanie
|
mala29lll mocno wierzę w to, że się udało. Trzymam mocno kciuki.
A ja stwierdziłam, że jak mnie w kaftanie z domu nie wyprowadzą w najbliższym czasie to będzie dobrze. Dzisiaj np. weszłam na stronę 5.10.15 i zaczęłam zamawiać wszystko co mi się spodobało w rozm. 56. Dopiero jakoś otrzeźwiałam jak zobaczyłam podsumowanie koszyka. Gdyby nie to że wypłata dopiero pod koniec tygodnia to bym pewnie nazamawiała. ![]() Koleżanki z pracy kupują dla dzieci i paczki przychodzą do pracy. Oglądają, pokazują, a mnie szlag jasny trafia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
Dzieki mała za linka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj zrobiłam w końcu badania do IUI w Dolmedzie. Koszt, jak pisałam wcześniej, 83 zł, wyniki następnego dnia. Babka się tylko w rejestracji pytała, czy robię badania na zlecenie lekarza. No i byłam w Invimedzie zrobić posiew i cytologię. I się umówiłam na 1 października na wizytę. Podejrzę sobie naturalny cykl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
Antyki brałam przed in vitro a później @ i dopiero hormony.Dwa razy tak miałam jak podchodziłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
Myszka i mala dla mnie to nowość zupełna,nigdy nie słyszałam o tym, ale jak już pisałam, ja lekarzem nie jestem,więc mogę się nie znać. Ja tak nie miałam pomimo tego, że mam endometriozę. Co prawda jak się pojawiła torbiel to chciał przesunąc termin stymulacji, podać antykopy żeby wyciszyć. Myszka jaki był u Ciebie powód podawania? Bo chyba nie od tak?
Mała ja jestem teraz 14+2 tyg. w ciąży. Jestem na zwolnieniu po wizycie w szpitalu. Czuję się coraz większa... wszystkie możliwe objawy i uciążliwości mam ![]() A za Ciebie kochana trzymam kciuki,bo widzę, że się dobrze zapwiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Magdula naprawdę gdyby mnie tak potraktowała to prosto z wizyty bym poszła do rejestracji zmienić lekarza. Co za taśmowe (i to wprost, bez udawania choćby zainteresowania) potraktowanie pacjenta.
Alunia mam nadzieję, że dobrze rzeczesz i to objawy ciąży ![]() ![]() Danae to już tylko czekać na IUI albo wyhodować w naturalnym cyklu duuuuże jajo i wpuścić plemniczka ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Myszka a Ty od kiedy się starasz i jaką macie diagnozę, bo chyba nie pisałaś tego. Jesteś po IUI czy od razu in vitro? |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
U nas problem z nasieniem, lekarz postanowił od razu in vitro. Alunia79 wiesz od razu kazali przez miesiąc brać antyki a później hormony.Tłumaczono mi, że to na wyciszenie. Mała29 my staramy się od 7 lat,tak jak piszecie tez jest przykro jak koleżanki kupują ciuszki, albo głaskają sie po brzuszkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
Danae, wyniki następnego dnia? Ale szybko!
A do mnie dzisiaj przyszła legitymacja honorowego dawcy krwi ![]() Magdula, polecamy wszystkich pozostałych lekarzy poza dr w. |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myszka a do jakiego lekarza Ty w ogóle chodzisz? ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie pada deszcz już od wczoraj nie przerwanie, więc nastrój mam podły a do tego idzie wielkimi krokami @ więc tym bardziej humor mam pod psem. A jak u Was?
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
Mala, trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
Do dawców szpiku tez bym się chciała kiedyś zarejestrować, ale tu juz odpowiedzialność jest dużo większa. Żyły tez mam niewidzialne
![]() Tymczasem u mnie wrzesień zaczął się @;] a więc zaczynam stymulację przed IUI... |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Wtajemniczenie
|
Eleo, w takim razie trzymam mocno kciuki za zadowalający cykl i za powodzenie IUI!
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.