|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Problemy z mamą i (babcią?)
Cześć. Mam problem z mamą. Do sedna Przed chwilką wyzywała mnie (wyprowadź się, jesteś trucizną, dobrze jak by cie nie było, nie dziwie się że nie masz przyjaciół...) Poszło o to żeby zamknęła dzwi od wc jak się załatwiała. Wczoraj również mnie zwyzwała(w swoje urodziny) Bo kupiła ciasto,słodycze i sama je jadła ( nie może pić coli i jeść słodyczy) Byłam z nią u lekarza i jej zakazał ponieważ ma wysoki poziom złego cholesterolu, tróglicerydy i wysoki cukier (i może mieć genetyczną cukrzyce) I od razu że ona ma 50 lat i może jeść i pić co chce a ja mam się nie wtrącać i taka potyczka trwa z 30 min. Teraz np. mierzy ciśnienie i mówi że ją wykańczam. (moja uwaga jest taka---> Nie kupuj może tyle słodyczy bo nie możesz jeść) i zaczyna się awantura. Zauważyłam że babcia też bardzo podkręca mame i ta wyładowuje się na mnie. Chodzę do psychologa na terapie, mam stany lękowe...
Zrozumcie że kocham bardzo mame i się o nią martwie a ona na chyba robi na złość u babci się naje tłusto,słodyczy i w domu 30 min wyzywania mnie... Co zrobić?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Problemy z mamą i (babcią?)
jak ktos mi zwraca uwage na to co jem to też mi ciśnienie skacze
twoja mama nie jest ubezwłasnowolniona. odpuśc sobie mamkowanie |
|
|
|
|
#3 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Skoncentruj się na sobie, swoich planach na przyszłość.Zadbaj o siebie.
|
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będzie ciężko... Bo jużż jest po I zwale i by-pass. A lekarka powieedziała że pracuje sobie na II. Ale muszę sięogarnąć. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz tego zaprzestać, bo to i tak nic nie daje. Bądź obok mamy - tylko tyle możesz zrobić. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
twoja mama jest dorosła. Nic nie możesz zrobić żeby uchronić ją przed skutkami obżarstwa. Na TLC jest cykl programów o otyłości olbrzymiej - może zacznij je z nią oglądać. Ja ostatnio widziałam program o kobiecie która schudła z 300 kg do 70 kg. To że schudła, ze nauczyła się zdrowo odżywiać to był dopiero początek drogi do zdrowia.
Może to coś da? |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Tak macie racje, wycofuje sie bo te kłótnie nic nie dają a pogarsza sprawę.
Co do programu zaczęła oglądać Widać że sie przestraszyła..Wysłałam do moda o zamknięcie wątku. |
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym zwracala uwage do skutku, skoro jej zycie jest zagrozone. Jest dorosla, ale jako dziecko jestes usprawiedliwiona, ze nie chcesz jej stracic. Takie trucie wiele jednak pozwala osiagnac.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Napisze jak się zakończyło rozmawiałam na spokojnie z mamą godzine. Przeprosiłam ją ona mnie. Powiedziała że już tak więcej nie będzie robić. Zapisała się do psychologa. Termin ma w środę. Powód jej złego humoru to głównie babcia która mieszka obok ale również brat który ją utruł bardzo (na szczęście mieszka daleko i w PL nie był 10 lat) Teraz proszę już o zamknięcie
Edytowane przez 201710231223 Czas edycji: 2015-03-15 o 00:13 |
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Niby masz w jakimś stopniu rację, bo martwisz się o swoją mamę, ale nie możesz zrobić z niej więźnia. Jest to osoba dorosła i jest świadoma ryzyka jakie podejmuje. I nic z tym nie zrobisz, tylko będziesz wszczynała kłótnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.